Daily News prodat za 1 dolar

Daily News prodat za 1 dolar

Njujorški “Daily news”, tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za – svega jedan dolar. 

To je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe.

Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji “Tronc”, u čijem su vlasništvu “Los Angeles Times” i “Chicago Tribune”, da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu tabloida, prenosi danas AP.

“Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog ‘Daily Newsa’ u porodicu “Tronk”, i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i donijeli prihode našim akcionarima”, rekao je Justin Dearborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao “Tribune Publishing”.

Kompanija “Tronc” sa sedištem u Čikagu objavila je u ponedeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je “Daily news” tu vest objavio na svom sajtu.

“Daily news”, osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izveštavanju o dešavanjima u gradu, a u poslednje vreme i po kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Goša najprometnija akcija, Belex u blagom minusu
Next Mario Draghi raspršio estonske snove o nacionalnoj kriptovaluti

You might also like

Kompanije 0 Comments

Lego obeshrabruje potrošače da kupuju njihove proizvode

Poslovni uspeh najprofitabilnijeg proizvođača igračaka u svetu bio je toliko veliki da je danska kompanija učinila nešto neobično za tržište.

Kompanije 0 Comments

Kinezi traže lokaciju za novu fabriku guma u Evropi

Kineska kompanija Shandong Linglong Tyre na pragu je odluke o otvaranju nove fabrike guma, vredne 500 miliona evra, u srednjoj Evropi, izvestio je u sredu njen partner. 

Najvažnije vesti 1Comments

Gas za domaćinstva ipak poskupljuje?

Uprkos uveravanjima iz “Srbijagasa” sa početka godine da “za sada neće biti poskupljenja”, gas za domaćinstva bi mogao poskupeti već od aprila, pišu “Novosti”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply