Daily News prodat za 1 dolar

Daily News prodat za 1 dolar

Njujorški “Daily news”, tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za – svega jedan dolar. 

To je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe.

Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji “Tronc”, u čijem su vlasništvu “Los Angeles Times” i “Chicago Tribune”, da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu tabloida, prenosi danas AP.

“Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog ‘Daily Newsa’ u porodicu “Tronk”, i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i donijeli prihode našim akcionarima”, rekao je Justin Dearborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao “Tribune Publishing”.

Kompanija “Tronc” sa sedištem u Čikagu objavila je u ponedeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je “Daily news” tu vest objavio na svom sajtu.

“Daily news”, osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izveštavanju o dešavanjima u gradu, a u poslednje vreme i po kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Goša najprometnija akcija, Belex u blagom minusu
Next Mario Draghi raspršio estonske snove o nacionalnoj kriptovaluti

You might also like

Popularnost “najsigurnije” chat aplikacije ide uzlaznom putanjom

Iako mainstream chat aplikacije imaju uvedenu end-to-end enkripciju koja dodatno osigurava privatnost korisnika, tržište programa za razmenu informacija uvek nudi nove proizvode.

Kompanije 0 Comments

Alphabet usklađuje poslovanje sa odredbama Evropske komisije

Američki tehnološki gigant Alphabet, koji je kažnjen u junu sa rekordnih 2,4 milijarde EUR od strane Evropske komisije zbog favorizovanja svojih servisa za prodaju, predao je Komisiji plan regulisanja svog

Uncategorized 0 Comments

POGLED IZ ŽENSKOG UGLA: Kako pronaći životnog partnera preko interneta

Iako smo upoznavanje preko Interneta najčešće mogli da vidimo u Američkim filmovima, ova metoda pronalaženja partnera je sve više prisutna i kod nas. Kao i sve što je u vezi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply