Daily News prodat za 1 dolar

Daily News prodat za 1 dolar

Njujorški “Daily news”, tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za – svega jedan dolar. 

To je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe.

Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji “Tronc”, u čijem su vlasništvu “Los Angeles Times” i “Chicago Tribune”, da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu tabloida, prenosi danas AP.

“Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog ‘Daily Newsa’ u porodicu “Tronk”, i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i donijeli prihode našim akcionarima”, rekao je Justin Dearborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao “Tribune Publishing”.

Kompanija “Tronc” sa sedištem u Čikagu objavila je u ponedeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je “Daily news” tu vest objavio na svom sajtu.

“Daily news”, osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izveštavanju o dešavanjima u gradu, a u poslednje vreme i po kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Goša najprometnija akcija, Belex u blagom minusu
Next Mario Draghi raspršio estonske snove o nacionalnoj kriptovaluti

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Saudijska Arabija spremna za svet bez fosilnih goriva

U trenucima kada pumpa rekordne količine nafte, Saudijska Arabija se sprema za vreme kada fosilnog goriva na koje se oslanja njihov budžet više neće postojati.

Kompanije 0 Comments

Prodaja električnih automobila povećana za 63 odsto

Prodaja električnih vozila povećana je za 63 odsto na globalnom nivou, navode ekonomski portali.

Preduzetništvo 0 Comments

Kombi prevoz (ne)ostaje na drumovima: Oduzeto 95 vozila

Od početka primene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, pre mesec i po dana, iz saobraćaja je isključeno 95 kombi vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply