Daily News prodat za 1 dolar

Daily News prodat za 1 dolar

Njujorški “Daily news”, tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za – svega jedan dolar. 

To je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe.

Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji “Tronc”, u čijem su vlasništvu “Los Angeles Times” i “Chicago Tribune”, da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu tabloida, prenosi danas AP.

“Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog ‘Daily Newsa’ u porodicu “Tronk”, i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i donijeli prihode našim akcionarima”, rekao je Justin Dearborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao “Tribune Publishing”.

Kompanija “Tronc” sa sedištem u Čikagu objavila je u ponedeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je “Daily news” tu vest objavio na svom sajtu.

“Daily news”, osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izveštavanju o dešavanjima u gradu, a u poslednje vreme i po kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Goša najprometnija akcija, Belex u blagom minusu
Next Mario Draghi raspršio estonske snove o nacionalnoj kriptovaluti

You might also like

Industrija 0 Comments

Philips sa 25 odsto akcija ide u inicijalnu javnu ponudu

Holandski elektronski gigant Philips najavio je danas da će 27. maja konačno izaći sa dugo očekivanom inicijalnom javnom ponudom 25 odsto svojih akcija, putem koje se nada da može prikupiti

Najvažnije vesti 0 Comments

ECB prvi put zamenila dolarske rezerve juanima

Evropska centralna banka (ECB) je saopštila da je prvi put deo svojih dolarskih rezervi zamenila za kineski renminbi (juan), u svetlu rastućeg globalnog značaja kineske valute.

Makroekonomija 0 Comments

Inflacija u Srbiji porasla 1,7 odsto od početka godine

Inflacija u Srbiji porasla je u avgustu 2016. godine 0,9 odsto u odnosu na jul, dok je u poređenju sa decembrom 2015. godine povećana za 1,7 procenata, saopštio je danas

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply