Beogradska berza: Goša najprometnija akcija, Belex u blagom minusu

Beogradska berza: Goša najprometnija akcija, Belex u blagom minusu

Poslednji trgovački dan u nedelji doneo je ukupnu realizaciju u trgovanju od 332,4 miliona RSD (2,8 miliona EUR), a gro prometa su zauzele državne obveznice.

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,3% na 727,3 poena, dok na nedeljnom nivou beleži blagi rast od 0,4%.

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” zabeležio je solidan promet od 3,5 miliona RSD uz rast cene od 0,5% na 1.358 RSD. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) registrovalo je skok od 2% na 5.100 RSD uz trgovanje vredno 2,6 miliona RSD. Posle par dana nelikvidnosti, akcije Messer Tehnogasa (TGAS) ostvarile su realizaciju od 1,6 miliona RSD uz snažan rast cene od 4,3% na 12.000 RSD. Komercijalna banka (KMBN) je oslabila 1% na 1.922 RSD uz promet od 1,6 miliona RSD, dok su akcije Halkbanka (CCNB) registrovale promet od 1,4 miliona RSD uz rast cene od 1,2% na 10.324 RSD. Većinski vlasnik Halkbanka,Turkiye Halk Bankasi, objavio je juče ponudu za preuzimanje preostalih 13,24% akcija po ceni od 10.000 po komadu. Naftna industrija Srbije (NIIS) je zabeležila skroman promet od 0,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 672 RSD, što predstavlja pad od 0,9% u odnosu na prethodno trgovanje. Najveći rast cene od 5,6% na 18.000 RSD ostvario je Energoprojekt Entel (EPEN) uz neveliki promet od 0,1 milion RSD. Komisija za hartije od vrednosti donela je pre dva dana odluku da blokira glasačka prava Energoprojekt holdinga (ENHL) u njegovim zavisnim preduzećima – EP Garantu (ENGR) i EP Entelu (EPEN) s obzirom da kompanija Napred sa povezanim licima nije dala ponudu za preuzimanje ovih kompanija u skladu sa zakonom, te je Napredu i povezanim licima dat rok od 30 dana da objave ponude za preuzimanje u skladu sa zakonom. Najveći promet je danas zabeležila akcija sa MTP trgovanja, Goša Montaža (GMON), sa realizacijom od 12,9 miliona RSD po ceni od 1.121 RSD.

Državna obveznica RSO16132, denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu 3. februara naredne godine, zabeležila je promet od 2,5 miliona EUR uz prinos od 0,47%.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Jedna azijska država preuzela titulu zemlje iz snova
Next Daily News prodat za 1 dolar

You might also like

Wall Street: Novi rekordni nivoi Dow Jonesa i S&P-a

Najvažniji američki indeksi u petak su dostigli nove rekordne nivoe, jer su najnoviji makroekonomski pokazatelji, nešto slabiji od očekivanja, smanjili izglede za daljim povećanjem kamatnih stopa u SAD-u ove godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Evro iznad 1,14 dolara, plemeniti metali roba sa najboljim učinkom u ovom mesecu

U atmosferi globalne ekonomske neizvesnosti plemeniti metali su u ovom mesecu povratili svoj status bezbednog utočišta za kapital.

Aukcija sirovog zlata u Rusiji

Ministarstvo finansija Rusije održaće aukciju grumenja zlata u vlasništvu Državnog fonda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply