Rast stranih investicija u BiH

Rast stranih investicija u BiH

Strane investicije u Bosnu i Hercegovinu u prvom kvartalu 2017. veće su za 28,7% nego u istom periodu prošle godine, podatak je Agencije za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).

Prema istom izvoru, statistike Centralne banke BiH zabeležile su ulaganja od 210,8 miliona KM u prva tri meseca tekuće godine.

Pozitivan statistički trend pokazuje se nakon više godina opadanja interesa stranaca za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

U Agenciji navode da su ključne prepreke stranim investicijama politička nestabilnost i komplikovanost poslovnog okruženja.

U rezultatu koji se ostvaruje u Bosni i Hercegovini učestvuje i činjenica da zemlje u okruženju investitorima nude značajne novčane podsticaje po otvorenom radnom mestu, navode u Agenciji za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini.

Izvor: GdeInvestirati/VoA, Wisebroker
Previous Delta se širi u hotelijerstvu, poljoprivredni biznis kotira na berzi
Next Caminada ulaže 5 miliona evra u fabriku u Subotici

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Ubrzala italijanska industrijska proizvodnja u junu

Italijanska industrijska proizvodnja ubrzala je u junu ove godine, nagovestivši moguć jači privredni oporavak od očekivanog.

Makroekonomija 0 Comments

Kina i Indija do 2050. godine prestižu ekonomiju SAD-a

Jedna od najvećih konsultantskih kuća, PricewaterhouseCoopers, prognozirala je da će se svetska privreda do 2050. udvostručiti uz pretpostavku opštih podsticajnih mera i izostanka većih globalnih katastrofa.

Makroekonomija 0 Comments

John Hardy: Očekivani rast jena paravan, sledeće nedelje minska polja rizičnih događaja

Banka Japana najavila je veliku ekspanziju planova za kupovinu fondova kojima se trguje na berzi (ETF), skoro duplirajući brzinu prethodnog tempa do 6 milijardi jena godišnje. Takođe su najavili mere

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply