Rast stranih investicija u BiH

Rast stranih investicija u BiH

Strane investicije u Bosnu i Hercegovinu u prvom kvartalu 2017. veće su za 28,7% nego u istom periodu prošle godine, podatak je Agencije za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).

Prema istom izvoru, statistike Centralne banke BiH zabeležile su ulaganja od 210,8 miliona KM u prva tri meseca tekuće godine.

Pozitivan statistički trend pokazuje se nakon više godina opadanja interesa stranaca za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

U Agenciji navode da su ključne prepreke stranim investicijama politička nestabilnost i komplikovanost poslovnog okruženja.

U rezultatu koji se ostvaruje u Bosni i Hercegovini učestvuje i činjenica da zemlje u okruženju investitorima nude značajne novčane podsticaje po otvorenom radnom mestu, navode u Agenciji za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini.

Izvor: GdeInvestirati/VoA, Wisebroker
Previous Delta se širi u hotelijerstvu, poljoprivredni biznis kotira na berzi
Next Caminada ulaže 5 miliona evra u fabriku u Subotici

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

MMF odobrio trogodišnji kredit Egiptu od 12 milijardi dolara

Međunarodni monetarni fond (MMF) je saopštio danas da je postigao inicijalni dogovor sa Egiptom o odobravanju trogodišnjeg kredita toj zemlji u iznosu od 12 milijardi dolara.

Makroekonomija 0 Comments

Francuska ekonomija usporila

Francuska centralna banka srezala je svoje prognoze rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje za 2016. i 2017. godinu, navodeći kao razlog pogoršanje stanja globalne ekonomije i britansku odluku da napusti

Makroekonomija 0 Comments

Saxo bank: Veliki potencijal Kine zamagljen pogrešnim medijskim informacijama

Kako smo ušli u 2016. godinu, strah od slabog rasta u Kini bio je jedan od glavnih okidača za nestabilnost na finansijskim tržištima.Za kontinuiran pad u ceni nafte delimično je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply