Caminada ulaže 5 miliona evra u fabriku u Subotici

Caminada ulaže 5 miliona evra u fabriku u Subotici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i vlasnik italijanske kompanije “Caminada” Aldo Kaminada položili su u industrijskoj zoni Mali Bajmok u Subotici kamen temeljac za izgradnju fabrike, prve koju ta kompanija gradi van Italije.

Izgradnja fabrike je prva faza investicije, koja podrazumeva izgradnju hale od tri hiljade kvadratnih metara, dok će u narednih pet godina investicija dostići vrednost od pet miliona evra i zaposliti od 50 do 70 radnika.

Mirović se zahvalio Aldu Kaminadi na odluci da investira u Vojvodini, a Kaminada je naveo da se fabrika gradi u Srbiji zahvaljujući nadležnima, koju su omogućili da za šest meseci od kupovine zemljišta počinje izgradnja pogona za termoplastičnu izradu kalupa putem injekcijskog ubrizgavanja.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik
Previous Rast stranih investicija u BiH
Next Najveći fond na svetu sprema udar na tržište obveznica

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Najveći fond na svetu se povlači iz više kompanija, uglavnom iz onih koje su vezane za ugalj

Norveški suvereni fond, najveći državni fond na svetu, zabranio je investiranje u još deset firmi vezanih za ugalj, uglavnom američkih i azijskih, saopštila je danas Banka Norveške.

Kompanije 0 Comments

Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Usled želje da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju, Samsung Electronics je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci.

Društvo 0 Comments

Efektiva: Oprez pri uzimanju stambenih kredita, u euriboru se krije zamka

Udruženje bankarskih klijenata “Efektiva” danas je preporučilo građanima u Srbiji da budu oprezni pri uzimanju stambenih kredita, iako su povoljne kamate na te pozajmice.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply