Caminada ulaže 5 miliona evra u fabriku u Subotici

Caminada ulaže 5 miliona evra u fabriku u Subotici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i vlasnik italijanske kompanije “Caminada” Aldo Kaminada položili su u industrijskoj zoni Mali Bajmok u Subotici kamen temeljac za izgradnju fabrike, prve koju ta kompanija gradi van Italije.

Izgradnja fabrike je prva faza investicije, koja podrazumeva izgradnju hale od tri hiljade kvadratnih metara, dok će u narednih pet godina investicija dostići vrednost od pet miliona evra i zaposliti od 50 do 70 radnika.

Mirović se zahvalio Aldu Kaminadi na odluci da investira u Vojvodini, a Kaminada je naveo da se fabrika gradi u Srbiji zahvaljujući nadležnima, koju su omogućili da za šest meseci od kupovine zemljišta počinje izgradnja pogona za termoplastičnu izradu kalupa putem injekcijskog ubrizgavanja.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik
Previous Rast stranih investicija u BiH
Next Najveći fond na svetu sprema udar na tržište obveznica

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srbija: Stigli jeftiniji Toyotini ekološki modeli

U Srbiji se, od 1. jula, mogu nabaviti svi hibridni modeli Toyotinih vozila po nižim, subvencionisanim cenama.

Najvažnije vesti 0 Comments

Najavljene veće penzije i plate i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u 2018.

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u Srbiji biće produžena do kraja 2018. godine jer je ta mera dala izuzetne rezultate u smanjenju rashoda za plate u budžetima svih nivoa vlasti,

Banke i finansije 0 Comments

Banke u Britaniji prošle “stres test”

Prvi put od kako je 2014. godine počela da sprovodi testiranje otpornosti banaka na niz potencijalnih ekonomskih šokova, Banka Engleske je saopštila da nijedna finansijska institucija u toj zemlji neće

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply