Beogradska berza: Skroman promet, indeksi u blagom plusu

Beogradska berza: Skroman promet, indeksi u blagom plusu

Jučerašnji trgovački dan doneo je veoma skroman promet i blagi rast tržišta akcija.

Indeks Belex15 porastao je 0,4% na 727,7 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio skoro 6 miliona RSD (49,8 hiljada EUR).

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) bio je najprometniji sa realizacijom od 1,6 miliona RSD a prosečna cena je ostala na nivou od 1.225 RSD, nepromenjena u odnosu na prethodno trgovanje. Naftna industrija Srbije (NIIS) je zabeležila blagi rast od 0,6% na 680 RSD uz trgovanje vredno 1,3 miliona RSD, dok se beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zadržao na nivou od 1.355 RSD uz registrovani promet od 1,1 milion RSD. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) ojačale su 2,4% na 3.200 RSD, što predstavlja najvišu cenu na zatvaranju u poslednjih godinu dana, uz trgovanje vredno 0,7 miliona RSD. Među dobitnicima našle su se prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) koje su porasle 1,1% na 922 RSD uz ostvareni promet od 0,8 miliona RSD. Rast od 1,9% na 2.750 RSD zabeležila je Galenika Fitofarmacija (FITO) uz minornu realizaciju. Nijedna akcija danas nije registrovala pad vrednosti.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Brnabić: Javni dug do kraja godine 62 odsto BDP, biće povećane plate
Next Prinos na petnaestogodišnje državne obveznice zadržan na 4,2 odsto

You might also like

Dinar miruje prema evru, NBS i danas intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu

Vrednost dinara prema evru u četvrtak će biti približna današnjoj i zvanični srednji kurs će iznositi 123,8923 dinara za evro.

Aukcija sirovog zlata u Rusiji

Ministarstvo finansija Rusije održaće aukciju grumenja zlata u vlasništvu Državnog fonda.

Evro danas 119,1626 dinara

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji devizni kurs biće 119,1626 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply