Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor zainteresovane ruske i kineske kompanije, ali da ova kompanija ne mora hitno da se proda s obzirom da ostvaruje dobre poslovne rezultate zahvaljujući visokoj ceni bakra na svetskom tržištu.

On je rekao da se sada isplati proizvoditi bakar i imati rudnike bakra, jer je njegova cena 6.750 USD po toni, a pre tri-četiri godine je iznosila 4.600 USD po toni i dodao da RTB Bor ne bi mogao da plaća struju, ni poreze, ni bilo koje druge obaveze da nije povoljna cena bakra.

Predsednik je naveo i da je spor s grčkom kompanijom Mitilineos, koja je tužila državu Srbiju zbog duga RTB-a, mogao da bude rešen poravnanjem, ali da to nije urađeno zbog procene da bi takav potez naišao na osudu javnosti.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ana Brnabić: Rast BDP-a u tekućoj godini 2,5 odsto
Next Suficit budžeta Srbije na kraju jula 60,1 mlrd dinara

You might also like

Samsung u prošloj godini potrošio 10 milijardi dolara za marketing

Vodeći tehnološki giganti u Južnoj Koreji, Samsung i LG povećali su svoj budžet za marketing u 2016. godini, u odnosu na 2015.

Xiaomi planira da otvori 2000 novih prodavnica

Xiaomi u nekoliko idućih godina želi značajno da poveća opseg poslovanja na globalnom tržištu pametnih telefona i drugih uređaja.

Društvo 0 Comments

London je i dalje glavni finansijski centar sveta

London je i dalje finansijski centar sveta, uprkos “Brexitu”, pokazuje istraživanje “Globalnog finansijskog centra indeksa”, koji rangira 92 finansijska središta u svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply