Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor zainteresovane ruske i kineske kompanije, ali da ova kompanija ne mora hitno da se proda s obzirom da ostvaruje dobre poslovne rezultate zahvaljujući visokoj ceni bakra na svetskom tržištu.

On je rekao da se sada isplati proizvoditi bakar i imati rudnike bakra, jer je njegova cena 6.750 USD po toni, a pre tri-četiri godine je iznosila 4.600 USD po toni i dodao da RTB Bor ne bi mogao da plaća struju, ni poreze, ni bilo koje druge obaveze da nije povoljna cena bakra.

Predsednik je naveo i da je spor s grčkom kompanijom Mitilineos, koja je tužila državu Srbiju zbog duga RTB-a, mogao da bude rešen poravnanjem, ali da to nije urađeno zbog procene da bi takav potez naišao na osudu javnosti.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ana Brnabić: Rast BDP-a u tekućoj godini 2,5 odsto
Next Suficit budžeta Srbije na kraju jula 60,1 mlrd dinara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Bankari sa Wall Streeta objašnjavaju zašto je IPO tržište presušilo – i kada će se oporaviti

U tekućoj godini se realizovalo manje IPO ugovora sa najmanjom vrednošću od perioda posle finansijske krize 2009. godine.

Kompanije 1Comments

Ruska VTB banka prodaje svoje poslovanje u Srbiji

Vlasnici VTB banke, druge po veličini u Rusiji, prodaće svoje poslovanje u Srbiji, za koje već postoje dva ozbiljna kandidata, otkriva Blic, .

Tema dana 0 Comments

IEA: Globalno tržište nafte blizu uravnoteženja

Odnos ponude i tražnje na svetskom naftnom tržištu je blizu uravnoteženja, ali bi skok zaliha u SAD mogao ublažiti efekte rezanja proizvodnje koje promoviše Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC), saopštila

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply