Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor zainteresovane ruske i kineske kompanije, ali da ova kompanija ne mora hitno da se proda s obzirom da ostvaruje dobre poslovne rezultate zahvaljujući visokoj ceni bakra na svetskom tržištu.

On je rekao da se sada isplati proizvoditi bakar i imati rudnike bakra, jer je njegova cena 6.750 USD po toni, a pre tri-četiri godine je iznosila 4.600 USD po toni i dodao da RTB Bor ne bi mogao da plaća struju, ni poreze, ni bilo koje druge obaveze da nije povoljna cena bakra.

Predsednik je naveo i da je spor s grčkom kompanijom Mitilineos, koja je tužila državu Srbiju zbog duga RTB-a, mogao da bude rešen poravnanjem, ali da to nije urađeno zbog procene da bi takav potez naišao na osudu javnosti.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ana Brnabić: Rast BDP-a u tekućoj godini 2,5 odsto
Next Suficit budžeta Srbije na kraju jula 60,1 mlrd dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prodaja švedskog H&M-a u Srbiji skočila 21 odsto

Prodaja švedskog proizvođača odeće H&M-a u prvih devet fiskalnih meseci skočila je 21% na 302 miliona švedskih kruna (31,5 miliona EUR), saopštila je ova kompanija u svom finansijskom izveštaju.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Porez od 10 odsto prihvatljiviji za manje stanove

Kada bi poreska stopa na izdavanje stanova bila niža, bilo bi sklopljeno mnogo više ugovora o zakupu, smatraju agenti za nekretnine.

Kompanije 0 Comments

Donald Trump nominovao Jeromea Powella za čelnika FED-a

Novi guverner će verovatno biti doživljen kao manje rizičan izbor dok ekonomija pokazuje solidan rast, a berze se bliže rekordima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply