Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor zainteresovane ruske i kineske kompanije, ali da ova kompanija ne mora hitno da se proda s obzirom da ostvaruje dobre poslovne rezultate zahvaljujući visokoj ceni bakra na svetskom tržištu.

On je rekao da se sada isplati proizvoditi bakar i imati rudnike bakra, jer je njegova cena 6.750 USD po toni, a pre tri-četiri godine je iznosila 4.600 USD po toni i dodao da RTB Bor ne bi mogao da plaća struju, ni poreze, ni bilo koje druge obaveze da nije povoljna cena bakra.

Predsednik je naveo i da je spor s grčkom kompanijom Mitilineos, koja je tužila državu Srbiju zbog duga RTB-a, mogao da bude rešen poravnanjem, ali da to nije urađeno zbog procene da bi takav potez naišao na osudu javnosti.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ana Brnabić: Rast BDP-a u tekućoj godini 2,5 odsto
Next Suficit budžeta Srbije na kraju jula 60,1 mlrd dinara

You might also like

Kompanije 1Comments

Adris grupa iz Rovinja zainteresovana za Dunav osiguranje

Rovinjska Adris grupa u čijem je većinskom vlasništvu Croatia osiguranje, pokazala je zainteresovanost za preuzimanje Dunav osiguranja, piše SEEbiz, pozivajući se na “dobro obaveštene nezvanične izvore”.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Srbijagas ostvario pozitivan finansijski rezultat u prvom kvartalu

Srbijagas je u prvom kvartalu ove godine ostvario pozitivan finansijski rezultat od 4,7 milijardi dinara, u odnosu na gubitak od jedne milijarde dinara u istom periodu prošle godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

6 razloga zašto je vaš e-mail ignorisan

Poslali ste dobro osmišljen e-mail, i nadate se da će odgovor uslediti pre ili kasnije. Ali posle tri dana se ništa ne dešava.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply