Beogradska berza: Skroman promet na kraju trgovačke nedelje

Beogradska berza: Skroman promet na kraju trgovačke nedelje

Poslednji trgovački dan u nedelji obeležila je skromna realizacija u trgovanju uz pad oba berzanska indeksa.

Ukupan promet je iznosio 8,4 miliona RSD (70 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,1% na 724,7 poena.

Najveći promet su danas zabeležila zavisna preduzeća Energoprojekt holdinga i to: Energoprojekt industrija (EPIN) sa realizacijom od 2,3 miliona RSD uz snažan pad cene od 9,4% na 2.810 RSD i Energoprojekt Entel (EPEN) sa trgovanjem vrednim 1 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 17.000 RSD. Danas je održana vanredna skupština akcionara Energoprojekt holdinga na kojoj je razrešena stara a imenova uprava, a za predsednika Nadzornog odbora Energoprojekta izabran je Dobroslav Bojović, vlasnik firme Napred razvoj. Halkbank (CCNB) je zabeležio pad od 1,5% na 10.541 RSD uz registrovani promet od 1,3 miliona RSD. Turski Halkbank objavio je u ponedeljak nameru za preuzimanje preostalih 13,24% akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara u beogradskom Halkbanku. Naftna industrija Srbije (NIIS) blago se spustila 0,4% na 682 RSD uz ostvareni promet od 0,5 miliona RSD, dok je beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) oslabio 0,2% na 1.351 RSD uz trgovanje vredno 0,2 miliona RSD. Kopaonik Beograd (KOPB) zabeležio je najveći rast cene od 12% na 6.994 RSD uz realizaciju od 0,5 miliona RSD, a akcije ove kompanije prošlog meseca porasle su čak 138,5%. Većinski vlasnik ove kompanije objavio je 18. avgusta nameru za preuzimanje preostalih 42,3% akcija.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama od vrednosti.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Svetske berze: Indeksi porasli, Harvey i Severna Koreja u drugom planu
Next Pad nezaposlenosti u Austriji

You might also like

Dinar je danas oslabio, kurs 118,77

Dinar je danas oslabio za 0,2 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,7742 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Berza 1Comments

Energoprojekt podneo prijavu Komisiji za hartije od vrednosti zbog sumnjive trgovine akcijama

Generalni direktor “Energoprojekta” Vladimir Milovanović izjavio je da sumnjive okolnosti kupoprodaje akcija i činjenica da se “kupac” skriva, ukazuju na potencijalne ambicije da se možda priprema “neprijateljsko” preuzimanje te građevinske

Srbi propuštaju sigurnu zaradu na beogradskoj berzi

Od pre četiri meseca građani Srbije mogu na Beogradskoj berzi, a preko ovlašćenih brokera, da kupuju državne hartije od vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply