Pad japanske fabričke proizvodnje

Pad japanske fabričke proizvodnje

Japanska fabrička proizvodnja opala je u julu 2017, pošto su proizvođači smanjivali robu na zalihama, pokazuju podaci vlade.

Industrijska proizvodnja je skliznula naniže za 0,8 odsto na mesečnom nivou, nakon revidiranog rasta od 2,2 odsto za juni, saopštilo je Ministarstvo trgovine i industrije, a prenosi agencija France presse.

Pad je bio veći nego što se očekivalo, s obzirom na to da su ekonomisti u anketi “Bloomberga” prognozirali smanjenje od 0,3 odsto.

Ministarstvo je ipak ostalo pri stavu da su proizvodne aktivnosti na putu oporavka, ocenjujući da je julski pad bio “mali” imajući u vidu robustan rast u junu.

“Zalihe su smanjene, što ukazuje na to da je japanska fabrička proizvodnja nastavila da se oporavlja”, navelo je ministarstvo.

Ekonomski izgledi Japana se poboljšavaju na “krilima” snažnog izvoza, mada je već dugo prisutna zabrinutost u pogledu ukupne inflacije koja je i dalje slaba uprkos višegodišnjim naporima vlade da podstakne njen rast, navodi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Produktna berza: Zaustavljen dvonedeljni pad cena zrna soje i pšenice
Next RGZ: Promet nekretnina 10 odsto veći

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Novi ministar finansija: Vodiću računa o svakom dinaru Beograđana

Ministar finansija Siniša Mali prvi put u toj funkciji, kaže da kao ministar finansija ima velike planove.

Makroekonomija 0 Comments

Javni dug Srbije na kraju marta 59 odsto BDP-a

Javni dug Srbije na kraju marta ove godine iznosio je oko 23,72 milijarde evra što 59 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija.

Makroekonomija 0 Comments

Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije

Francuska Vlada je obećala da će poreski režim, za radnike iz inostranstva, biti najpovoljniji u Evropi, u nastojanju da privuče banke iz Londona posle Brexita.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply