Pad japanske fabričke proizvodnje

Pad japanske fabričke proizvodnje

Japanska fabrička proizvodnja opala je u julu 2017, pošto su proizvođači smanjivali robu na zalihama, pokazuju podaci vlade.

Industrijska proizvodnja je skliznula naniže za 0,8 odsto na mesečnom nivou, nakon revidiranog rasta od 2,2 odsto za juni, saopštilo je Ministarstvo trgovine i industrije, a prenosi agencija France presse.

Pad je bio veći nego što se očekivalo, s obzirom na to da su ekonomisti u anketi “Bloomberga” prognozirali smanjenje od 0,3 odsto.

Ministarstvo je ipak ostalo pri stavu da su proizvodne aktivnosti na putu oporavka, ocenjujući da je julski pad bio “mali” imajući u vidu robustan rast u junu.

“Zalihe su smanjene, što ukazuje na to da je japanska fabrička proizvodnja nastavila da se oporavlja”, navelo je ministarstvo.

Ekonomski izgledi Japana se poboljšavaju na “krilima” snažnog izvoza, mada je već dugo prisutna zabrinutost u pogledu ukupne inflacije koja je i dalje slaba uprkos višegodišnjim naporima vlade da podstakne njen rast, navodi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Produktna berza: Zaustavljen dvonedeljni pad cena zrna soje i pšenice
Next RGZ: Promet nekretnina 10 odsto veći

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Nemačka ekonomija porasla za pola procenta

Nemačka privreda ostvarila je rast za pola procenta u drugom kvartalu, što je bolji rezultat od očekivanog, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci.

Prodate gotovo sve trogodišnje obveznice

Reotvaranjem emisije trogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije, emitovane 3. aprila 2017. godine, a ponovo otvorene 11. aprila ove godine, planiran obim prodaje iznosio je 15 milijardi dinara.

Makroekonomija 0 Comments

Investitori iz Saudijske Arabije uskoro dolaze u Srbiju

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će tokom aprila ili maja delegacija investitora iz Saudijske Arabije posetiti Srbiju kako bi se upoznala s mogućnostima realizacije konkretnih poslovnih aranžmana.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply