Nastavak pada prinosa na trogodišnje državne obveznice

Nastavak pada prinosa na trogodišnje državne obveznice

Reotvaranjem emisije trogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije, emitovane 3. aprila 2017. godine, a ponovo otvorene 31. avgusta 2017. godine, ukupan obim tražnje iznosio je 17,3 milijarde RSD.

Realizovano je 1.515.127 komada državnih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 15,2 milijarde RSD. Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 4,80% na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 5. aprila 2020. godine. Datum dospeća kupona (4,50% godišnje) je 5. april. Isplata kupona vršiće se godišnje do datuma dospeća. Stopa prinosa, po kojoj su prodate jučerašnje hartije od vrednosti, niža je za 0,10 procentnih poena u odnosu na stopu prinosa ostvarenu na prethodnoj aukciji ove hartije od vrednosti održanoj 2. avgusta 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Uprava za javni dug, Wisebroker
Previous Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara
Next Pad prihoda Mercatora u prvih šest meseci

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Dun & Bradstreet: Poboljšan rejting Srbije

Dun & Bradstreet, jedna od vodećih bonitetnih kuća na svetu, svrstala je Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja.

Tema dana 0 Comments

Federalne rezerve povećale kamatne stope

Kako se i očekivalo, Federalne rezerve su na današnjem sastanku povećale kamatne stope za 0,25 odsto, po prvi put u ovoj godini.

Makroekonomija 0 Comments

WTO: Trumpove carine bi mogle da gurnu svet u duboku recesiju

Američki predsednik Donald Trump najavio je uvođenje visokih carina na aluminijum i čelik, a Svetska trgovinska organizacija (WTO) strahuje da će nove američke spoljnotrgovinske mere svet ponovo odvesti u “duboku

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply