Beogradska berza: Halkbank najprometniji, blagi rast Belexa u avgustu

Beogradska berza: Halkbank najprometniji, blagi rast Belexa u avgustu

Domaće tržište akcija nastavilo je lagani uzlazni trend tokom avgusta, dok je ukupan promet iznosio 5,3 milijarde RSD (44,4 miliona EUR).

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je 0,4% na 725,6 poena. Najprometnija akcija bio je beogradski Halkbank (CCNB) koji je zabeležio promet od 183,9 miliona RSD, mahom kao posledica kupovine 10% akcija od strane većinskog vlasnika koji je najavio i konsolidaciju vlasništva. Odličan promet od 104,7 miliona RSD zabeležila je i Komercijalna banka (KMBN) koja je porasla 2,3% na 1.893 RSD, dok se među najprometnije papire tradicionalno svrstala i Naftna industrija Srbije (NIIS) sa realizacijom od 69,3 miliona RSD i uz blagi pad cene na 685 RSD. Gubitnik meseca je bio građevinar Energoprojekt holding (ENHL) nakon uspešno završene ponude za preuzimanje poslednjeg dana jula. Akcije ove najveće domaće građevinske kompanije oslabile su 18,9% na 1.222 RSD uz promet od 35,5 miliona RSD. S druge strane, zavisna preduzeća ovog holdinga, EP Entel (EPEN) i EP Industrija (EPIN), u očekivanju preuzimanja predvodila su dobitnike sa rastom od 46,9% i 27,1%, respektivno.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Azijske berze su porastu, dolar zabeležio pad
Next Evropske berze u porastu treći dan zaredom

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Geopolitičke napetosti snizile cene akcija

Na evropskim berzama u utorak ujutro su cene akcija pale jer se ulagači plaše daljeg zaoštravanja napetosti između SAD-a i Severne Koreje, nakon što je ta izolovana zemlja ispalila novu raketu.

Beogradska berza: NIS na najvišem nivou u zadnjih mesec dana

Prvi trgovački dan u ovoj nedelji na Beogradskoj berzi doneo je odličan promet zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama.

Najvažnije vesti 0 Comments

Trećina radnika u Srbiji radi “na crno”

Iz Ministarstva za rad je saopšteno da je inspekcija rada tokom tri dana nadzora otkrila 311 neprijavljenih radnika koje je sprovela kod poslodavaca koji se bave proizvodnjom i trgovinom građevinskog materijala,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply