Beogradska berza: Akcije Komercijalne najviše od avgusta 2015.

Beogradska berza: Akcije Komercijalne najviše od avgusta 2015.

Jučerašnji trgovački dan obeležila je apsolutna dominacija državnih hartija od vrednosti uz mešovito kretanje berzanskih indeksa.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 260,4 miliona RSD (2,2 miliona EUR), dok se indeks Belex15 blago spustio na 725,6 poena.

Komercijalna banka (KMBN) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 13,7 miliona RSD uz blagi rast cene od 0,2% na 1.893 RSD. U toku trgovačkog dana akcije KMBN-a dostizale su nivo od 1.910 RSD što predstavlja najvišu cenu zabeleženu od avgusta 2015. godine. Ova banka je prošle sedmice objavila da je u periodu januar-jun zabeležila konsolidovani dobitak pre oporezivanja od 4,5 milijardi RSD naspram gubitka od 2,7 milijardi RSD u istom periodu prošle godine. Treći dan uzastopno akcije Jubmes banke (JMBN) beleže rast, okončavši danas trgovanje na nivou od 6.999 RSD uz odličan promet od skoro 7 miliona RSD. Rast cene od 1,3% na 1.222 RSD ostvario je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) uz trgovanje vredno 2,1 milion RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) zadržala se na nivou od 685 RSD uz skroman promet od 0,6 miliona RSD, dok je beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) blago ojačao 0,3% na 1.354 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) registrovale su neveliki rast na 3.121 RSD uz ostvareni promet od 0,6 miliona RSD. Ova niška fabrika duvana zabeležila je rast profitabilnosti u prvih šest meseci, uprkos tome što je pristupila novom modelu uslužne proizvodnje. Poslovna dobit ove kompanije u periodu januar-jun skočila je 11,9% na 2,1 milijardu RSD, dok je neto dobitak porastao 11,2% na 1,8 milijardi RSD.

Dinarska obveznica RSO15105, koja dospeva na naplatu 2. marta naredne godine, ostvarila je promet od 234,4 miliona RSD (1,97 miliona EUR) uz prinos od 3,7%.

Izvor: GdeInvestirati/wisebroker
Previous Air France KLM: U toku je velika Oh la la - Dream Deals promocija
Next Wall Street: Novi ekonomski podaci podigli indekse

You might also like

Tema dana 0 Comments

Svetske berze: Bakar u fokusu investitora

Cena bakra zabeležila je u petak svoj najveći jednodnevni dobitak u sedam godina podstaknuta obećanjem Donalda Trampa o “ubrizgavanju” većeg novca u američku infrastrukturu.

Azijske berze: Optimisti dodatno ohrabreni kineskim izvozom

Na azijskim tržištima cene akcija u četvrtak su se zadržale oko najviših nivoa u proteklih godinu dana, poduprte boljim od očekivanja podacima o kineskom uvozu, koji su investitori ocenili obećavajućim

Cena zlata porasla na najviši nivo u 8 nedelja

Geopolitička i ekonomska neizvesnost okrenuli su investitore bezbednijim utočištima za kapital usled čega je zlato ponovo na ceni.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply