Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara

Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara

Vranjski Alfa plam (ALFA) nastavio je uzlazni trend poslovanja iz prva tri meseca tekuće godine, pokazuje polugodišnji finansijski izveštaji ove kompanije.

Alfa je u periodu januar-jun zabeležila poslovni prihod od 2,8 milijarde RSD, što predstavlja rast na godišnjem nivou od 8,3%.

Na domaćem tržištu ostvarena je prodaja od preko 1 milijarde RSD uz rast od 12,2%, dok je izvoz porastao 6,1% na 12,8 miliona EUR.

Poslovna dobit kompanije skočila je je 53,5% na 355,6 miliona RSD, u velikoj meri usled rasta vrednosti zaliha. Neto dobitak Alfe u periodu januar-jun skočio je 37,8% na 346,8 miliona RSD, delimično usled negativnog efekta finansijskog rezultata.

Naturalno posmatrano, Alfa plam je u prvih šest meseci proizveo 90.521 grejno telo, što je za 1,1% slabije u odnosu na plan i isti period prošle godine, dok je na zalihama na kraju juna bilo 49.950 grejnih tela, što je 5,1% više u odnosu na isti dan 2016. godine.

Vrednosno posmatrano, proizvodnja u prvih šest meseci skočila je 6,4% na 3,6 milijardi RSD.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Goša Montaža: Pad prihoda, gubitak smanjen na 112 miliona dinara
Next Nastavak pada prinosa na trogodišnje državne obveznice

You might also like

Kompanije 0 Comments

Aerodrom završio isplatu dividendi iz prošlogodišnje dobiti

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je juče izvršio isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti koju je u junu odobrila skupština akcionara.

Kompanije 0 Comments

Srbija: Lizing kompanije uknjižile 217 miliona evra novih plasmana

Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) objavila je da je tržište finansijskog lizinga u Srbiji nastavilo beleži rast, pokazuju rezultati analize tržišta za treći kvartal 2016. godine.

Kompanije 1Comments

Avio-karte sa aerodroma u Nišu od 5 evra

Već nekoliko meseci u prodaji su karte za low cost letove sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” koji beleži konstantan rast broja putnika, a ove godine očekuje se da će ih biti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply