Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara

Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara

Vranjski Alfa plam (ALFA) nastavio je uzlazni trend poslovanja iz prva tri meseca tekuće godine, pokazuje polugodišnji finansijski izveštaji ove kompanije.

Alfa je u periodu januar-jun zabeležila poslovni prihod od 2,8 milijarde RSD, što predstavlja rast na godišnjem nivou od 8,3%.

Na domaćem tržištu ostvarena je prodaja od preko 1 milijarde RSD uz rast od 12,2%, dok je izvoz porastao 6,1% na 12,8 miliona EUR.

Poslovna dobit kompanije skočila je je 53,5% na 355,6 miliona RSD, u velikoj meri usled rasta vrednosti zaliha. Neto dobitak Alfe u periodu januar-jun skočio je 37,8% na 346,8 miliona RSD, delimično usled negativnog efekta finansijskog rezultata.

Naturalno posmatrano, Alfa plam je u prvih šest meseci proizveo 90.521 grejno telo, što je za 1,1% slabije u odnosu na plan i isti period prošle godine, dok je na zalihama na kraju juna bilo 49.950 grejnih tela, što je 5,1% više u odnosu na isti dan 2016. godine.

Vrednosno posmatrano, proizvodnja u prvih šest meseci skočila je 6,4% na 3,6 milijardi RSD.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Goša Montaža: Pad prihoda, gubitak smanjen na 112 miliona dinara
Next Nastavak pada prinosa na trogodišnje državne obveznice

You might also like

Kompanije 0 Comments

WhatsApp ne briše u potpunosti izbrisane razgovore

Jonathan Zdziarski je bezbednosni stručnjak, računarski forenzičar i istraživač, koji je na svom blogu objavio analizu postupanja WhatsApp-a s izbrisanim razgovorima.

Kompanije 0 Comments

Telekom Srbija:Prodaja 56 vozila, cene od 6.000 do 250.000 dinara

Preduzeće Telekom Srbija objavilo je danas oglas o prodaji 56 rashodovanih vozila na području regije Kragujevac, prikupljanjem pisanih zatvorenih ponuda.

Industrija 0 Comments

Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Valjaonica aluminijuma, Impol Seval (IMPL), isplatila je juče dividendu iz prošlogodišnje dobiti, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply