Philip Morris povećao profit u prvih šest meseci za 11 odsto

Philip Morris povećao profit u prvih šest meseci za 11 odsto

Niška fabrika duvana, Philip Morris Operations, zabeležila je rast profitabilnosti u prvih šest meseci, uprkos tome što je pristupila novom modelu uslužne proizvodnje.

Poslovni prihod kompanije u periodu smanjen je 46,2% na 10,2 milijarde RSD, kao posledica prelaska kompanije na poslovni model uslužne proizvodnje od 1. januara ove godine, što je “uz značajno smanjenje troškova materijala doprinelo unapređenju proizvodnje i poslovanja sa maksimalnim iskorišćenjem proizvodnih kapaciteta”.

Poslovna dobit u periodu januar-jun skočila je 11,9% na 2,1 milijardu RSD, dok je neto dobitak porastao 11,2% na 1,8 milijardi RSD.

Prioritetne akcije Philip Morrisa kojima se trguje na Beogradskoj berzi od početka godine beleže rast vrednosti od 20%.

Kompanija je ove godine vlasnicima ove klase akcija isplatila dividendu od 326,90 RSD po akciji, što na poslednjoj ceni od 3.120 RSD daje dividendni prinos od 10,5%.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous EPS traži poskupljenje struje za 2 odsto od 1. oktobra
Next Prodati 53-nedeljni zapisi za 25 miliona evra, prinos nepromenjen

You might also like

Kompanije 0 Comments

Imovina Generali osiguranja povećana na 9,3 milijarde dinara

Za 10 godina poslovanja Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima povećalo je svoju imovinu na 9,3 milijarde dinara i ostvarilo tržišno učešće od 29%, objavljeno je iz te kompanije.

Tema dana 0 Comments

Objavljen poziv zainteresovanim investitorima za MSK, Azotaru i Petrohemiju

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je danas javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije tri fabrike petrohemijskog kompleksa: “Metanolsko-sirćetnog kombinata” (MSK) iz Kikinde, pančevačke “Azotare” i

Kompanije 0 Comments

Švajcarsku banku BSI Singapur izbacuje zbog pranja novca

Švajcarskoj banci BSI danas su singapurske vlasti naložile da zatvori poslovnice u Singapuru, nakon što je Švajcarska pokrenula krivični postupak protiv te banke zbog umešanosti u malezijski korupcionaški skandal.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply