Philip Morris povećao profit u prvih šest meseci za 11 odsto

Philip Morris povećao profit u prvih šest meseci za 11 odsto

Niška fabrika duvana, Philip Morris Operations, zabeležila je rast profitabilnosti u prvih šest meseci, uprkos tome što je pristupila novom modelu uslužne proizvodnje.

Poslovni prihod kompanije u periodu smanjen je 46,2% na 10,2 milijarde RSD, kao posledica prelaska kompanije na poslovni model uslužne proizvodnje od 1. januara ove godine, što je “uz značajno smanjenje troškova materijala doprinelo unapređenju proizvodnje i poslovanja sa maksimalnim iskorišćenjem proizvodnih kapaciteta”.

Poslovna dobit u periodu januar-jun skočila je 11,9% na 2,1 milijardu RSD, dok je neto dobitak porastao 11,2% na 1,8 milijardi RSD.

Prioritetne akcije Philip Morrisa kojima se trguje na Beogradskoj berzi od početka godine beleže rast vrednosti od 20%.

Kompanija je ove godine vlasnicima ove klase akcija isplatila dividendu od 326,90 RSD po akciji, što na poslednjoj ceni od 3.120 RSD daje dividendni prinos od 10,5%.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous EPS traži poskupljenje struje za 2 odsto od 1. oktobra
Next Prodati 53-nedeljni zapisi za 25 miliona evra, prinos nepromenjen

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Češka Expobanka CZ preuzela Marfin banku u Srbiji

Češka banka Expobanka CZ je završetkom akvizicije Marfin banke a.d. Beograd postala prva češka banka koja je ušla na tržište Srbije, a Marfin banka će, u skladu sa promenom vlasništva,

Kompanije 0 Comments

Otpremnine za radnike Fiata od 4.800 do 12.000 evra

Radnici Fiata koji se opredele za dobrovoljni odlazak dobiće otpremnine, zavisno od godina staža, od 4.800 do 12.000 evra.

Transport 0 Comments

U Fiatu nema komentara o najavi novog modela

Da li je najava ministra privrede o mogućnosti proizvodnje novog modela u kragujevačkoj fabrici Fiata deo predizbornog diskursa?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply