Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo.

Kako navodi dnevni list Blic, ponude su i za 100 miliona EUR iznad očekivanih.

Među prve četiri firme koje su se javile su ciriški aerodrom, kao i po jedna indijska, korejska i francuska firma, prenosi ovaj dnevnik.

Podsetimo, u trku za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom ušli su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Nedavno su Vlada Srbije i Aerodrom produžili rokove u postupku za davanje koncesije za beogradski aerodrom, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Blic, eKapija
Previous AIK banka: Dobit u prvih šest meseci 4,6 mlrd dinara
Next SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u

Samsung navodno razmišlja da izgradi novo proizvodno postrojenje u SAD za kućne uređaje, što bi moglo biti odgovor na pretnju predsednika SAD Donalda Trampa oko dodatnih taksi na proizvode proizvedene

Kompanije 0 Comments

Za pola godine u Srbiji otvoreno 160 stečaja

U prvoj polovini ove godine u Srbiji je otvoreno 160 stečajnih postupaka, a trenutno ih u državi ima ukupno 2.093.

Najvažnije vesti 1Comments

Tender za RTB Bor u martu, ima zainteresovanih

Ministar energetike Aleksandar Antić je izjavio da će krajem marta biti raspisan tender za izbor stateškog partnera za RBT Bor.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply