Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo.

Kako navodi dnevni list Blic, ponude su i za 100 miliona EUR iznad očekivanih.

Među prve četiri firme koje su se javile su ciriški aerodrom, kao i po jedna indijska, korejska i francuska firma, prenosi ovaj dnevnik.

Podsetimo, u trku za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom ušli su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Nedavno su Vlada Srbije i Aerodrom produžili rokove u postupku za davanje koncesije za beogradski aerodrom, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Blic, eKapija
Previous AIK banka: Dobit u prvih šest meseci 4,6 mlrd dinara
Next SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju

You might also like

Kompanije 0 Comments

BMW obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi

Nemačka kompanija BMW će obustavu proizvodnje u Nemačkoj, koja traje od petka, proširiti danas i na Kinu i Južnoafričku Republiku.

Windows phone platforma sve manje popularna

Microsoft-ova mobilna platforma Windows Phone zabeležila je pad na većini tržišta izuzev Japana, rezultati su tromesečnog istraživanja kompanije Kantar.

Industrija 0 Comments

Jedinstvo Sevojno preuzima Novi Pazar put

Montažno-proizvodno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nameru za preuzimanje akcija kompanije Novi Pazar put nakon sticanja vlasničkog udela od 77,3 odsto akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply