Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo.

Kako navodi dnevni list Blic, ponude su i za 100 miliona EUR iznad očekivanih.

Među prve četiri firme koje su se javile su ciriški aerodrom, kao i po jedna indijska, korejska i francuska firma, prenosi ovaj dnevnik.

Podsetimo, u trku za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom ušli su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Nedavno su Vlada Srbije i Aerodrom produžili rokove u postupku za davanje koncesije za beogradski aerodrom, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Blic, eKapija
Previous AIK banka: Dobit u prvih šest meseci 4,6 mlrd dinara
Next SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nokia se vraća na tržište pametnih telefona

Finska telekomunikaciona kompanija Nokia vraća se na tržište pametnih telefona.

Kompanije 0 Comments

Odbor prihvatio Predlog zakona koji omogućuje davanje aerodroma u koncesiju

Skupštinski Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije usvojio je danas u načelu Predlog zakona o upravljanju aerodromima kojima je predviđena mogućnost njihovog davanja u koncesiju u cilju obezbeđivanja

Telekomunikacije 0 Comments

Spajaju se britanska kompanija Vodafone i Idea Cellular iz Indije

Britanski Vodafone objavio je danas da pregovara o spajanju svoje indijske filijale s rivalom Idea Cellularom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply