Crna Gora: Prosečna plata u julu 505 evra

Crna Gora: Prosečna plata u julu 505 evra

Prosečna zarada u Crnoj Gori bez poreza i doprinosa u julu je iznosila 505 evra i bila je za jedan odsto manja nego u junu, podaci su crnogorskog Zavoda za statistiku /Monstat/.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u julu u odnosu na jun porasle 0,2 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu smanjene 1,2 odsto, naveli su iz Monstata.

Prosečna neto zarada u julu je u odnosu na jun porasla u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo za 4,6 odsto, te prerađivačka industrija za 2,8 odsto.

Pad je zabeležen u sektorima stručne, naučne i tehničke delatnosti od 6,2 odsto, usluge smeštaja i ishrane od 4,9 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Economist Intelligence Group: Melburn najbolji grad za život
Next Turska Halkbanka želi 100 odsto vlasništva u bivšoj Čačanskoj banci

You might also like

Društvo 0 Comments

Komplet udžbenika do 17.000 dinara

Bez obzira što je osnovno obrazovanje u Srbiji besplatno i obavezno, u praksi je to potpuno drugačije, jer za dva osnovca udžbenici koštaju 15.000 dinara, a za starije 30.000.

Društvo 0 Comments

Slovenija: Prosečna neto plata 1.045 evra

Prosečna neto plata u Sloveniji za jun je iznosila 1.045 evra, što je u odnosu na maj realni pad za 0,5 posto, objavio je slovenski statistički zavod.

Najvažnije vesti 0 Comments

Zorana Mihajlović: Dubai Port World želi da gradi novu luku u Srbiji

U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i kompanije Dubai Port World iz UAE.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply