Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva.

Rafinerija “Port Arthur” u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontrolisanim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izveštava agencija “Bloomberg”.

Taj prekid proizvodnje je uticao na skok cena motornih goriva na berzi u Njujorku od čak 6,6 odsto, dok pad potražnje za naftom iz fabrika pogođenih olujom drži cene “crnog zlata” na najnižem nivou u pet sedmica.

Cena benzina za isporuku u septembru, čije ugovaranje ističe danas, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj berzi, što je najviši nivo u više od dve godine.

Benzin za isporuke u oktobru je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju juče rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju
Next MMF potvrdio uspešnu monetarnu politiku Srbije

You might also like

Društvo 0 Comments

Bez popusta za struju ostaju građani koji ne budu plaćali RTS pretplatu

Građani koji ne budu plaćali TV pretplatu izgubiće pravo na popust na struju od pet odsto kao redovne platiše, pišu “Večernje novosti”.

Najvažnije vesti 0 Comments

Nikolić: Odluka francuskog suda je nagoveštaj odbacivanja optužnice protiv Haradinaja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je odluka francuskog suda u četvrtak da lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja uslovno pusti na slobodu, nagoveštaj odbacivanja optužnice Srbije po

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Saudijska naftna kompanija prikuplja 100 mlrd USD kroz IPO

Najveća svetska naftna kompanija čija se vrednost procenjuje na 2 biliona USD, Saudi Aramco, priprema se da kroz inicijalnu javnu ponudu (IPO) emituje 5% akcija i prikupi 100 milijardi USD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply