Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva.

Rafinerija “Port Arthur” u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontrolisanim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izveštava agencija “Bloomberg”.

Taj prekid proizvodnje je uticao na skok cena motornih goriva na berzi u Njujorku od čak 6,6 odsto, dok pad potražnje za naftom iz fabrika pogođenih olujom drži cene “crnog zlata” na najnižem nivou u pet sedmica.

Cena benzina za isporuku u septembru, čije ugovaranje ističe danas, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj berzi, što je najviši nivo u više od dve godine.

Benzin za isporuke u oktobru je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju juče rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju
Next MMF potvrdio uspešnu monetarnu politiku Srbije

You might also like

Društvo 0 Comments

Mesi osuđen zbog utaje poreza

Viši sud u Barseloni potvrdio je odluku Osnovnog suda u Barseloni, koji je u julu prošle godine osudio Lea Mesija na 21 mesec zatvora, zbog utaje poreza.

Politika 0 Comments

Turska vlada blokirala društvene medije posle napada na aerodromu

Neposredno nakon smrtonosnih napada na Ataturk aerodromu u Istanbulu, kada je umrlo nekoliko desetina ljudi i ranjeno još više, počeli su da kruže izveštaji da je Turska vlada blokirala društvene

Kompanije 0 Comments

Srbijagas ostvario pozitivan finansijski rezultat u prvom kvartalu

Srbijagas je u prvom kvartalu ove godine ostvario pozitivan finansijski rezultat od 4,7 milijardi dinara, u odnosu na gubitak od jedne milijarde dinara u istom periodu prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply