Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva.

Rafinerija “Port Arthur” u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontrolisanim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izveštava agencija “Bloomberg”.

Taj prekid proizvodnje je uticao na skok cena motornih goriva na berzi u Njujorku od čak 6,6 odsto, dok pad potražnje za naftom iz fabrika pogođenih olujom drži cene “crnog zlata” na najnižem nivou u pet sedmica.

Cena benzina za isporuku u septembru, čije ugovaranje ističe danas, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj berzi, što je najviši nivo u više od dve godine.

Benzin za isporuke u oktobru je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju juče rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju
Next MMF potvrdio uspešnu monetarnu politiku Srbije

You might also like

Društvo 0 Comments

MUP Crne Gore zabranio Ravnogorski pokret

Ravnogorski pokret registrovan je u Crnoj Gori 18. aprila ove godine, a rešenje je potpisao potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, što je bilo prvi put da država podno Lovćena

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Kompanija NIS putem svog programa zaposlila 114 mladih stručnjaka

Nova generacija polaznika programa „NIS šansa“ potpisala je danas ugovore o radu u poslovnoj zgradi NIS-a u Novom Sadu.

Društvo 0 Comments

U Srbiji se prosečno obavlja 13 online transakcija godišnje

Aktivni korisnici kartica u Srbiji u proseku godišnje obave 13 plaćanja na internetu, najnovije je, u septembru sprovedeno MasternIndex istraživanje kompanije Mastercard.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply