Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva.

Rafinerija “Port Arthur” u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontrolisanim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izveštava agencija “Bloomberg”.

Taj prekid proizvodnje je uticao na skok cena motornih goriva na berzi u Njujorku od čak 6,6 odsto, dok pad potražnje za naftom iz fabrika pogođenih olujom drži cene “crnog zlata” na najnižem nivou u pet sedmica.

Cena benzina za isporuku u septembru, čije ugovaranje ističe danas, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj berzi, što je najviši nivo u više od dve godine.

Benzin za isporuke u oktobru je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju juče rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju
Next MMF potvrdio uspešnu monetarnu politiku Srbije

You might also like

Društvo 0 Comments

Lekovi koštaju više nego što vrede

Ellen Goldstein direktorka SB je izjavila da su građani na gubitku zbog visokih cena lekova koje određuju farmaceuti, koji se protive reformama.

Društvo 1Comments

Obaveštenje za poreske obveznike koji poreski dug izmiruju na rate

Poreska uprava Srbije objavila je da se za plaćanje poreskog duga na rate obračunava kamatna stopa jednaka godišnjoj referentoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije.

Lifestyle 0 Comments

Air France: Destinacija iz snova po hit cenama u WOW tarifi

Ne propustite ovu sjajnu ponudu iz Air France. Povratna karta za destinaciju iz snova po neverovatnim cenama. Svake nedelje nove destinacije po hit cenama u WOW tarifi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply