Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva.

Rafinerija “Port Arthur” u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontrolisanim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izveštava agencija “Bloomberg”.

Taj prekid proizvodnje je uticao na skok cena motornih goriva na berzi u Njujorku od čak 6,6 odsto, dok pad potražnje za naftom iz fabrika pogođenih olujom drži cene “crnog zlata” na najnižem nivou u pet sedmica.

Cena benzina za isporuku u septembru, čije ugovaranje ističe danas, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj berzi, što je najviši nivo u više od dve godine.

Benzin za isporuke u oktobru je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju juče rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju
Next MMF potvrdio uspešnu monetarnu politiku Srbije

You might also like

Društvo 0 Comments

U narednih 10 godina porašće potrošnja vode

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da se količine pijaće vode konstatno smanjuju i da će u narednih 10 godina potrošnja vode porasti za 58

Društvo 0 Comments

Brazil: Nezaposleno 12,3 miliona ljudi

Stopa nezaposlenosti u 12 %odsto, što je novi rekord, pokazali su zvanični podaci.

Kompanije 0 Comments

Radnicima FAP smanjuju otpremnine za 100 evra po godini staža dok su na kolektivnom odmoru

Dok je većina radnika FAP na plaćenom odsustvu, rukovodstvo pokušava da progura novi socijalni program u kojem nema dodatnih 100 evra po godini staža i obećanja o isplati zaostalih plata,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply