Alphabet usklađuje poslovanje sa odredbama Evropske komisije

Alphabet usklađuje poslovanje sa odredbama Evropske komisije

Američki tehnološki gigant Alphabet, koji je kažnjen u junu sa rekordnih 2,4 milijarde EUR od strane Evropske komisije zbog favorizovanja svojih servisa za prodaju, predao je Komisiji plan regulisanja svog pretraživača kako bi prestao sa ovakvom praksom.

Evropska komisija je krajem juna saopštila da je Alphabet zloupotrebio svoju dominaciju u Evropi kako bi istakao svoje prodajne servise, a na štetu rivalskih kompanija. Rok za predaju plana regulisanja istekao je 28. septembra, a predviđena kazna za kašnjenje podrazumevala je 5% prosečnog dnevnog prihoda na globalnom nivou – odnosno 5% u odnosu na 12 miliona USD na dan, imajući u vidu prihod koji je kompanija ostvarila 2016. godine a koji iznosi 90,3 milijarde USD. Alphabet će i dalje biti u obavezi da informiše Komisiju o svojim aktivnostima periodičnim izveštajima. Objavljeni rezultati u drugom kvartalu, koji je i bio pogođen rezervisanjima na ime ove kazne, prikazali su pad neto dobiti na 3,5 milijardi USD, dok je prihod u tom periodu porastao 21% na 26 milijardi USD. Akcije Alphabeta na jučerašnjoj sesiji zatvorile su na nivou od 943,6 USD, dok od početka godine beleže rast od 19,1%.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Turska Halkbanka želi 100 odsto vlasništva u bivšoj Čačanskoj banci
Next EPS traži poskupljenje struje za 2 odsto od 1. oktobra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Uber dobija konkurenciju u Google-u

Kompanija Google pokušava uvede taksi uslugu dostupnu putem aplikacije Waze, čime bi postala konkurencija Uberu.

Kompanije 0 Comments

Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 23. novembra, odobrilo je raspodelu neraspoređene dobiti.

Najvažnije vesti 0 Comments

Poreska uprava zatvorila dve privatne klinike u Beogradu i Novom Sadu

Poreznici su zbog nepravilnosti u radu prvi put tokom praznika zatvorili dve zdravstvene ustanove, saznaje Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply