NBS: Povećan deficit tekućeg računa u prvih šest meseci

NBS: Povećan deficit tekućeg računa u prvih šest meseci

Deficit tekuićeg računa u periodu januar-jun dostigao je 1,02 milijarde EUR u poređenju u sa minusom od 687 miliona EUR u istom periodu prošle godine, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Deficit u trgovini robom povećan je na 1,99 milijardi EUR, dok je višak u uslugama porastao na 385 miliona EUR, saopštio je NBS u mesečnom izveštaju bilansa plaćanja. Srbija je prošlu godinu završila sa deficitom tekućeg računa od 1,37 milijardi EUR, u poređenju sa deficitom od 1,75 milijardi EUR godinu dana ranije. Trgovinski deficit iznosio je 2,58 milijardi EUR u 2016, u odnosu na minus od 3,63 milijarde EUR godinu dana ranije.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Wall Street: Berze zabeležile rast
Next Azijske berze zabeležile porast, dolar nadoknađuje gubitke

You might also like

EU traži više slobode za Uber i AirBnb

Evropska unija će svojim članicama preporučiti da ne zabranjuju kompanije kao što su Uber i Airbnb već da zakonski regulišu “ekonomiju deljenja”, preneo je portal Euractiv.

Transport 0 Comments

Linija Beograd-Maribor posle 25 godina

Belgijska avio-kompanija VLM Airlines planira da sledećeg meseca uvede avio-liniju Maribor-Beograd, povezujući ova dva grada po prvi put u više od dvadeset godina.

Najvažnije vesti 0 Comments

Radnici “Fiata” neće prekinuti štrajk

Oko 2.000 štrajkača u “Fiatovoj” fabrici u Kragujevcu odlučilo je danas da neće prekinuti štrajk dok ne budu dobili pisane garancije poslodavca da će minimum njihovih zahteva biti ispunjen.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply