NBS: Povećan deficit tekućeg računa u prvih šest meseci

NBS: Povećan deficit tekućeg računa u prvih šest meseci

Deficit tekuićeg računa u periodu januar-jun dostigao je 1,02 milijarde EUR u poređenju u sa minusom od 687 miliona EUR u istom periodu prošle godine, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Deficit u trgovini robom povećan je na 1,99 milijardi EUR, dok je višak u uslugama porastao na 385 miliona EUR, saopštio je NBS u mesečnom izveštaju bilansa plaćanja. Srbija je prošlu godinu završila sa deficitom tekućeg računa od 1,37 milijardi EUR, u poređenju sa deficitom od 1,75 milijardi EUR godinu dana ranije. Trgovinski deficit iznosio je 2,58 milijardi EUR u 2016, u odnosu na minus od 3,63 milijarde EUR godinu dana ranije.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Wall Street: Berze zabeležile rast
Next Azijske berze zabeležile porast, dolar nadoknađuje gubitke

You might also like

Najvažnije vesti 2 Comments

Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Premijerka Ana Brnabić juče je, na konferenciji za medije u Kragujevcu, rekla da je razgovor sa predstavnicima radnika Fijata bio uspešan i najavila da će sreda biti radni dan u

Kompanije 0 Comments

Nokia za 347 miliona evra preuzima kompaniju Comptel

Nokia je objavila kako za 347 miliona evra namerava da kupi domaću finsku kompaniju Comptel, koja se bavi softverom koji telekomunikacijski operateri koriste za upravljanje svojom opremom i mrežom.

Poslovna društvena mreža LinkedIn ima skoro pola milijarde korisnika

Objavljeni su i finansijski rezultati za drugi i ujedno poslednji kvartal LinkedIn-a kao samostalne kompanije,nakon što je objavljeno kako će poslovnu društvenu mrežu LinkedIn uskoro preuzeti kompanija Microsoft, .

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply