NBS: Povećan deficit tekućeg računa u prvih šest meseci

NBS: Povećan deficit tekućeg računa u prvih šest meseci

Deficit tekuićeg računa u periodu januar-jun dostigao je 1,02 milijarde EUR u poređenju u sa minusom od 687 miliona EUR u istom periodu prošle godine, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Deficit u trgovini robom povećan je na 1,99 milijardi EUR, dok je višak u uslugama porastao na 385 miliona EUR, saopštio je NBS u mesečnom izveštaju bilansa plaćanja. Srbija je prošlu godinu završila sa deficitom tekućeg računa od 1,37 milijardi EUR, u poređenju sa deficitom od 1,75 milijardi EUR godinu dana ranije. Trgovinski deficit iznosio je 2,58 milijardi EUR u 2016, u odnosu na minus od 3,63 milijarde EUR godinu dana ranije.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Wall Street: Berze zabeležile rast
Next Azijske berze zabeležile porast, dolar nadoknađuje gubitke

You might also like

Kompanije 1Comments

Bajatović: Konsultantska kuća radi due diligence, nova strategija Srbijagasa

Srbijagas namerava da iz sopstvenih prihoda isplati zaostala zaduženja, obavi reprogram dugova i implementira novu strategiju poslovanja, najavio je predsednik tog preduzeća Dušan Bajatović.

Kompanije 0 Comments

Povučena hrana za bebe Novalac CC, serija 45405

Preduzeće Medis Pharma d.o.o, kao distributer proizvoda Novalac Medis, saopštilo je juče da je preventivno povukao sa srpskog tržišta mlečnu hranu za odojčad Novalac CC, serija 45405. 

Kompanije 1Comments

Rekordna dobit Pošte Srbije u 2016. godini

Pošta Srbije je u 2016. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 26,63 milijarde dinara, dok su ukupni rashodi bili 22,75 milijardi, čime je, nakon odbijanja poreza, obezbeđen neto dobitak

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply