Gorenje udvostručilo neto dobit u prvih šest meseci

Gorenje udvostručilo neto dobit u prvih šest meseci

Slovenačka Grupa Gorenje je u prvih šest meseci ove godine ostvarila 623,9 miliona EUR prihoda od prodaje, što je 7,3% više nego u istom periodu lani.

Dobit iz poslovanja pre amortizacije povećana je 12% na 40,6 miliona EUR. Neto dobit je više nego udvostručena, na 4,4 miliona EUR. Najveći rast prodaje ostvaren je na tržištima van Evrope gde Gorenje beleži skok prodaje od 30%. Solidan rast zabeležen je i u zemljama Beneluxa te na tržištima istočne Evrope. U prvih pola godine Gorenje je investiralo 30,7 miliona EUR, i to najviše u razvoj novih proizvoda.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Evropske berze: Geopolitičke napetosti snizile cene akcija
Next Prosečna neto zarada u julu smanjena na 48.101 RSD

You might also like

Industrija 0 Comments

EU blizu izricanja rekordne kazne

Zbog kartelskog udruživanje šest vodećih evropskih proizvođača kamiona moglo bi da se suoči sa najvećom kaznom koju je ikada izrekla Evropska unija.

Kompanije 0 Comments

Verizon zainteresovan za Yahoo

Američki telekomunikacioni gigant Verizon planira da za preuzimanje Yahooove osnovne internet delatnosti dostavi ponudu vrednu 3 milijarde dolara.

Najvažnije vesti 0 Comments

Ko su kupci Galenike?

Potencijalni strateški partner za 25 odsto vlasništva u nekadašnjem farmaceutskom gigantu platiće najmanje sedam miliona evra. Ko su kompanije zainteresovane za kupovinu Galenike?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply