Gorenje udvostručilo neto dobit u prvih šest meseci

Gorenje udvostručilo neto dobit u prvih šest meseci

Slovenačka Grupa Gorenje je u prvih šest meseci ove godine ostvarila 623,9 miliona EUR prihoda od prodaje, što je 7,3% više nego u istom periodu lani.

Dobit iz poslovanja pre amortizacije povećana je 12% na 40,6 miliona EUR. Neto dobit je više nego udvostručena, na 4,4 miliona EUR. Najveći rast prodaje ostvaren je na tržištima van Evrope gde Gorenje beleži skok prodaje od 30%. Solidan rast zabeležen je i u zemljama Beneluxa te na tržištima istočne Evrope. U prvih pola godine Gorenje je investiralo 30,7 miliona EUR, i to najviše u razvoj novih proizvoda.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Evropske berze: Geopolitičke napetosti snizile cene akcija
Next Prosečna neto zarada u julu smanjena na 48.101 RSD

You might also like

Transport 0 Comments

Range Rover iz 1978. u potpuno novom sjaju na salonu Retromobile u Parizu

Land Rover Classic će ove godine na salonu Retromobile u Parizu, predstaviti Range Rover model iz 1978. godine u potpuno novom sjaju zahvaljujući „Reborn“ programu.

Reciklažom starih uređaja od zlata, srebra i bakra Apple zaradio preko 40 miliona dolara

Na koje sve načine Apple zarađuje novac, može se videti iz njihovog godišnjeg ekološkog izveštaja koji se pojavio na internetu.

Energetika i naftna industrija 1Comments

Zašto HBIS kupuje Železaru Smederevo?

Ponude za kupovinu Železare Smederevo biće otvorene danas po početnoj ceni od 45,7 miliona evra. Iz Ministarstva privrede nisu najavili neku ponudu, dok Politika piše da je ponudu dostavila kineska

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply