Gorenje udvostručilo neto dobit u prvih šest meseci

Gorenje udvostručilo neto dobit u prvih šest meseci

Slovenačka Grupa Gorenje je u prvih šest meseci ove godine ostvarila 623,9 miliona EUR prihoda od prodaje, što je 7,3% više nego u istom periodu lani.

Dobit iz poslovanja pre amortizacije povećana je 12% na 40,6 miliona EUR. Neto dobit je više nego udvostručena, na 4,4 miliona EUR. Najveći rast prodaje ostvaren je na tržištima van Evrope gde Gorenje beleži skok prodaje od 30%. Solidan rast zabeležen je i u zemljama Beneluxa te na tržištima istočne Evrope. U prvih pola godine Gorenje je investiralo 30,7 miliona EUR, i to najviše u razvoj novih proizvoda.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Evropske berze: Geopolitičke napetosti snizile cene akcija
Next Prosečna neto zarada u julu smanjena na 48.101 RSD

You might also like

Trgovina 0 Comments

Najveći američki lanac prodavnica igračaka Toys ‘R’ Us u stečaju

Najveći američki lanac prodavnica igračaka Toys ‘R’ Us u ponedeljak je podneo zahtev za stečaj, što je najnoviji dokaz nezavidne pozicije maloprodajne industrije, pritisnute konkurencijom internet kupovine i diskontnih lanaca.

Industrija 0 Comments

Aleksandar Vučić: Pomoć Magni ako zaposle 2.500 ljudi

Premijer je poručio da je Vlada spremna da finansijski pomogne kompaniji “Magna seating” u Odžacima, ako bude podigla broj zaposlenih do 2.500.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

Nemački energetski gigant RWE potvrdio je pad profita i u 2016. Njegova britanska filijala za isporuku električne energije planira ukidanje 2.400 radnih mesta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply