Rekordna poseta turista u Srbij

Rekordna poseta turista u Srbij

Do kraja septembra Zavod za statistiku obradiće turističke podatke za jul i avgust, koji će, kako se očekuje samo potvrditi ono što se moglo videti i golim okom. Domaća turistička mesta su ovog leta bila puna gostiju.

U prvoj polovini godine, Srbiju je posetilo 12 odsto turista više. Broj stranih gostiju veći je za 18 odsto.

“To su zaista izvanredni rezultati. Iz lokalnih turističkih organizacija imamo informaciju da su sto odsto, i jedva čekamo da vidimo zvanične rezultate Zavoda za statistiku”, kaže Olga Baletić iz Turističke organizacija Srbije.

Beograd je od januara do juna posetilo blizu pola miliona turista, od tog broja 380 hiljada su strani, što je povećanje od čak 33 odsto. Najveći porast broja dolazaka je iz Izraela. Turista iz te zemlje je pet puta više nego u istom periodu prošle godine. Sve je veći broj i gostiju iz Turske, Grčke i bivših jugoslovenskih država.

“Pored njih zanimljiv je i rast broja britanskih turista što nas veoma raduje, sve je više i američkih turista, a broj gostiju iz Kine raste geometrijskom progresijom što sve daje razlog za optimizam da možemo reći da će i jul i avgust, a boga mi i septembar biti uspešni i berićetni za Beograd, ali i celu Srbiju”, kaže direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

U Beogradu sezona traje svih 365 dana. U ovom trenutku se teško može naći neka slobodna hotelska soba u septembru i oktobru.

U turizmu nema dremanja na lovorikamama. Dok ispraćamo letnje goste, spremamo se da dočekamo one jesenje, a nije daleko ni Nova godina, kada je Srbija najzabavnija zemlja u regionu.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Produžen rok za prijave na konkurs za podršku razvoja preduzetništva grada Beograda
Next Lauda želi da preuzme FlyNiki

You might also like

Turizam 0 Comments

Grci očekuju rekordan broj turista do sada

Grčka ove godine očekuje rekordnih 27,5 miliona turista i 15 milijardi evra u državnoj kasi.

Turizam 0 Comments

Ministarstvo turizma: 6.570 građana se prijavilo za vaučere

Za vaučere za podsticaj domaćeg turizma od početka godine do 10. marta prijavilo se oko 6.570 građana, a najveće interesovanje je za Prolom banju, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu

Turizam 0 Comments

MK Grupa želi Budvansku rivijeru

MK Grupa, biznismena Miodraga Kostića, i dalje je zainteresovana da postane većinski vlasnik Hotelske grupe Budvanska rivijera.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply