George Soros se kladi na pad Wall Streeta

George Soros se kladi na pad Wall Streeta

Milijarder George Soros, koji je slavu stekao kada se pre 25 godina kladio na pad britanske funte, i tako je oborio, sada se kladi na pad Wall Streeta.

U pad „finansijskog centra“, kako pokazuju podaci američkih regulatornih tela, uložio je 1,8 milijardi dolara. Šta više, u svoju procenu Soros je toliko uveren da u taj pad investira sve više.

Ipak, Sorosevih 1,8 milijardi dolara uloženih na okladu na pad Wall Streeta zapravo je manji pesimizam ovog investitora nego u nekim ranijim slučajevima.

Primera radi, godine 1992. Soros je na pad britanske funte uložio milijardu i po dolara. I zaradio. Da je tada izgubio njegova bi poslovna karijera verovatno bila okončana jer bi izgubio milijarde dolara.

Ovoga puta igra opreznije. Put opcije koje kupuje poslednjih meseci manje su rizične. Pođe li sve po zlu za Sorosa, on može izgubiti maksimalno onoliko koliko je i investirao. Zato mnogi analitičari i misle da se ovde radi o hedžiranju, a ne o opkladi. On se zapravo osigurao za slučaj da tržišta nastave rast.

I zapravo, Soros je ovde odigrao pametno jer ne tako davno izgubio je ogroman novac kladeći se protiv tržišta. Pre poslednjih predsedničkih izbora, Soros je tvrdio da bi Trampova pobeda mogla dovesti do tržišnih turbulencija. Ali, to se nije dogodilo i izgubio je gotovo milijardu dolara.

I osam meseci kasnije, Soros i dalje igra istu igru, ali sad mnogo opreznije.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Novi rast potrošačkih cena u Japanu
Next Janet Yellen: Promene trebaju biti umerene

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Kako trgovanjem Opcijama upravljati izloženošću riziku na deviznom tržištu

Investiranje na deviznom tržištu postaje sve popularnije širom sveta jer investitori i špekulanti traže mogućnost za profit na nestabilnim tržištima valuta putem kratkoročne kupovine i prodaje valuta. Kao najveće svetsko

Najvažnije vesti 0 Comments

Mediji: Moguće preuzimanje Agrokora od strane Miškovića

Nakon Kurira, koji je u subotu pisao o mogućem preuzimanju Agrokora od strane Delta Holdinga, Večernje novosti objavljuju sličnu informaciju.

Najvažnije vesti 0 Comments

Privredna komora će od 1. oktobra izdavati detašmane za rad u Nemačkoj

Detašmane za rad u Nemačkoj kompanijama iz Srbije koje već imaju ugovorene poslove za rad u toj zemlji od 1. oktobra će izdavati Privredna komora Srbije (PKS), izjavio je danas

2 Comments

  1. djuro
    August 28, 17:21 Reply
    Ja bi se opet kaladio na nas BDP da nece porasti vise od 2%, nasa jaka ekonomija /cetke i metle/ nemoze pogurati BDP koji ce pasti zbog katastrofalne suse koja je zadesila paore, sto svi vide osim vlade i nazovi polj. analiticara. Ako poljoprivreda cini 10-12% BDP a pretrpela je stetu od 50 i vise posto to tesko moze nadoknaditi ostali ekonomski sektori, koji takodje zive od novca od poljoprivrede./banke, gradjevinarstvo, hemijska industrija,turizam, trgovina, metalski kompleks, nafta.../
  2. Nikola
    August 29, 19:25 Reply
    Jedna od karakteristika trgovine akcijama je i ta da ne možete namerno izgubiti novac, jer se nikad ne zna koje će akcije porasti, a koje pasti. Vi možete krenuti sa tom namerom da izgubite novac i odlučite da kupite najgore akcije, a nakon nekog vremena može da se ispostavi da baš te akcije porastu.

Leave a Reply