Dinar ojačao, kurs 119,21 dinara za evro

Dinar je ojačao prema evru za 0,1 odsto u odnosu na petak i zvanični srednji kurs iznosi 119,2134 dinara za evro, što je nova najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone, objavila je Narodna banka Srbije.

Kurs dinara je petak iznosio 119,2858.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno 890 miliona evra, uključujući i intervenciju u petak, i prodala 345 miliona evra.

Dinar je danas jači prema evru za 1,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 3,5 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,6 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru u petak je mirovao na 101,0626 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,0 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,1 procenat. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 15,9 posto.

Najniža vrednost dinara prema evru u ovoj godini zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Aerodrom “Nikola Tesla” očekuje između 5,2 i 5,5 miliona putnika u 2017. godini
Next Najveće plate u Novom Beogradu, najmanje u Trgovištu

You might also like

Nastavljen rast dolara, evro na najnižem nivou u skoro godinu dana

Vrednost američkog dolara porasla je u ponedeljak prema vodećim svetskim valutama na najviši nivo u poslednjih 11 meseci.

Evropske berze: Dobri makroekonomski podaci ublažili negativne efekte terorističkog napada u Belgiji

Dobri makroekonomski podaci ublažili su negativna kretanja na evropskim berzama izazvana terorističkim napadom u glavnom gradu Belgije u kojem su najmanje 34 osobe poginule, a povređeno je više od 170.

Kompanije 0 Comments

Akcije Dropboxa uzletele 35 odsto

Cena akcije Dropboxa skočila je više od 35 odsto u petak, prvog dana trgovanja tom akcijom na berzi, jer su ulagači, uprkos oštrom padu američkih tržišta, pokazali veliki interes za prvu veću inicijalnu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply