Online prodaja podigla prihode Wal Mart-a

Online prodaja podigla prihode Wal Mart-a

Najveći američki trgovinski lanac, Wal Mart, objavio je rezultate poslovanja za drugi kvartal neznatno iznad očekivanja tržišta, ali su akcije na jučerašnjem trgovanju ipak zabeležile pad od 1,6% na 79,7 USD.

Wal Mart je u periodu april-jun zabeležio prihod od 123,4 milijarde USD (rast od 2,1%), potukavši očekivanja tržišta za 560 miliona USD. Dobit po akciji bila je veća za jedan cent od očekivanja i iznosila je 1,08 USD. Prodaja u postojećim prodavnicama je porasla 1,7%, u skladu sa očekivanjima, zahvaljujući pre svega rastu prodaje u SAD od 1,8%, dok je prodaja na međunarodnom tržištu pala 1% na 28,3 milijarde USD. Najsjajniji deo kvartalnog izveštaja je online prodaja koja je skočila 60%, nakon što su nove akvizicije dale značajan doprinos rastu. Wal Mart je preuzeo velike investicije u online trgovini i promociji kako bi zadržao cene konkurentnim i odbranio tržišni udeo od narastajuće konkurencije, pre svega Amazona. Veće investicije su se odrazile na pad profitne margine, ali su doprinele rastu prometa. Uprava je napomenula da očekuje dobit u tekućem kvartalu u rasponu 0,90-0,98 USD u odnosu na očekivanja od 0,98 USD po akciji, dok se za celu godinu očekuje dobit po akciji u rasponu 4,30-4,40 USD u odnosu na konsenzus od 4,36 USD.

Izvor: GdeInvestirati/Seeking Alpha, Wisebroker
Previous Azijske berze uzdrmane zbog sumnje u realizaciju Trumpovih ekonomskih obećanja
Next Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

You might also like

Kompanije 0 Comments

NBS: Rast kredita u avgustu 2,4 odsto

Domaći bankarski sektor zabeležio je rast kredita tokom avgusta od 2,4% na 2.702 milijarde RSD (22,7 milijardi EUR), pokazuje izveštaj Narodne banke Srbije (NBS).

Najvažnije vesti 0 Comments

Završen remont bloka A4 u Termoelektrani Nikola Tesla A

Završen je remont bloka A4 u Termoelektrani Nikola Tesla A, čime je snaga tog bloka povećana na 332 megavata, produžen radni vek na naredne četiri decenije, unapređena energetska efikasnost i

Kompanije 0 Comments

Alphabet zabeležio snažan rast prihoda, kazna iz EU srezala profit

Matična kompanija Google-a, Alphabet, objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal koji su doneli veliki pad profita usled rezervisanja od 2,74 milijarde dolara nastalih na ime kazne koje je evropsko

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply