Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Valjaonica aluminijuma, Impol Seval (IMPL), isplatila je juče dividendu iz prošlogodišnje dobiti, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Kao što je već poznato, skupština akcionara ove kompanije odobrila je dividendu od 40 RSD bruto po akciji (ukupan iznos od 37,7 miliona RSD), a kao dan dividende je utvrđen 6. jun. Na poslednjoj ceni akcija od 4.028 RSD akcije Impola nose dividendni prinos od nepunih 1%. Impol Seval je prošle godine zabeležio rekordnu dobit od 1,2 milijarde RSD, ali je uprava predložila neveliki iznos za raspodelu usled velikog investicionog ciklusa u kojem se kompanija nalazi.

Izvor: CRHoV, Wisebroker
Previous Online prodaja podigla prihode Wal Mart-a
Next Fjučersi zlata probili 1.300 dolara jer akcije tonu sve dublje

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Glencore i Katar preprodali Kinezima 14% Rosneft-a

Kineski konglomerat CEFC kupiće od konzorcijuma koga sačinjavaju Glencore i katarski investicioni fond, QIA, 14,16% akcija ruske naftne kompanije Rosneft, u transakciji vrednoj 9,1 milijardu USD.

Industrija 0 Comments

Skupština Philip Morris-a odobrila isplatu celokupne dobiti u dividende

Redovna skupština akcionara niške duvanske industrije Philip Morris Operations, održana 7. juna, odobrila je sve predložene tačke dnevnog reda, uključujući usvajanje finansijskog izveštaja i odluku o raspodeli dobiti.

Kompanije 0 Comments

Višnja obara rekord drugu nedelju zaredom

Protekle nedelje se na Veletržnici Beograd trgovalo sa ukupno 2.516 tona robe, najviše kupusom, koji je potisnuo paradajz sa prve pozicije po obimu trgovanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply