Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Valjaonica aluminijuma, Impol Seval (IMPL), isplatila je juče dividendu iz prošlogodišnje dobiti, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Kao što je već poznato, skupština akcionara ove kompanije odobrila je dividendu od 40 RSD bruto po akciji (ukupan iznos od 37,7 miliona RSD), a kao dan dividende je utvrđen 6. jun. Na poslednjoj ceni akcija od 4.028 RSD akcije Impola nose dividendni prinos od nepunih 1%. Impol Seval je prošle godine zabeležio rekordnu dobit od 1,2 milijarde RSD, ali je uprava predložila neveliki iznos za raspodelu usled velikog investicionog ciklusa u kojem se kompanija nalazi.

Izvor: CRHoV, Wisebroker
Previous Online prodaja podigla prihode Wal Mart-a
Next Fjučersi zlata probili 1.300 dolara jer akcije tonu sve dublje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Železnice prodaju imovinu vrednu 16 milijardi dinara

Pre nekoliko dana „Železnice Srbije” raspisale su javni poziv za fer procenu tržišne vrednosti nekretnina u vlasništvu te kompanije na dan 31. decembar 2016. godine.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Lego u Kini otvorila prvu fabriku

Prema izveštaju agencije AFP, godinu dana nakon što je danska firma bila uvučena u polemike zbog odbijanja da provokativnom kineskom umetniku Ai Weiweiju proda popularnu dečju igračku “lego kocke”, kompanija Lego

Kompanije 0 Comments

Počinje gradnja novog termobloka Kostolac B3

Danas počinje gradnja novog termobloka Kostolac B3. Ta investicija, koju EPS radi u saradnji s Kinom, jeste ne samo najveća u energetskom sektoru, već je i prvo veliko postrojenje za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply