Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Impol isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Valjaonica aluminijuma, Impol Seval (IMPL), isplatila je juče dividendu iz prošlogodišnje dobiti, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Kao što je već poznato, skupština akcionara ove kompanije odobrila je dividendu od 40 RSD bruto po akciji (ukupan iznos od 37,7 miliona RSD), a kao dan dividende je utvrđen 6. jun. Na poslednjoj ceni akcija od 4.028 RSD akcije Impola nose dividendni prinos od nepunih 1%. Impol Seval je prošle godine zabeležio rekordnu dobit od 1,2 milijarde RSD, ali je uprava predložila neveliki iznos za raspodelu usled velikog investicionog ciklusa u kojem se kompanija nalazi.

Izvor: CRHoV, Wisebroker
Previous Online prodaja podigla prihode Wal Mart-a
Next Fjučersi zlata probili 1.300 dolara jer akcije tonu sve dublje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Otvara se novi McDonald’s restoran kod Stare Pazove

Još jedan restoran brze hrane iz popularne američke franšize otvoriće se na benzinskoj stanici Petrol na auto-putu Beograd – Novi Sad.

Veliki skok prihoda i profita kompanije Alphabet

U drugom kvartalu ove godine, matična kompanija Googlea, Alphabet, ostvarila je prihode od 21,5 milijardi dolara, što je za 21 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kompanije 0 Comments

Srbija kargo obelodanila dobit

U prvom kvartalu ove godine Srbija kargo, preduzeće za železnički prevoz robe, ostvarilo je dobit od oko 40 miliona dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply