Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačavić sastao se sa predstavnicima investitora iz Nemačke zainteresovanima za gradnju elektrane na biomasu sa peletanom.

Posebno je značajno što je predmet ove investicije elektrana na biomasu sa peletom, jer je jedan od naših strateških ciljeva sistem grejanja sa obnovljivim izvorima energije, rekao je Kovačević.

Saša Veljković, predstavnik firme “Serbia consulting”, koja se bavi stranim ulaganjima u Srbiji, rekao je da bi elektrana bila snage 10 MW, dok bi proizvodila 120.000 tona peleta godišnje, od čega bi se jedna trećina koristila za elektranu, a ostatak za prodaju na tržištu. Vrednost investicije je između 50 i 60 miliona evra, dok je plan da se zaposli do 70 radnika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveta za osiguranje nemačkih investitora u inostranstvu Hajnc Stope i Roland Harle. Privrednici iz Nemačke su obećali da će i drugim kompanijama iz srodnih oblasti delovanja predstaviti potencijale Gornjeg Milanovca. Kako je saopšteno, potencijalni investitori su obišli i lokacije na kojima bi mogla da se gradi elektrana.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Ogromna zaduženost SAD – 12.840 milijardi dolara
Next Polovina BDP-a Belgije završi u poreskim rajevima

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica Železničke stanice “Beograd-Centar” je spreman. Među zainteresovanih izvođačima radova najviše domaćih građevinskih preduzeća.

Kompanije 0 Comments

Privatizacija Luke Novi Sad, treći pokušaj

Luka Novi Sad jedina je preostala međunarodna luka u našoj zemlji u državnom vlasništvu. Iako je pokrajinska vlada protiv prodaje a rukovodstvo ne daje komentare, upućen je poziv zainteresovanim investitorima.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Počelo ispitivanje donjeg dela ležišta Čukaru Peki

Jedno od najbogatijih ležišta bakra i zlata otkriveno je na lokaciji Čukaru peki kod Bora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply