Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačavić sastao se sa predstavnicima investitora iz Nemačke zainteresovanima za gradnju elektrane na biomasu sa peletanom.

Posebno je značajno što je predmet ove investicije elektrana na biomasu sa peletom, jer je jedan od naših strateških ciljeva sistem grejanja sa obnovljivim izvorima energije, rekao je Kovačević.

Saša Veljković, predstavnik firme “Serbia consulting”, koja se bavi stranim ulaganjima u Srbiji, rekao je da bi elektrana bila snage 10 MW, dok bi proizvodila 120.000 tona peleta godišnje, od čega bi se jedna trećina koristila za elektranu, a ostatak za prodaju na tržištu. Vrednost investicije je između 50 i 60 miliona evra, dok je plan da se zaposli do 70 radnika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveta za osiguranje nemačkih investitora u inostranstvu Hajnc Stope i Roland Harle. Privrednici iz Nemačke su obećali da će i drugim kompanijama iz srodnih oblasti delovanja predstaviti potencijale Gornjeg Milanovca. Kako je saopšteno, potencijalni investitori su obišli i lokacije na kojima bi mogla da se gradi elektrana.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Ogromna zaduženost SAD – 12.840 milijardi dolara
Next Polovina BDP-a Belgije završi u poreskim rajevima

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Preston za 2,5 milijarde dinara kupila Beohemiju-Inhem

Vlasnik kompanije Preston iz Novog Sada Davor Milićević kupio je kao jedini ponuđač Beohemiju-Inhem u stečaju po početnoj ceni od 2,5 milijardi dinara.

Kompanije 0 Comments

Porasla prodaja automobila u Kini

Prodaja automobila u Kini je skočila u januaru 2018. godine, podstaknuta snažnom tražnjom za SUV vozilima, saopštila je kineska Asocijacija proizvođača automobila.

Kompanije 0 Comments

Atlantic Grupa pokrenula proizvodnju argete u SAD

Atlantic Grupa je saopštila da je pokrenuta proizvodnja delikatesnog namaza argeta u mestu Harrisburg u saveznoj američkoj državi Pennsylvania, a u prvoj godini očekuje se prihod od prodaje od 3

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply