Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačavić sastao se sa predstavnicima investitora iz Nemačke zainteresovanima za gradnju elektrane na biomasu sa peletanom.

Posebno je značajno što je predmet ove investicije elektrana na biomasu sa peletom, jer je jedan od naših strateških ciljeva sistem grejanja sa obnovljivim izvorima energije, rekao je Kovačević.

Saša Veljković, predstavnik firme “Serbia consulting”, koja se bavi stranim ulaganjima u Srbiji, rekao je da bi elektrana bila snage 10 MW, dok bi proizvodila 120.000 tona peleta godišnje, od čega bi se jedna trećina koristila za elektranu, a ostatak za prodaju na tržištu. Vrednost investicije je između 50 i 60 miliona evra, dok je plan da se zaposli do 70 radnika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveta za osiguranje nemačkih investitora u inostranstvu Hajnc Stope i Roland Harle. Privrednici iz Nemačke su obećali da će i drugim kompanijama iz srodnih oblasti delovanja predstaviti potencijale Gornjeg Milanovca. Kako je saopšteno, potencijalni investitori su obišli i lokacije na kojima bi mogla da se gradi elektrana.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Ogromna zaduženost SAD – 12.840 milijardi dolara
Next Polovina BDP-a Belgije završi u poreskim rajevima

You might also like

Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

Firma razmatra ulaganja u sektore koji uključuju veštačku inteligenciju, robote i računarstvo u cloudu, rekao je viši potpredsednik kompanije He Zhiqiang u Pekingu.

Kompanije 0 Comments

Po hektaru od šećerne repe i do 1000 evra

U Srbiji je ugovorena setva šećerne repe na oko 55.000 hektara, što je 15.000 hektara više nego prošle godine.

Kompanije 0 Comments

Uskoro novi tender i novi model privatizacije Galenike

Novi tender za privatizaciju beogradske farmaceutske kompanije Galenika biće raspisan za mesec i po, najavio je u petak državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply