Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačavić sastao se sa predstavnicima investitora iz Nemačke zainteresovanima za gradnju elektrane na biomasu sa peletanom.

Posebno je značajno što je predmet ove investicije elektrana na biomasu sa peletom, jer je jedan od naših strateških ciljeva sistem grejanja sa obnovljivim izvorima energije, rekao je Kovačević.

Saša Veljković, predstavnik firme “Serbia consulting”, koja se bavi stranim ulaganjima u Srbiji, rekao je da bi elektrana bila snage 10 MW, dok bi proizvodila 120.000 tona peleta godišnje, od čega bi se jedna trećina koristila za elektranu, a ostatak za prodaju na tržištu. Vrednost investicije je između 50 i 60 miliona evra, dok je plan da se zaposli do 70 radnika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveta za osiguranje nemačkih investitora u inostranstvu Hajnc Stope i Roland Harle. Privrednici iz Nemačke su obećali da će i drugim kompanijama iz srodnih oblasti delovanja predstaviti potencijale Gornjeg Milanovca. Kako je saopšteno, potencijalni investitori su obišli i lokacije na kojima bi mogla da se gradi elektrana.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Ogromna zaduženost SAD – 12.840 milijardi dolara
Next Polovina BDP-a Belgije završi u poreskim rajevima

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Srbija: Predstavljen Mundio mobile, novi virtuelni mobilni operater

Danas je RATEL predstavio novog, virtuelnog mobilnog operatora “Mundio mobile” koji planira da od septembra počne sa pružanjem usluge u Srbiji.

Kompanije 0 Comments

Pred stečajem četvrtina preduzeća u Srbiji

Iako je srpska privreda, posle višegodišnje neprofitabilnosti, prošle godine prešla u pozitivnu zonu poslovanja, ipak je pred stečajem četvrtina preduzeća u Srbiji, a te kompanije imaju neto gubitak iznad visine kapitala.

Industrija 0 Comments

Drugi bezuspešan pokušaj zakupa BIP-a

Propao je i drugi pokušaj da se Beogradska industrija piva izda u zakup jer je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika povukla oglas za prikupljanje ponuda za poslovno tehničku saradnju koji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply