Raste broj gotovinskih kredita građanima

Raste broj gotovinskih kredita građanima

Ukupni krediti privrede, preduzetnika i građana u Srbiji na kraju jula iznosili su oko 2.219 milijardi dinara, što je za 0,9 odsto više nego na kraju juna.

Krediti preduzećima iznosili su oko 1.328 milijardi dinara i za 1,5 odsto su veći nego u junu, objavilo je Udruženje banaka Srbije.

Pozajmice građana su povećane za 0,1 odsto, na oko 841 milijardu dinara, a za 0,3 odsto su povećani krediti preduzetnicima, na 51 milijardu dinara.

Među pozajmicama stanovništva najveći rast je bio gotovinskih kredita, 3,6 odsto, zatim poljoprivrednih, 2,6 odsto, dok su potrošački krediti smanjeni za 8,3 odsto, a stambeni i pozajmice za adaptaciju smanjeni su za 0,8 odsto.

Na kraju maja kasnila je otplata 10,5 odsto ukupnih kredita u Srbiji, 0,3 procentna poena manje nego u junu. U docnji je bilo 13,4 odsto kredita privrede, 13,5 odsto kredita preduzetnika i 5,9 odsto kredita građana.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Air Berlin odlazi u stečaj
Next Mladim poljoprivrednicima po 50 hektara zemlje i 10.000 evra subvencija

You might also like

Društvo 0 Comments

Proizvodnja vina u Francuskoj smanjena za petinu

Proizvodnja vina u Francuskoj je ove godine za 19 odsto manja nego prošle godine, i trebalo bi da iznosi 36,9 miliona hektolitara.

Tema dana 0 Comments

Godišnja konferencija za medije premijera Srbije: Ostvarili smo mir i stabilnost uprkos turbulencijama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na godišnjoj konferenciji za medije rekao da je 2016. godina bila jedna od najtežih za Evropu i svet, a da je Srbija uprkos neizvesnosti uspela

Tema dana 0 Comments

Najskuplje grejanje na struju, najjeftinije na drva

Najveće troškove energije za grejanje imaće domaćinstva koja koriste električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje i propan butan gas, saopštila je Agencija za energetiku Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply