Raste broj gotovinskih kredita građanima

Raste broj gotovinskih kredita građanima

Ukupni krediti privrede, preduzetnika i građana u Srbiji na kraju jula iznosili su oko 2.219 milijardi dinara, što je za 0,9 odsto više nego na kraju juna.

Krediti preduzećima iznosili su oko 1.328 milijardi dinara i za 1,5 odsto su veći nego u junu, objavilo je Udruženje banaka Srbije.

Pozajmice građana su povećane za 0,1 odsto, na oko 841 milijardu dinara, a za 0,3 odsto su povećani krediti preduzetnicima, na 51 milijardu dinara.

Među pozajmicama stanovništva najveći rast je bio gotovinskih kredita, 3,6 odsto, zatim poljoprivrednih, 2,6 odsto, dok su potrošački krediti smanjeni za 8,3 odsto, a stambeni i pozajmice za adaptaciju smanjeni su za 0,8 odsto.

Na kraju maja kasnila je otplata 10,5 odsto ukupnih kredita u Srbiji, 0,3 procentna poena manje nego u junu. U docnji je bilo 13,4 odsto kredita privrede, 13,5 odsto kredita preduzetnika i 5,9 odsto kredita građana.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Air Berlin odlazi u stečaj
Next Mladim poljoprivrednicima po 50 hektara zemlje i 10.000 evra subvencija

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Centralna banka Rusije snizila referentnu kamatnu na 9,75 odsto

Centralna banka Rusije snizila je u petak referentnu kamatnu stopu prvi put od septembra, i nagovestila dodatno smanjenje kamate usled oporavka ekonomije.

Društvo 0 Comments

Od 1. januara lutrija sa fiskalnim računima: Nagrade – stan, automobili, putovanja…

Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi ” počinje prvog januara 2017. godine, a cilj je borba protiv sive ekonomije, najavljeno je u petak na konferenciji “Izlaz iz sive ekonomije”.

Društvo 0 Comments

Novi Sad: Niže cene komunalnih usluga porodicama sa više dece

U Novom Sadu porodice s troje i više dece imaju mogućnost da im budu umanjene obaveze za plaćanje komunalnih usluga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply