Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih 14 zavisnih preduzeća.

Metalac je u periodu januar-jun zabeležio konsolidovani poslovni prihod od 4,2 milijarde RSD što predstavlja rast od 7,1% u odnosu na isti period lani, dok je poslovna dobit porasla 3,4% na 319,8 miliona RSD. Konsolidovani neto dobitak skočio je 3,4% na 345,1 milion RSD. Neto dug Metalca na kraju juna pao je na 556,6 miliona RSD, dok je konsolidovana knjigovodstvena vrednost akcija na kraju polugodišta iznosila 2.384,3 RSD.

Akcije Metalca u tekućoj godini zabeležile su rast vrednosti od 11,1%, dok po poslednjoj ceni od 1.873 RSD tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,8 milijardi RSD (32 miliona EUR).

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous NBS: Međugodišnja inflacija u julu 3,2 odsto
Next Jedinstvo Sevojno: Pad prihoda i rast dobiti u prvih šest meseci

You might also like

Kompanije 0 Comments

Heineken preuzima brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa

Holandski proizvođač piva Heineken u ponedeljak je objavio kako planira kupiti brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa, čime bi povećao prisutnost na trećem tržištu piva u svetu.

Kompanije 0 Comments

Smolić na čelu kompanije Victoria Group

Nadzorni odbor kompanije Victoria Group imenovao je Ivicu Smolića za novog generalnog direktora te kompanije.

Samsung sprema kontratužbu protiv Huawei-a

Kompanija Samsung, zbog uverenja da je kineski proizvođač smartfona, Huawei, navodno povredio šest njihovih patenata, traži odštetu od 24.1 miliona dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply