Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih 14 zavisnih preduzeća.

Metalac je u periodu januar-jun zabeležio konsolidovani poslovni prihod od 4,2 milijarde RSD što predstavlja rast od 7,1% u odnosu na isti period lani, dok je poslovna dobit porasla 3,4% na 319,8 miliona RSD. Konsolidovani neto dobitak skočio je 3,4% na 345,1 milion RSD. Neto dug Metalca na kraju juna pao je na 556,6 miliona RSD, dok je konsolidovana knjigovodstvena vrednost akcija na kraju polugodišta iznosila 2.384,3 RSD.

Akcije Metalca u tekućoj godini zabeležile su rast vrednosti od 11,1%, dok po poslednjoj ceni od 1.873 RSD tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,8 milijardi RSD (32 miliona EUR).

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous NBS: Međugodišnja inflacija u julu 3,2 odsto
Next Jedinstvo Sevojno: Pad prihoda i rast dobiti u prvih šest meseci

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

Kompanija BMW pretekla je Deimlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija Bloomberg.

Industrija 0 Comments

Philip Morris povećao profit u prvih šest meseci za 11 odsto

Niška fabrika duvana, Philip Morris Operations, zabeležila je rast profitabilnosti u prvih šest meseci, uprkos tome što je pristupila novom modelu uslužne proizvodnje.

Industrija 0 Comments

Prodaje se imovina mlekare Trebič MM iz Sokobanje

Stečajni upravnik preduzeća za preradu mleka i proizvodnju sireva Trebič MM iz Sokobanje oglasio je prodaju pokretne i nepokretne imovine javnim nadmetanjem.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply