Energoprojekt duplirao konsolidovanu dobit u prvoj polovini godine

Energoprojekt duplirao konsolidovanu dobit u prvoj polovini godine

Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding, objavila je da je u prvih šest meseci zabeležila konsolidovani poslovni prihod od 17,5 milijardi RSD, što predstavlja rast od 20% u odnosu na isti period prošle godine.

Više od 64% prihoda realizovano je na ino tržištu. Konsolidovana poslovna dobit Energoprojekta u prvih šest meseci skočila je 2,6 puta na 807,2 miliona RSD, dok je neto dobit porasla 93,6% na 723,9 miliona RSD. Kompanija je na kraju juna imala neto dug od 6,1 milijardu RSD u odnosu na kraj prošle godine od 2,2 milijarde RSD. Za 2017. godinu je planirano ugovaranje novih poslova u vrednosti od 296,6 miliona EUR, a u prvom polugodištu je plan realizovan tek sa 18%. Na kraju juna kompaniji je preostalo 356,4 miliona EUR ugovorenih a nezavršenih poslova (u zemlji 144,4 miliona EUR, u inostranstvu 212 miliona EUR). Knjigovodstvena vrednost akcija Energoprojekta na kraju juna iznosila je 1.859 RSD. Ova kompanija je nedavno preuzeta od strane Napred razvoja po ceni od 1.501 RSD po akciji.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Jedinstvo Sevojno: Pad prihoda i rast dobiti u prvih šest meseci
Next Isplata preostale dividende Aerodroma 11. septembra

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Sberbank je na vrhu liste magazina The Banker

Sberbank je prema rangiranju magazina The Banker preuzela prvo mesto među ruskim bankama, koje posluju na teritoriji Centralne i Istočne Evrope, a na listi Top 25 ruskih banaka u Centralnoj

Tema dana 0 Comments

Italijani zainteresovani za “Mura Prvi maj”

Italijanska kompanija Miroglio zainteresovana je za kupovinu preduzeća AHA Mura Prvi maj, saznaje pirotski portal Plus online.

Kompanije 0 Comments

Range Rover iz 1978. u potpuno novom sjaju na salonu Retromobile u Parizu

Land Rover Classic će ove godine na salonu Retromobile u Parizu, predstaviti Range Rover model iz 1978. godine u potpuno novom sjaju zahvaljujući „Reborn“ programu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply