Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih šest meseci 2017. godine ostvario bruto dobit u iznosu od 1,64 milijarde RSD (13,7 miliona EUR), dok je neto dobit u posmatranom periodu dostigla 1,38 milijardi RSD (11,5 miliona EUR).

U istom periodu prošle godine kompanija je ostvarila neto dobit od 1,37 milijardi RSD. Ukupni ostvareni prihodi dostigli su 4,42 milijarde RSD, pri čemu su poslovni prihodi iznosili 4,33 milijarde RSD (rast veći od 10%), saopšteno je iz Aerodroma. Usluge Aerodroma je u prvih šest meseci koristilo 2,3 miliona putnika, što je za 9% više u odnosu na isti period prošle godine. Prevezeno je i 10.408 tona robe i pošte, što je povećanje od 24% u odnosu na isti period 2016. U toku je postupak za odabir koncesionara za ovu kompaniju, za šta je nekoliko puta produžen rok. Prema poslednjoj objavi, rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je pomeren za 23. oktobar 2017.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Rast prihoda i dobiti Metalac Posuđa u prvih šest meseci
Next Država povećala vlasnički udeo u Galenici konverzijom duga

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Velike španske banke napuštaju Kataloniju

CaixaBank, po imovini treća banka u Španiji, odlučila je da premesti svoje sedište iz Barselone u Valensiju, zbog političke neizvesnosti u Kataloniji.

Transport 0 Comments

Odšteta za oštećeni prtljag najviše 250 evra

U slučaju gubitka ili oštećenja prtljaga u autobusu odšteta koju putnik može da očekuje je 200 do 250 evra, pa je najpametnije vrednije stvari čuvati pored sebe.

Svetske berze 0 Comments

Prodaja naftnog giganta: Britanska premijerka u Saudijskoj Arabiji predstavila prednosti Londonske berze

Britanska premijerka Tereza Mej danas je u Rijadu predstavila prednosti Londonske berze u nameri da privuče Saudijsku Arabiju da odabere LSE za listiranje akcija državnog naftnog giganta Aramco.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply