Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih šest meseci 2017. godine ostvario bruto dobit u iznosu od 1,64 milijarde RSD (13,7 miliona EUR), dok je neto dobit u posmatranom periodu dostigla 1,38 milijardi RSD (11,5 miliona EUR).

U istom periodu prošle godine kompanija je ostvarila neto dobit od 1,37 milijardi RSD. Ukupni ostvareni prihodi dostigli su 4,42 milijarde RSD, pri čemu su poslovni prihodi iznosili 4,33 milijarde RSD (rast veći od 10%), saopšteno je iz Aerodroma. Usluge Aerodroma je u prvih šest meseci koristilo 2,3 miliona putnika, što je za 9% više u odnosu na isti period prošle godine. Prevezeno je i 10.408 tona robe i pošte, što je povećanje od 24% u odnosu na isti period 2016. U toku je postupak za odabir koncesionara za ovu kompaniju, za šta je nekoliko puta produžen rok. Prema poslednjoj objavi, rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je pomeren za 23. oktobar 2017.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Rast prihoda i dobiti Metalac Posuđa u prvih šest meseci
Next Država povećala vlasnički udeo u Galenici konverzijom duga

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Cena Gazpromovog gasa za EU u 2017. između 180 i 190 dolara

Zamenik predsednika uprave Gazproma Aleksandar Medvedev izjavio je u utorak da bi izvozna cena Gazpromovog gasa za Evropsku uniju u 2017. godini mogla dostići između 180 i 190 dolara za hiljadu kvadratnih

Preduzetništvo 0 Comments

Banca Intesa: Povoljni krediti uz pogodnosti za mlade i žene u agro biznisu

Banca Intesa počela je danas da prima zahteve za kredite za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju u okviru ovogodišnjeg programa subvencionisanog kreditiranja sektora agrara koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom

Najvažnije vesti 0 Comments

AmCham: Srbija bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i BiH

Danas održanana tradicionalna konferencija AmCham-a Srbija je bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a gora u odnosu na susedne države koje su članice EU.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply