Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih šest meseci 2017. godine ostvario bruto dobit u iznosu od 1,64 milijarde RSD (13,7 miliona EUR), dok je neto dobit u posmatranom periodu dostigla 1,38 milijardi RSD (11,5 miliona EUR).

U istom periodu prošle godine kompanija je ostvarila neto dobit od 1,37 milijardi RSD. Ukupni ostvareni prihodi dostigli su 4,42 milijarde RSD, pri čemu su poslovni prihodi iznosili 4,33 milijarde RSD (rast veći od 10%), saopšteno je iz Aerodroma. Usluge Aerodroma je u prvih šest meseci koristilo 2,3 miliona putnika, što je za 9% više u odnosu na isti period prošle godine. Prevezeno je i 10.408 tona robe i pošte, što je povećanje od 24% u odnosu na isti period 2016. U toku je postupak za odabir koncesionara za ovu kompaniju, za šta je nekoliko puta produžen rok. Prema poslednjoj objavi, rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je pomeren za 23. oktobar 2017.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Rast prihoda i dobiti Metalac Posuđa u prvih šest meseci
Next Država povećala vlasnički udeo u Galenici konverzijom duga

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompaniju Apple očekuje novi udar

Prema procenama Credit Suissea, Prodaja Appleovih akcija mogla bi dostići vrednost od 850 miliona dolara.

Kompanije 0 Comments

Dobit Aerodroma “Nikola Tesla” pala 10% u 2016. godini

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zabeležio je pad dobiti u prošloj godini, uprkos rastu prihoda i odsustvu otpisa na ime neplaćenih potraživanja.

Kompanije 0 Comments

Treće produženje roka za neobavezujuće ponude za koncesiju aerodroma Nikola Tesla

Rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za koncesiju beogradskog aerodroma produžen je po treći put sa novim datumom do 30. maja, saopšteno je iz beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply