Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih šest meseci 2017. godine ostvario bruto dobit u iznosu od 1,64 milijarde RSD (13,7 miliona EUR), dok je neto dobit u posmatranom periodu dostigla 1,38 milijardi RSD (11,5 miliona EUR).

U istom periodu prošle godine kompanija je ostvarila neto dobit od 1,37 milijardi RSD. Ukupni ostvareni prihodi dostigli su 4,42 milijarde RSD, pri čemu su poslovni prihodi iznosili 4,33 milijarde RSD (rast veći od 10%), saopšteno je iz Aerodroma. Usluge Aerodroma je u prvih šest meseci koristilo 2,3 miliona putnika, što je za 9% više u odnosu na isti period prošle godine. Prevezeno je i 10.408 tona robe i pošte, što je povećanje od 24% u odnosu na isti period 2016. U toku je postupak za odabir koncesionara za ovu kompaniju, za šta je nekoliko puta produžen rok. Prema poslednjoj objavi, rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je pomeren za 23. oktobar 2017.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Rast prihoda i dobiti Metalac Posuđa u prvih šest meseci
Next Država povećala vlasnički udeo u Galenici konverzijom duga

You might also like

Kompanije 0 Comments

Snap: Rezultati loši, akcije padaju

Snap, kompanija u čijem je vlasništvu popularni servis Snapchat, ove nedelje je objavila svoj prvi tromesečni izveštaj poslovanja otkako su akcije na berzi, i rezultati ukazuju na neto gubitak u

Kompanije 0 Comments

Grčka: Blokirano oko 120.000 tona robe za Makedoniju u solunskoj luci

Oko 120.000 tona robe čija je krajnja destinacija Makedonija blokirano je u solunskoj luci zbog protesta grčkih poljoprivrednika.

Saobraćaj 0 Comments

Volkswagen otpušta još 25.000 radnika

Zbog prelaska na električna vozila, najveći evropski proizvođač automobila Volkswagen, primoraće kompaniju da smanji broj radnih mesta za 25.000, kažu iz ove kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply