Air Berlin odlazi u stečaj

Air Berlin odlazi u stečaj

Aviokompanija Air Berlin podnela je zahtev za stečaj nakon što je glavni akcionar, kompanija Etihad airways, povukao svoju finansijsku potporu.

Aviokompanija i njegove ćerke kompanije predale su zahtev za stečaj u lokalnom nemačkom sudu, ne tražeći zaštitu od bankrota, navodi se u saopštenju kompanije.

Kako se navodi, razgovori sa nemačkom Lufthansom se nastavljaju.

Air Berlin je ušao u restrukturiranje u pokušaju da se zaustave godine gubitka, uključujući i davanje na lizing svojih letelica Lufthansi.

Planovi da se Niki spoji sa nemačkom kompanijom TUI propali su u junu nakon što je Etihad iz Abu Dabija naveo da nije uspeo da postigne dogovor o formiranju zajedničkog poduhvata za operaciju.

Air Berlin je nedavno objavio finansijske rezultate prema kojima je ostvaren neto gubitak od 782 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous U Americi cveta crno tržište goriva
Next Raste broj gotovinskih kredita građanima

You might also like

Kompanije 0 Comments

Fiat Crysler Srbija najveći srpski izvoznik u periodu januar-jul 2017.

Najveći srpski izvoznik u periodu januar-jul 2017. godine i dalje je kompanija Fiat Crysler Srbija, dok je u julu to bila železara HBIS grupa (ranije Hesteel).

Kompanije 0 Comments

Facebook ulaže milijardu dolara u originalni video sadržaj

Već duže vreme je poznata namera Facebooka da postane zastupljeniji na tržištu video sadržaja, zato i ne čudi najnovija odluka o znatnom finansijskom ulaganju na takav sadržaj, a čije detalje

Kompanije 0 Comments

H&M: Pad kvartalnog profita za 20 odsto, akcije oslabile 5 odsto

Drugi po veličini svetski proizvođač odeće, švedski H&M, zabeležio je pad profita od 20 odsto u proteklom kvartalu, nakon što su letnji diskonti ugrozili profitnu marginu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply