Air Serbia zatvorila poslovnice van Beograda

Air Serbia zatvorila poslovnice van Beograda

Poslovnica “Air Srbije” u Nišu je zatvorena, a objekat u Voždovoj ulici u centru grada potpuno je iseljen i prestao je da radi 1. avgusta.

Kako nezvanično saznaju Južne vesti, zatvorene su sve ispostave nacionalne avio-kompanije van Beograda, a bilo ih je, osim u Nišu, u Novom Sadu i Užicu.

U niškoj poslovnici bilo je troje zaposlenih, a iako se avio-karte prodaju preko interneta, predstavništva kompanije služe ukoliko putnici imaju reklamacije ili druge probleme, specijalne zahteve prilikom putovanja i potrebne su im slične usluge.

Prema zasada nepotvrđenim informacijama, taj objekat “Air Serbia” nije iznajmljivala već je bio u vlasništvu kompanije, a godinama je na izlogu bio veliki prepoznatljiv logo srpske nacionalne kompanije “JAT Airways”.

Kompanija je još ranije najavila otpuštanja 30 radnika, što je potvrdio i predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali. Inače, “Air Serbia” je deo “Etihada” iz Emirata, koji je prošle godine bio u gubitku 1,87 milijardi dolara.

Kako su zaposleni u ovoj kompaniji rekli za list Danas, oni veruju da je razlog otpuštanja to što kompanija želi da uveća profit, ali su tvrdili i da smanjenjem obima usluga “Air Serbia” ide ka statusu low cost prevoznika.

Podsetimo, avioni ove kompanije ne lete iz Niša od 2009. godine, a iako je bio najava da bi možda mogli ponovo da imaju komercijalne letove sa aerodroma “Konstantin Veliki”, ovo se nije dogodilo.

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je nedavno da je treću godinu za redom poslovala sa dobitkom i da je u 2016. ostvarila neto profit od 900.000 evra. To je čak četiri puta manje od dobiti koju je kompanija ostvarila 2015. kada je Er Srbije iznosio bezmalo četiri miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/JužneVesti
Previous Tenzije između SAD i Severne Koreje "progutale" 4,5 milijardi dolara Bezosu, Gatesu i Zuckerbergu
Next Sojaprotein: Pozitivno poslovanje posle tri kvartala gubitaka

You might also like

Kompanije 0 Comments

WhatsApp ne briše u potpunosti izbrisane razgovore

Jonathan Zdziarski je bezbednosni stručnjak, računarski forenzičar i istraživač, koji je na svom blogu objavio analizu postupanja WhatsApp-a s izbrisanim razgovorima.

Kompanije 0 Comments

Amazon preuzima Whole Foods za 13,7 milijardi dolara

Online gigant Amazon preuzeće lanac supermarketa Whole Foods za 13,7 milijardi dolara. 

Najvažnije vesti 0 Comments

Počela prodaja karata za Beograd-Peking

Kineska aviokompanija “Hainan Airlines” počela je da prodaje aviokarte za novu liniju između Beograda i Pekinga, koja će biti uspostavljena od septembra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply