Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira da smanji letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute. 

Ova aviokompanija će svoje letove za London Luton, Bratislavu i Nürnberg završiti sa 1. novembrom.

U odgovoru Wizz Air-a je navedeno da oni u pronalaženju mogućnosti za što jeftijija putovanja svojim korisnicima, neke linije mogu držati aktivnim samo u letnjem periodu. Nije potvrđeno, ali niti negirano, da će spomenute linije ponovo biti aktivne naredne godine.

Avio kompanija saopštila je da će nastaviti raditi na razvoju sektora avio saobraćaja u zemlji u idućem periodu.

„Wizz Air ostaje predana svojim putnicima iz Bosne i Hercegovine, te će nastojati da dodatno stimuliše avio industriju i pruža povoljne mogućnosti putovanja koje mogu ispunjavati potrebe kupaca”,  navedeno je iz kompanije.

Iz Wizz Aira nisu komentarisali hoće li suspenzije ruta uticati na broj aviona stacioniranih u gradu tokom zimskog perioda. Trenutno, Tuzla je domaćin dva Wizz Air Airbus A320 aviona.

Ove godine, Međunarodni aerodrom Tuzla beleži spektakularan rast obslužujući 226.462 putnika u prvoj polovini godine, što je 59,4% više u odnosu na 2016.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Dinar blago jača u ponedeljak
Next Steve Keen upozorava: Iza ugla se krije još jedna finansijska kriza

You might also like

Transport 0 Comments

Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit

Air Serbia je premašila pretprošlogodišnji rast dobiti za 44 odsto od 2,7 miliona evra, ostvarivši neto profit od 3,9 miliona evra u 2015, saopšteno je iz kompanije.

Banke i finansije 0 Comments

Banka Engleske zadržala REPO kamatu na 0,25 odsto

Danas je britanska centralna banka zadržala referentnu kamatnu stopu na rekordno niskom nivou od 0,25 odsto, uprkos skoku inflacije koji je prouzrokovala neizvesnost zbog Brexita.

Transport 0 Comments

Evropljani polako okreću leđa dizelašima

Najnoviji podaci o prodaji novih automobila na evropskom tržištu pokazuju da su kupci u Evropi danas manje zainteresovani za vozila sa dizel motorima nego godinu dana ranije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply