Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira da smanji letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute. 

Ova aviokompanija će svoje letove za London Luton, Bratislavu i Nürnberg završiti sa 1. novembrom.

U odgovoru Wizz Air-a je navedeno da oni u pronalaženju mogućnosti za što jeftijija putovanja svojim korisnicima, neke linije mogu držati aktivnim samo u letnjem periodu. Nije potvrđeno, ali niti negirano, da će spomenute linije ponovo biti aktivne naredne godine.

Avio kompanija saopštila je da će nastaviti raditi na razvoju sektora avio saobraćaja u zemlji u idućem periodu.

„Wizz Air ostaje predana svojim putnicima iz Bosne i Hercegovine, te će nastojati da dodatno stimuliše avio industriju i pruža povoljne mogućnosti putovanja koje mogu ispunjavati potrebe kupaca”,  navedeno je iz kompanije.

Iz Wizz Aira nisu komentarisali hoće li suspenzije ruta uticati na broj aviona stacioniranih u gradu tokom zimskog perioda. Trenutno, Tuzla je domaćin dva Wizz Air Airbus A320 aviona.

Ove godine, Međunarodni aerodrom Tuzla beleži spektakularan rast obslužujući 226.462 putnika u prvoj polovini godine, što je 59,4% više u odnosu na 2016.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Dinar blago jača u ponedeljak
Next Steve Keen upozorava: Iza ugla se krije još jedna finansijska kriza

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Credit Suisse zabeležio prvi kvartalni gubitak od 2008. godine

Glavni izvršni direktor Tidjane Thiam uveo je značajne mere rezanja troškova i novu strategiju, a postignuti rezultat pozdravili su analitičari i ulagači koji su očekivali da će gubitak biti i

Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

Firma razmatra ulaganja u sektore koji uključuju veštačku inteligenciju, robote i računarstvo u cloudu, rekao je viši potpredsednik kompanije He Zhiqiang u Pekingu.

Transport 0 Comments

Fiat Crysler automobili u Poljskoj počinje proizvodnju benzinskih motora

U sklopu investicije koja je okarakterisana kao potvrda Fiatove posvećenosti razvoju poslovanja u toj zemlji automobilska kompanija Fiat Crysler automobili (FCA) će u svojoj fabrici u gradu Bjelsko-Bjala, na jugu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply