Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira da smanji letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute. 

Ova aviokompanija će svoje letove za London Luton, Bratislavu i Nürnberg završiti sa 1. novembrom.

U odgovoru Wizz Air-a je navedeno da oni u pronalaženju mogućnosti za što jeftijija putovanja svojim korisnicima, neke linije mogu držati aktivnim samo u letnjem periodu. Nije potvrđeno, ali niti negirano, da će spomenute linije ponovo biti aktivne naredne godine.

Avio kompanija saopštila je da će nastaviti raditi na razvoju sektora avio saobraćaja u zemlji u idućem periodu.

„Wizz Air ostaje predana svojim putnicima iz Bosne i Hercegovine, te će nastojati da dodatno stimuliše avio industriju i pruža povoljne mogućnosti putovanja koje mogu ispunjavati potrebe kupaca”,  navedeno je iz kompanije.

Iz Wizz Aira nisu komentarisali hoće li suspenzije ruta uticati na broj aviona stacioniranih u gradu tokom zimskog perioda. Trenutno, Tuzla je domaćin dva Wizz Air Airbus A320 aviona.

Ove godine, Međunarodni aerodrom Tuzla beleži spektakularan rast obslužujući 226.462 putnika u prvoj polovini godine, što je 59,4% više u odnosu na 2016.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Dinar blago jača u ponedeljak
Next Steve Keen upozorava: Iza ugla se krije još jedna finansijska kriza

You might also like

British American Tobacco kupovao akcije za 109 evra umesto za 1.000 dinara

Više od tri godine manjinski akcionari duvanske kompanije British American Tobacco u Vranju, traže da im menadžment isplati profit za njihove akcije.

Tema dana 0 Comments

Aleksandar Vučić: Obezbeđujemo sigurno energetsko snabdevanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi priključenje Srbije Turskom toku doprinelo razvoju industrije, kao i napreku cele zemlje.

Kompanije 0 Comments

Inspekcija Poreske uprave kontroliše vikendom i van radnog vremena

Neizdavanje računa i neprijavljeni radnici doveli su do toga da Poreska uprava Srbije prethodnog vikenda privremeno zatvori 14 kafića, restorana i barova.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply