Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira da smanji letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute. 

Ova aviokompanija će svoje letove za London Luton, Bratislavu i Nürnberg završiti sa 1. novembrom.

U odgovoru Wizz Air-a je navedeno da oni u pronalaženju mogućnosti za što jeftijija putovanja svojim korisnicima, neke linije mogu držati aktivnim samo u letnjem periodu. Nije potvrđeno, ali niti negirano, da će spomenute linije ponovo biti aktivne naredne godine.

Avio kompanija saopštila je da će nastaviti raditi na razvoju sektora avio saobraćaja u zemlji u idućem periodu.

„Wizz Air ostaje predana svojim putnicima iz Bosne i Hercegovine, te će nastojati da dodatno stimuliše avio industriju i pruža povoljne mogućnosti putovanja koje mogu ispunjavati potrebe kupaca”,  navedeno je iz kompanije.

Iz Wizz Aira nisu komentarisali hoće li suspenzije ruta uticati na broj aviona stacioniranih u gradu tokom zimskog perioda. Trenutno, Tuzla je domaćin dva Wizz Air Airbus A320 aviona.

Ove godine, Međunarodni aerodrom Tuzla beleži spektakularan rast obslužujući 226.462 putnika u prvoj polovini godine, što je 59,4% više u odnosu na 2016.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Dinar blago jača u ponedeljak
Next Steve Keen upozorava: Iza ugla se krije još jedna finansijska kriza

You might also like

Transport 0 Comments

Renault pod istragom zbog manipulacija štetnim gasovima

Francuski istražitelji su protiv automobilske kompanije Renault pokrenuli istragu zbog sumnji da je manipulisala na testovima merenja emisije izduvnih gasova.

Industrija 0 Comments

Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležio ukupnu realizaciju od oko 42 miliona evra, što je 10% više u odnosu na isti period

Najvažnije vesti 0 Comments

NIS otvorio sezonu objave poslovnih rezultata; Kompanija poslovala uspešno u 2016. godini

Naftna industrija Srbije (NIS) imala je u 2016. godini neto dobit od 15 milijardi dinara, što je tri odsto više nego u prethodnoj godini, saopštila je danas ta kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply