AIK bolji u trci za Gorenjsku, ponuđena cena ispod zahtevane

AIK bolji u trci za Gorenjsku, ponuđena cena ispod zahtevane

Konzorcijum prodavaca akcija Gorenjske banke, predvođen finansijskim holdingom Sava, primio je ponude za prodaju 55% akcija ove slovenačke banke.

Sava, čiji se plan finansijskog restrukturiranja zasniva na prodaji vlasničkog udela u Gorenjskoj, nije se oglasila ovim povodom, dok mediji nezvanično saznaju da su obe ponude ispod zahtevanog minimuma od 298 EUR po akciji.

Prema pisanju “Dela”, američki fond Apollo, koji u Sloveniji upravlja bankama NKB Maribor, Poštnom bankom i bivšom podružnicom Raiffeisena, ponudio je 230 EUR po akciji, dok je AIK banka dostavila ponudu od 280 EUR po akciji.

Prema navodima ovog lista, konzorcijum je nezadovoljan prispelim ponudama i zatražio je od ponuđača da dostave poboljšane ponude.

Izvor: GdeInvestirati/Invest Slovenia, Wisebroker
Previous Pet kompanija zainteresovano za Galeniku
Next NBS: Devizne rezerve dostigle gotovo deset milijardi evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

15 najvećih izvoznika u 2016.

U januaru i februaru najveći izvoznici bili su Fiat Automobili Srbija, Tigar Tyres i Železara Smederevo, objavilo je Ministarstvo finansija.

Kompanije 0 Comments

Oglašena prodaja Jugoremedije u stečaju

Stečajni upravnik fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina oglasio je prodaju tog preduzeća javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 1,9 milijardi dinara.

Amazon kupuje najveću bliskoistočnu online trgovinu

Amazon, američki gigant u trgovini putem interneta, postigao je sporazum o kupovini Souq.com, najveće online trgovine na Bliskom istoku, objavljeno je danas u zajedničkom saopštenju kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply