AIK bolji u trci za Gorenjsku, ponuđena cena ispod zahtevane

AIK bolji u trci za Gorenjsku, ponuđena cena ispod zahtevane

Konzorcijum prodavaca akcija Gorenjske banke, predvođen finansijskim holdingom Sava, primio je ponude za prodaju 55% akcija ove slovenačke banke.

Sava, čiji se plan finansijskog restrukturiranja zasniva na prodaji vlasničkog udela u Gorenjskoj, nije se oglasila ovim povodom, dok mediji nezvanično saznaju da su obe ponude ispod zahtevanog minimuma od 298 EUR po akciji.

Prema pisanju “Dela”, američki fond Apollo, koji u Sloveniji upravlja bankama NKB Maribor, Poštnom bankom i bivšom podružnicom Raiffeisena, ponudio je 230 EUR po akciji, dok je AIK banka dostavila ponudu od 280 EUR po akciji.

Prema navodima ovog lista, konzorcijum je nezadovoljan prispelim ponudama i zatražio je od ponuđača da dostave poboljšane ponude.

Izvor: GdeInvestirati/Invest Slovenia, Wisebroker
Previous Pet kompanija zainteresovano za Galeniku
Next NBS: Devizne rezerve dostigle gotovo deset milijardi evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Raspisan tender za radove na Terminalu 2

Aerodrom Nikola Tesla raspisao je tender za radove na uređenju dela Terminala 2 kako bi se obezbedio prostor za postavljanje kioska za samostalnu registraciju putnika na let.

Kompanije 0 Comments

Banka Vatikana imala dobit od 36 miliona evra

Vatikanska banka, zvanično nazvana Institut za verske poslove (IOR), zabeležila je neto dobit od 36 miliona evra 2016. godine.

Industrija 0 Comments

Niškoj fabrici za prečišćavanje otpadnih voda odobreno 56 miliona evra od Evropske komisije

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je gradu Nišu ovih dana Evropska komisija odobrila 56 miliona evra za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply