Španska banka “Santander” preuzima rivalsku “Narodnu banku”

Španska banka “Santander” preuzima rivalsku “Narodnu banku”

Tela Evropske unije za zaštitu konkurencije dozvoliće da španska banka “Santander” preuzme posrnulu, takođe špansku, “Narodnu banku”.

Evropska komisija, koja nadgleda pitanja vezana za konkurenciju, saopštila je da je istraga zaključila da “transakcija neće narušiti konkurenciju” u evropskoj ekonomskoj zoni.

U saopštenju se navodi da će kombinovani udeo dve banke na tržištu biti ograničen, a da na svim tržištima na koja će preuzimanje uticati postoji snažna konkurencija.

Banka “Santander” je 7. juna saopštila da će preuzeti rivalsku banku za jedan evro, što je dogovor koji pokazuje novi evropski sistem spasavanja posrnulih banaka bez opterećivanja poreskih obveznika ili tržišta.

Preuzimanje se odigralo na licitaciji, koju su evropske vlasti odobrile pošto je Evropska centralna banka (ECB), glavni evropski regulator bankarskog tržišta, saopštila da veruje da “Narodna banka” propada ili ima velike šanse da propadne.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Wall Street: Indeksi u blagom padu, povoljna kupovina privukla investitore
Next Azijske berze opet pale, južnokorejske najviše stradale

You might also like

Kompanije 0 Comments

Wizz Air sa niškog aerodroma do Minhena i Ajndhovena

Mađarska low cost avio kompanija Wizz Air saopštila je da od 1. avgusta uvodi dve nove linije sa niškog aerodroma – za Minhen i Ajndhoven.

Najvažnije vesti 0 Comments

Fond ICD iz Dubaija preuzima aerodrom u Tivtu

Državni investicijski fond Dubaija ICD, inače, novi vlasnik elitnog nautičko-turističkog centra “Porto Montenegro”, trebalo bi da preuzme aerodrom u Tivtu, pišu “Vijesti”.  

Kompanije 0 Comments

Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda danas će raspisati tender za rekonstrukciju Obilićevog venca, vredan 300 miliona dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply