Španska banka “Santander” preuzima rivalsku “Narodnu banku”

Španska banka “Santander” preuzima rivalsku “Narodnu banku”

Tela Evropske unije za zaštitu konkurencije dozvoliće da španska banka “Santander” preuzme posrnulu, takođe špansku, “Narodnu banku”.

Evropska komisija, koja nadgleda pitanja vezana za konkurenciju, saopštila je da je istraga zaključila da “transakcija neće narušiti konkurenciju” u evropskoj ekonomskoj zoni.

U saopštenju se navodi da će kombinovani udeo dve banke na tržištu biti ograničen, a da na svim tržištima na koja će preuzimanje uticati postoji snažna konkurencija.

Banka “Santander” je 7. juna saopštila da će preuzeti rivalsku banku za jedan evro, što je dogovor koji pokazuje novi evropski sistem spasavanja posrnulih banaka bez opterećivanja poreskih obveznika ili tržišta.

Preuzimanje se odigralo na licitaciji, koju su evropske vlasti odobrile pošto je Evropska centralna banka (ECB), glavni evropski regulator bankarskog tržišta, saopštila da veruje da “Narodna banka” propada ili ima velike šanse da propadne.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Wall Street: Indeksi u blagom padu, povoljna kupovina privukla investitore
Next Azijske berze opet pale, južnokorejske najviše stradale

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Igor Sechin: SAD će nas udaviti naftom

Direktor Rosnefta Igor Sechin rekao je da će povećanje proizvodnje nafte iz škriljaca u SAD neutralisati efekte smanjenja proizvodnje koje je dogovorio OPEC. 

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom “Nikola Tesla” očekuje između 5,2 i 5,5 miliona putnika u 2017. godini

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) očekuje ove godine da će dostići rekordnih oko 5,5 miliona putnika i rekordne finansijske rezultate, izjavio je direktor komercijalnog poslovanja i marketinga ove kompanije Miodrag

Kompanije 0 Comments

Isplata dividende akcionarima Aerodroma 5. septembra

Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je da će dividendu iz prošlogodišnje dobiti isplatiti 5. septembra putem Centralnog registra hartija od vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply