Španska banka “Santander” preuzima rivalsku “Narodnu banku”

Španska banka “Santander” preuzima rivalsku “Narodnu banku”

Tela Evropske unije za zaštitu konkurencije dozvoliće da španska banka “Santander” preuzme posrnulu, takođe špansku, “Narodnu banku”.

Evropska komisija, koja nadgleda pitanja vezana za konkurenciju, saopštila je da je istraga zaključila da “transakcija neće narušiti konkurenciju” u evropskoj ekonomskoj zoni.

U saopštenju se navodi da će kombinovani udeo dve banke na tržištu biti ograničen, a da na svim tržištima na koja će preuzimanje uticati postoji snažna konkurencija.

Banka “Santander” je 7. juna saopštila da će preuzeti rivalsku banku za jedan evro, što je dogovor koji pokazuje novi evropski sistem spasavanja posrnulih banaka bez opterećivanja poreskih obveznika ili tržišta.

Preuzimanje se odigralo na licitaciji, koju su evropske vlasti odobrile pošto je Evropska centralna banka (ECB), glavni evropski regulator bankarskog tržišta, saopštila da veruje da “Narodna banka” propada ili ima velike šanse da propadne.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Wall Street: Indeksi u blagom padu, povoljna kupovina privukla investitore
Next Azijske berze opet pale, južnokorejske najviše stradale

You might also like

Industrija 0 Comments

Ana Brnabić: Povodom Fiata smo učinili sve što smo mogli

Plašim da smo blizu nekog scenarija koji niko od nas ne želi, to je smanjivanje proizvodnje Fiata, rekla je premijerka Ana Brnabić, prilikom obilaska Termoelektrane Kostolac zajedno da predsednikom stalnog

Samsung ne mora da plati Apple-u 399 miliona dolara

Vrhovni sud SAD presudio je u korist južnokorejskog Samsunga, odbacivši odluku apelacionog suda po kojoj je ta kompanija dužna da isplati odštetu od gotovo 400 miliona dolara američkom Apple-u zbog kopiranja dizajna

Transport 0 Comments

Letovi RyanAir-a uskoro iz Srbije

RyanAir, najjeftinija avio-kompanija na svetu iz Irske, potpisiće danas ugovor sa niškim aerodromom “Konstantin Veliki”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply