Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Nemački konvencionalni proizvođač električne energije, Uniper, povećao je izglede za fiskalnu 2017. godinu u pogledu operativnog profita i odlučio da poveća prognozu ovogodišnje dividende, što je na jučerašnjem trgovanju podiglo akcije ove kompanije 3,4% na 18,8 EUR.

Uniper je ranije očekivao prilagođeni operativni profit u rangu 0,9-1,2 milijarde EUR, dok je aktuelna prognoza na nivou 1,0-1,2 milijarde EUR.

Uniper je u prvoj polovini tekuće godine zabeležio prilagođeni operativni profit od 0,9 milijardi EUR što je manje za 0,2 milijarde EUR u odnosu na isti period lani kada su zabeleženi značajni jednokratnih prihodi.

Kompanija je ranije najavljivala da će iz ovogodišnje dobiti akcionarima isplatiti 15% veću dividendu u odnosu na prethodnu, dok je sada očekivanje podignuto na rast od 25% odnosno ukupan bruto iznos dividende od 250 miliona EUR.

Uniper je ove godine akcionarima isplatio dividendu od 0,55 EUR po akciji, te se sada očekuje iznos 0,69 EUR po akciji što na poslednjoj ceni daje očekivani dividendni prinos od 3,8%.

Uniper se prošle jeseni odvojio od E.ON-a, koji je zadržao vlasnički udeo od 46,65%.

Akcije su kotirane po početnoj ceni od 10 EUR, da bi u međuvremenu zabeležile rast od skoro 90%.

Izvor: GdeInvestirati/AFX News, Wisebroker
Previous Evropske berze u padu zbog geopolitičkih napetosti
Next Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih šest meseci

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Državno “Dunav osiguranje” prodalo Bojoviću paket akcija po nižoj ceni, bez odobrenja Vlade

Ako je suditi po izjavi Aleksandra Vučića, najodgovorniji ljudi u “Dunav osiguranju” trebalo bi da strepe što su akcije “Energoprojekta” početkom godine prodali – i to bez odluke Vlade Srbije.

Kompanije 0 Comments

American Express: Pad dobiti u prvom tromesečju

Kompanija American Express izvestila je o padu dobiti u prvom tromesečju za 6,5 % na 1,43 milijarde dolara, zbog investicija u nastojanju da privuče nove kupce i proširi svoj kreditni portfelj.

Kompanije 0 Comments

EU blizu izricanja rekordne kazne

Zbog kartelskog udruživanje šest vodećih evropskih proizvođača kamiona moglo bi da se suoči sa najvećom kaznom koju je ikada izrekla Evropska unija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply