Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Nemački konvencionalni proizvođač električne energije, Uniper, povećao je izglede za fiskalnu 2017. godinu u pogledu operativnog profita i odlučio da poveća prognozu ovogodišnje dividende, što je na jučerašnjem trgovanju podiglo akcije ove kompanije 3,4% na 18,8 EUR.

Uniper je ranije očekivao prilagođeni operativni profit u rangu 0,9-1,2 milijarde EUR, dok je aktuelna prognoza na nivou 1,0-1,2 milijarde EUR.

Uniper je u prvoj polovini tekuće godine zabeležio prilagođeni operativni profit od 0,9 milijardi EUR što je manje za 0,2 milijarde EUR u odnosu na isti period lani kada su zabeleženi značajni jednokratnih prihodi.

Kompanija je ranije najavljivala da će iz ovogodišnje dobiti akcionarima isplatiti 15% veću dividendu u odnosu na prethodnu, dok je sada očekivanje podignuto na rast od 25% odnosno ukupan bruto iznos dividende od 250 miliona EUR.

Uniper je ove godine akcionarima isplatio dividendu od 0,55 EUR po akciji, te se sada očekuje iznos 0,69 EUR po akciji što na poslednjoj ceni daje očekivani dividendni prinos od 3,8%.

Uniper se prošle jeseni odvojio od E.ON-a, koji je zadržao vlasnički udeo od 46,65%.

Akcije su kotirane po početnoj ceni od 10 EUR, da bi u međuvremenu zabeležile rast od skoro 90%.

Izvor: GdeInvestirati/AFX News, Wisebroker
Previous Evropske berze u padu zbog geopolitičkih napetosti
Next Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih šest meseci

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kineska banka do kraja godine dobija konačnu dozvolu za rad

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković očekuje da će, posle dobijanja preliminarne dozvole za rad, Kineska banka obaviti sve proceduralne poslove da bi krajem godine dobila konačnu dozvolu za rad i

Banke i finansije 2 Comments

Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana 2. septembra, usvojila je sve tačke dnevnog reda, uključujući i odluku o isplati dividende.

Kompanije 0 Comments

Četvrtina uposlenih kapaciteta u kragujevačkom Fiatu

Ove godine će u dve, umesto u tri smene, raditi kragujevačka fabrika Fiat Chrysler Automobili Srbija. Očekuje se tek četvrtina od projektovanih kapaciteta kompanije, oko 70 hiljada vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply