Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Nemački konvencionalni proizvođač električne energije, Uniper, povećao je izglede za fiskalnu 2017. godinu u pogledu operativnog profita i odlučio da poveća prognozu ovogodišnje dividende, što je na jučerašnjem trgovanju podiglo akcije ove kompanije 3,4% na 18,8 EUR.

Uniper je ranije očekivao prilagođeni operativni profit u rangu 0,9-1,2 milijarde EUR, dok je aktuelna prognoza na nivou 1,0-1,2 milijarde EUR.

Uniper je u prvoj polovini tekuće godine zabeležio prilagođeni operativni profit od 0,9 milijardi EUR što je manje za 0,2 milijarde EUR u odnosu na isti period lani kada su zabeleženi značajni jednokratnih prihodi.

Kompanija je ranije najavljivala da će iz ovogodišnje dobiti akcionarima isplatiti 15% veću dividendu u odnosu na prethodnu, dok je sada očekivanje podignuto na rast od 25% odnosno ukupan bruto iznos dividende od 250 miliona EUR.

Uniper je ove godine akcionarima isplatio dividendu od 0,55 EUR po akciji, te se sada očekuje iznos 0,69 EUR po akciji što na poslednjoj ceni daje očekivani dividendni prinos od 3,8%.

Uniper se prošle jeseni odvojio od E.ON-a, koji je zadržao vlasnički udeo od 46,65%.

Akcije su kotirane po početnoj ceni od 10 EUR, da bi u međuvremenu zabeležile rast od skoro 90%.

Izvor: GdeInvestirati/AFX News, Wisebroker
Previous Evropske berze u padu zbog geopolitičkih napetosti
Next Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih šest meseci

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Stranci drže 80 odsto izvora vode u Srbiji

Procenjuje se da trećina izvorišta vode u Srbiji koristi za plasman na tržište, a gotovo 80 odsto flaširane vode iz srpskih izvora proizvode fabrike koje su u rukama stranih kompanija,

Kompanije 0 Comments

Novi rokovi u postupku davanja koncesije za Aerodrom

Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla” objavili su danas obaveštenje o produženju rokova u postupku davanja koncesije za finansiranje, razvoj, održavanje i upravljanje infrastukturom beogradske vazdušne luke.

Najvažnije vesti 0 Comments

Poznata imena kompanija koje su zainteresovane za RTB Bor

Za strateško parterstvo sa RTB Bor zainteresovane su kanadske kompanije Dandi i Mundoro, kineska korporacija Hunan Gold China i China Power i ruski UGC.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply