Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Nemački konvencionalni proizvođač električne energije, Uniper, povećao je izglede za fiskalnu 2017. godinu u pogledu operativnog profita i odlučio da poveća prognozu ovogodišnje dividende, što je na jučerašnjem trgovanju podiglo akcije ove kompanije 3,4% na 18,8 EUR.

Uniper je ranije očekivao prilagođeni operativni profit u rangu 0,9-1,2 milijarde EUR, dok je aktuelna prognoza na nivou 1,0-1,2 milijarde EUR.

Uniper je u prvoj polovini tekuće godine zabeležio prilagođeni operativni profit od 0,9 milijardi EUR što je manje za 0,2 milijarde EUR u odnosu na isti period lani kada su zabeleženi značajni jednokratnih prihodi.

Kompanija je ranije najavljivala da će iz ovogodišnje dobiti akcionarima isplatiti 15% veću dividendu u odnosu na prethodnu, dok je sada očekivanje podignuto na rast od 25% odnosno ukupan bruto iznos dividende od 250 miliona EUR.

Uniper je ove godine akcionarima isplatio dividendu od 0,55 EUR po akciji, te se sada očekuje iznos 0,69 EUR po akciji što na poslednjoj ceni daje očekivani dividendni prinos od 3,8%.

Uniper se prošle jeseni odvojio od E.ON-a, koji je zadržao vlasnički udeo od 46,65%.

Akcije su kotirane po početnoj ceni od 10 EUR, da bi u međuvremenu zabeležile rast od skoro 90%.

Izvor: GdeInvestirati/AFX News, Wisebroker
Previous Evropske berze u padu zbog geopolitičkih napetosti
Next Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih šest meseci

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

U petak prvi let iz Pekinga do Beograda

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekaće u petak, 15. septembra na Aerodromu “Nikola Tesla” prvi let na novouspostavljenoj avionskoj liniji između Pekinga i Beograda, najavila je  Vlada Srbije.

Banke i finansije 0 Comments

Sberbank: Neto dobit u prvom kvartalu veća 42%

Ruska banka Sberbank izvestila je u sredu o skoku neto dobiti u prvom tromesečju, uz više kamatne prihode i znatno manje rezervacije za gubitke po kreditima na godišnjem nivou, ali

Industrija 0 Comments

Vranje: Počela izgradnja fabrike Ditre Italia sa novih 600 radnih mesta

Italijanska kompanija Ditre Italia je u industrijskoj zoni Bunuševac i u Vranju, otpočela izgradnju fabrike nameštaja Top sofa, u okviru koje će biti otvoreno oko 600 novih radnih mesta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply