Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

Italijanska transportno-logistička kompanija Fercam nastavila je ekspanziju u Evropi otvaranjem predstavništva u Srbiji. Fercam d.o.o. Beograd je zvanično počeo da radi 1. avgusta.

Hansjoerg Faller, direktor transporta u kompaniji Fercam, uveren je da predstavništvo u Srbiji ima velike izglede za rast.

“Želimo da budemo blizu naših kijenata u Evropi, sada i onih koji su svoju proizvodnju preselili u Srbiju. Naš cilj je da im iz Srbije i susednih zemalja ponudimo pouzdane transportne usluge sa sopstvenom flotom i partnerskim transportnim kompanijama. U ovom periodu naš fokus je na drumskom transportu, ali u srednjem roku planiramo da proširimo ovu uslugu na intermodalni sistem železnica-drum”, izjavio je Faller.

Prema navodima iz saopštenja, novo predstavništvo biće fokusirano na drumski transport u veoma aktivnoj privrednoj razmeni između Italije i Srbije. Poslovanje će biti usmereno na mnogobrojne proizvodne pogone kako italijanskih, tako i drugih evropskih kompanija koje su prisutne u Srbiji. Konkretno, kompanije u tekstilnoj, automobilskoj i industriji kućnih aparata već koriste Fercam usluge za snabdevanje evropskog tržišta svojim proizvodima iz Srbije. Fercam, takođe, pruža usluge svih potrebnih carinskih operacija, prenosi plutonlogistics.com.

Zahvaljujući geografski povoljnoj lokaciji u centru Balkanskog poluostrva, Srbija ima sve važniju ulogu u pristupu tržištu Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, s tim što su razvijeni odnosi i sa Nemačkom i Velikom Britanijom. Kompanija očekuje da će na dobar rezultat predstavništva u Beogradu uticati i odnosi Srbije i Rusije, tačnije sporazum o slobodnoj trgovini. Računaju i na povećanje izvoza u Rusiju poljoprivrednih proizvoda i hrane, dodaje se.

Sve filijale Fercam pružiće podršku novoosnovanoj firmi u Beogradu, stvarajući dodatnu vrednost za kompanije koje su već poslovale ili će tek poslovati sa Fercam-om.

Kompanija je osnovana u Italiji, a ima ukupno 89 ekspozitura. Trenutno broji oko 1.900 zaposlenih i dodatno obezbeđuje posao za još 3.000 ljudi. U 2016. godini kompanija je imala promet od gotovo 700 mil EUR, prenosi plutonlogistics.com.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Komercijalna banka: Dobit u prvih šest meseci 36 mil EUR
Next Majkama poseban staž za obračun penzije tek od 2032.

You might also like

Kompanije 0 Comments

“Aha Mura Prvi maj” iz Pirota na prodaji

Stečajni upravnik kompanije “Aha Mura Prvi maj” d.o.o. u stečaju iz Pirota oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

Prehrambena industrija 0 Comments

EU: Odobreno spajanje AB InBeva i SABMillera

Preuzimanje je odobreno pod uslovom da Anheuser-Busch InBev proda gotovo svo poslovanje SABMillera u Evropi.

Kompanije 1Comments

Vrbas: Toplane preko komšijskog zida nezakonito naplaćuju grejanje

Iako ga je Ustavni sud proglasio neustavnim, Nadzorni odbor JKP “Standard” iz Vrbasa, usvojio je novi-stari Pravilnik o pružanju grejnih usluga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply