Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

Italijanska transportno-logistička kompanija Fercam nastavila je ekspanziju u Evropi otvaranjem predstavništva u Srbiji. Fercam d.o.o. Beograd je zvanično počeo da radi 1. avgusta.

Hansjoerg Faller, direktor transporta u kompaniji Fercam, uveren je da predstavništvo u Srbiji ima velike izglede za rast.

“Želimo da budemo blizu naših kijenata u Evropi, sada i onih koji su svoju proizvodnju preselili u Srbiju. Naš cilj je da im iz Srbije i susednih zemalja ponudimo pouzdane transportne usluge sa sopstvenom flotom i partnerskim transportnim kompanijama. U ovom periodu naš fokus je na drumskom transportu, ali u srednjem roku planiramo da proširimo ovu uslugu na intermodalni sistem železnica-drum”, izjavio je Faller.

Prema navodima iz saopštenja, novo predstavništvo biće fokusirano na drumski transport u veoma aktivnoj privrednoj razmeni između Italije i Srbije. Poslovanje će biti usmereno na mnogobrojne proizvodne pogone kako italijanskih, tako i drugih evropskih kompanija koje su prisutne u Srbiji. Konkretno, kompanije u tekstilnoj, automobilskoj i industriji kućnih aparata već koriste Fercam usluge za snabdevanje evropskog tržišta svojim proizvodima iz Srbije. Fercam, takođe, pruža usluge svih potrebnih carinskih operacija, prenosi plutonlogistics.com.

Zahvaljujući geografski povoljnoj lokaciji u centru Balkanskog poluostrva, Srbija ima sve važniju ulogu u pristupu tržištu Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, s tim što su razvijeni odnosi i sa Nemačkom i Velikom Britanijom. Kompanija očekuje da će na dobar rezultat predstavništva u Beogradu uticati i odnosi Srbije i Rusije, tačnije sporazum o slobodnoj trgovini. Računaju i na povećanje izvoza u Rusiju poljoprivrednih proizvoda i hrane, dodaje se.

Sve filijale Fercam pružiće podršku novoosnovanoj firmi u Beogradu, stvarajući dodatnu vrednost za kompanije koje su već poslovale ili će tek poslovati sa Fercam-om.

Kompanija je osnovana u Italiji, a ima ukupno 89 ekspozitura. Trenutno broji oko 1.900 zaposlenih i dodatno obezbeđuje posao za još 3.000 ljudi. U 2016. godini kompanija je imala promet od gotovo 700 mil EUR, prenosi plutonlogistics.com.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Komercijalna banka: Dobit u prvih šest meseci 36 mil EUR
Next Majkama poseban staž za obračun penzije tek od 2032.

You might also like

Tema dana 0 Comments

NBS: Kontinuitet pozitivnih rezultata obeležio 2017.

Narodna banka Srbije je i 2017. godini ispunila svoj osnovni cilj – inflacija u Srbiji je već petu godinu za redom niska i stabilna.

Kompanije 0 Comments

Toyota zbog neispravnih vazdušnih jastuka povlači 1,4 miliona vozila

Japanski proizvođač automobila Toyota iz prodaje će povući 1,4 miliona vozila širom sveta zbog proizvodne greške u vazdušnim jastucima. Automobili obuhvataju Prius i Lexus modele od 2008. do 2012. godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

EBRD pokazala interesovanje za privatizaciju Aerodroma i Telekoma

Radi poboljšanja uslova za ulaganja i privlačenje investitora Evropska banka za obnovu i razvoj od nove Vlade Srbije očekuje istrajnost u sprovođenju reformi, rekao je šef kancelarije te banke u Srbiji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply