Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

Italijanska transportno-logistička kompanija Fercam nastavila je ekspanziju u Evropi otvaranjem predstavništva u Srbiji. Fercam d.o.o. Beograd je zvanično počeo da radi 1. avgusta.

Hansjoerg Faller, direktor transporta u kompaniji Fercam, uveren je da predstavništvo u Srbiji ima velike izglede za rast.

“Želimo da budemo blizu naših kijenata u Evropi, sada i onih koji su svoju proizvodnju preselili u Srbiju. Naš cilj je da im iz Srbije i susednih zemalja ponudimo pouzdane transportne usluge sa sopstvenom flotom i partnerskim transportnim kompanijama. U ovom periodu naš fokus je na drumskom transportu, ali u srednjem roku planiramo da proširimo ovu uslugu na intermodalni sistem železnica-drum”, izjavio je Faller.

Prema navodima iz saopštenja, novo predstavništvo biće fokusirano na drumski transport u veoma aktivnoj privrednoj razmeni između Italije i Srbije. Poslovanje će biti usmereno na mnogobrojne proizvodne pogone kako italijanskih, tako i drugih evropskih kompanija koje su prisutne u Srbiji. Konkretno, kompanije u tekstilnoj, automobilskoj i industriji kućnih aparata već koriste Fercam usluge za snabdevanje evropskog tržišta svojim proizvodima iz Srbije. Fercam, takođe, pruža usluge svih potrebnih carinskih operacija, prenosi plutonlogistics.com.

Zahvaljujući geografski povoljnoj lokaciji u centru Balkanskog poluostrva, Srbija ima sve važniju ulogu u pristupu tržištu Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, s tim što su razvijeni odnosi i sa Nemačkom i Velikom Britanijom. Kompanija očekuje da će na dobar rezultat predstavništva u Beogradu uticati i odnosi Srbije i Rusije, tačnije sporazum o slobodnoj trgovini. Računaju i na povećanje izvoza u Rusiju poljoprivrednih proizvoda i hrane, dodaje se.

Sve filijale Fercam pružiće podršku novoosnovanoj firmi u Beogradu, stvarajući dodatnu vrednost za kompanije koje su već poslovale ili će tek poslovati sa Fercam-om.

Kompanija je osnovana u Italiji, a ima ukupno 89 ekspozitura. Trenutno broji oko 1.900 zaposlenih i dodatno obezbeđuje posao za još 3.000 ljudi. U 2016. godini kompanija je imala promet od gotovo 700 mil EUR, prenosi plutonlogistics.com.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Komercijalna banka: Dobit u prvih šest meseci 36 mil EUR
Next Majkama poseban staž za obračun penzije tek od 2032.

You might also like

Tema dana 0 Comments

PKB prelazi u državno vlasništvo

Akcije Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) koje su u vlasništvu Grada Beograda biće prenete na državu, odlučeno je na sednici tog preduzeća, a prenosi Blic.

Agrobiznis 0 Comments

Završena berba: Koliko će iznositi otkupna cena malina?

Tradicionalno, ni ove godine nije postignuta saglasnost oko otkupne cene maline. Berba maline je završena, a proizvođači i otkupljivači nude različite procene o prinosu i kvalitetu roda.

Kompanije 0 Comments

Američki investicioni fond HPS kupuje slovenački Merkur

Stečajna upravnica slovenačkog Merkura Simona Goriup je potvrdila da je za Merkur najviše ponudio privatni investicioni fond HPS (ranije poznat kao Higbridge Principal Strategies).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply