Komercijalna banka: Dobit u prvih šest meseci 36 mil EUR

Komercijalna banka: Dobit u prvih šest meseci 36 mil EUR

Komercijalna banka je u prvih šest meseci ove godine zabeležila dobitak od četiri milijarde i 420 miliona dinara, odnosno oko 36 mil EUR, što je za dve milijarde i 332 miliona dinara više od dobitka planiranog biznis planom za prvu polovinu 2017, saopštila je ova banka.

Komercijalna banka očekuje da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju nastaviti i do kraja ove godine.

“Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje među liderima na tržištu – pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 27%, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije”, dodaje se.

Kako je navedeno, na dan 30.6.2017. godine nivo štednje u banci iznosio je 1,60 mlrd EUR, dok po nivou bilansne aktive, prema poslednjim objavljenim podacima, Komercijalna banka zauzima oko 12% srpskog bankarskog tržišta.

Komercijalna banka je u prošloj godini pretrpela negativan finansijski rezultat.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Bitcoin dostigao najvišu vrednost, Bitcoin Cash pao za 67 odsto
Next Kompanija Fercam otvorila predstavništvo u Beogradu

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS zadržala referentnu kamatu na 4,25 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na postojećem nivou od 4,25 odsto, saopštila je centralna banka.

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Prihod u prvom kvartalu 1,76 milijardi dinara

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” izvestio je da je u prvom tromesečju ove godine zabeležio rast poslovnih prihoda od 2,9 odsto na 1,76 milijardi dinara.

Kompanije 0 Comments

Bayer ne odustaje od kompanije Monsanto

Nemački farmaceutski i hemijski gigant Bayer prikupio je 1,46 milijardi evra prodajom akcija filijale za hemikalije Covestro a novac planira da upotrebi za finansiranje preuzimanja američkog proizvođača semena i pesticida Monsanta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply