Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek je u prvih šest meseci ove godine ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 52 milion KM (26,7 miliona EUR), što je rast od 13% u odnosu na prihod ostvaren u istom periodu prošle godine, izvestila je Fena.

Na domaćem tržištu i tržištu Ruske Federacije, koja su dva najznačajnija tržišta za Bosnalijek, nastavljen je kontinuitet rasta prihoda, pa tako u Rusiji kompanija beleži rast od 16% u odnosu na isti period prethodne godine, dok su prihodi u Bosni i Hercegovini rasli za 14%.

Bosnalijek je uspeo dobiti ruski GMP certifikat, što mu dugoročno osigurava prodaju lekova na tom velikom tržištu.

Nakon turbulentnih dešavanja u Ukrajini prethodne dve godine, koja su značajno uticala na prodaju Bosnalijekovih proizvoda na ovom tržištu, u ovoj godini ponovo je uspostavljen kontinuitet snabdevanja i stabilizovana prodaja.

Iz Bosnalijeka ističu zadovoljstvo i ostvarenim rezultatima u susednim zemljama. U Srbiji u prvih šest meseci prihodi su rasli za 9, a u Crnoj Gori za 8%.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Tesla emituje 1,5 mlrd USD vredne obveznice za proizvodnju Modela 3
Next Analitičari ne očekuju promenu referentne stope Narodne banke Srbije

You might also like

Kompanije 0 Comments

OTP preuzeo Vojvođansku banku za 125 miliona evra

Mađarska OTP banka kupila je u petak 100% vlasništva u Vojvođanskoj banci i NBG Leasingu za 125 miliona EUR, dok se zaključenje transakcije očekuje do kraja ove godine.

Politika 0 Comments

NATO sa 3 milijarde evra unapređuje svoju tehnologiju

Najveći vojni savez na svetu planira da potroši tri milijarde evra na unapređenje svoje satelitske i kompjuterske tehnologije u naredne tri godine dok se prilagođava novim pretnjama.

Kompanije 0 Comments

Bayer prodao 9,4% akcija Covestra za 1,2 mlrd EUR

Nemačka multinacionalna hemijska i farmaceutska kompanija, Bayer, prodala je 9,4% akcija Covestra, smanjivši udeo u vlasništvu sa 40,9 na 31,5%, dok dodatnih 8,9% akcija poseduje njen korporativni penzioni fond.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply