Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek je u prvih šest meseci ove godine ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 52 milion KM (26,7 miliona EUR), što je rast od 13% u odnosu na prihod ostvaren u istom periodu prošle godine, izvestila je Fena.

Na domaćem tržištu i tržištu Ruske Federacije, koja su dva najznačajnija tržišta za Bosnalijek, nastavljen je kontinuitet rasta prihoda, pa tako u Rusiji kompanija beleži rast od 16% u odnosu na isti period prethodne godine, dok su prihodi u Bosni i Hercegovini rasli za 14%.

Bosnalijek je uspeo dobiti ruski GMP certifikat, što mu dugoročno osigurava prodaju lekova na tom velikom tržištu.

Nakon turbulentnih dešavanja u Ukrajini prethodne dve godine, koja su značajno uticala na prodaju Bosnalijekovih proizvoda na ovom tržištu, u ovoj godini ponovo je uspostavljen kontinuitet snabdevanja i stabilizovana prodaja.

Iz Bosnalijeka ističu zadovoljstvo i ostvarenim rezultatima u susednim zemljama. U Srbiji u prvih šest meseci prihodi su rasli za 9, a u Crnoj Gori za 8%.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Tesla emituje 1,5 mlrd USD vredne obveznice za proizvodnju Modela 3
Next Analitičari ne očekuju promenu referentne stope Narodne banke Srbije

You might also like

Kompanije 0 Comments

Većina nemačkih kompanija ne očekuje posledice Brexita

Većina nemačkih kompanija očekuje da će britanski razlaz od EU imati male ili nikakve posledice za njihov biznis, rezultati su istraživanja Kelnskog instituta za ekonomska istraživanja.

Kompanije 0 Comments

Snapchat za 100 miliona dolara preuzima Bitstrips

Snapchat će kupiti Bitstrips, IT kompaniju koja je stvorila aplikaciju Bitmoji, za 100 miliona dolara, piše Wall Street Journal.

Kompanije 0 Comments

Harley Davidson preuzima Ducati

Američki proizvođač motora Harley Davidson priprema ponudu za preuzimanje za svog italijanskog konkurenta Ducati, a posao bi mogao biti vredan do 1,5 milijardi evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply