Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek je u prvih šest meseci ove godine ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 52 milion KM (26,7 miliona EUR), što je rast od 13% u odnosu na prihod ostvaren u istom periodu prošle godine, izvestila je Fena.

Na domaćem tržištu i tržištu Ruske Federacije, koja su dva najznačajnija tržišta za Bosnalijek, nastavljen je kontinuitet rasta prihoda, pa tako u Rusiji kompanija beleži rast od 16% u odnosu na isti period prethodne godine, dok su prihodi u Bosni i Hercegovini rasli za 14%.

Bosnalijek je uspeo dobiti ruski GMP certifikat, što mu dugoročno osigurava prodaju lekova na tom velikom tržištu.

Nakon turbulentnih dešavanja u Ukrajini prethodne dve godine, koja su značajno uticala na prodaju Bosnalijekovih proizvoda na ovom tržištu, u ovoj godini ponovo je uspostavljen kontinuitet snabdevanja i stabilizovana prodaja.

Iz Bosnalijeka ističu zadovoljstvo i ostvarenim rezultatima u susednim zemljama. U Srbiji u prvih šest meseci prihodi su rasli za 9, a u Crnoj Gori za 8%.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Tesla emituje 1,5 mlrd USD vredne obveznice za proizvodnju Modela 3
Next Analitičari ne očekuju promenu referentne stope Narodne banke Srbije

You might also like

EIT Climate akcelerator objavio konkurs za regionalne startape

EIT Climate akcelerator, koji u fokusu ima klimatske promene i čistu energiju, objavio je konkurs za startape iz regiona i jugoistočne Evrope za učešće u njihovom programu akceleracije i finansiranja.

Kompanije 0 Comments

Huawei objavio finansijski izveštaj za 2016. godinu

Kompanija Huawei objavila je revidiran finansijski izveštaj za 2016. godinu, u kojem se navodi su sve njene poslovne grupacije (Carrier, Enterprise i Consumer) ostvarile stabilan rast prihoda u poređenju sa

Kompanije 0 Comments

Ovogodišnja zarada EPS-a viša nego u 2015. godini

V. d. direktora EPS Milorad Grčić izjavio je u utorak da Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” ima na računu 52 milijarde dinara, a u prvih 10 meseci ove godine ostvarilo je dobit

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply