Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Bosnalijek: Prihodi veći za 13 odsto u prvih šest meseci

Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek je u prvih šest meseci ove godine ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 52 milion KM (26,7 miliona EUR), što je rast od 13% u odnosu na prihod ostvaren u istom periodu prošle godine, izvestila je Fena.

Na domaćem tržištu i tržištu Ruske Federacije, koja su dva najznačajnija tržišta za Bosnalijek, nastavljen je kontinuitet rasta prihoda, pa tako u Rusiji kompanija beleži rast od 16% u odnosu na isti period prethodne godine, dok su prihodi u Bosni i Hercegovini rasli za 14%.

Bosnalijek je uspeo dobiti ruski GMP certifikat, što mu dugoročno osigurava prodaju lekova na tom velikom tržištu.

Nakon turbulentnih dešavanja u Ukrajini prethodne dve godine, koja su značajno uticala na prodaju Bosnalijekovih proizvoda na ovom tržištu, u ovoj godini ponovo je uspostavljen kontinuitet snabdevanja i stabilizovana prodaja.

Iz Bosnalijeka ističu zadovoljstvo i ostvarenim rezultatima u susednim zemljama. U Srbiji u prvih šest meseci prihodi su rasli za 9, a u Crnoj Gori za 8%.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Tesla emituje 1,5 mlrd USD vredne obveznice za proizvodnju Modela 3
Next Analitičari ne očekuju promenu referentne stope Narodne banke Srbije

You might also like

Kompanije 0 Comments

Uspostavljena čarter linija Beograd-Teheran

Iranska aviokompanija Qeshm Air uspostavlja seriju čarter letova između Teherana i Beograda.

Prehrambena industrija 0 Comments

McDonald’s napustio četiri nordijske zemlje

Američki lanac brze hrane McDonald’s prodao je Guy Handsu, direktoru britanske investicione kompanije Terra Firma, svoje poslovanje u nordijskim zemljama, čime će postati glavni nosilac franšize za Dansku, Norvešku, Finsku

Kompanije 0 Comments

Samsung planira da vrati refabrikovani Galaxy Note 7

Uprkos problemima koje je imala sa modelom Galaxy Note 7, kompanija Samsung još ne planira da odustane od svog premijum modela, govore najnoviji izveštaji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply