Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Japanska tehnološka kompanija Softbank grupa objavila je pad dobiti od 98 posto u periodu april-jun, zbog gubitaka proisteklih od ulaganja u kinesku Alibabu.

Softbank je saopštila da je kvartalna neto dobit iznosila 5,5 milijardi jena (50 miliona dolara) u odnosu na 254 milijarde jena u istom periodu prošle godine, prenosi agencija AP.

Kvartalna prodaja je porasla za 3 procenta na 2,19 hiljada milijardi jena (20 milijardi dolara).

Operativna dobit kompanije iz Tokija zabeležila je rast od 50 odsto u poredenju sa prošlogodišnjim uporednim kvartalom, zahvaljujući njenom američkom mobilnom operateru, Sprintu, koji je povećao profitabilnost.

Softbank, koja prodaje robota Peper, nije dala godišnju prognozu, što nije neobično za tu kompaniju koja je prva ponudila iPhone u Japanu.

Ova japanska firma je kupila britanskog proizvođača poluprovodnika, kompaniju Arm, a njeno preuzimanje američkog pionira u robotic, Boston Dynamicsa, čeka odobrenje regulatora, podseća AP. “.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Evropske berze zabeležile manji rast na početku nedelje
Next Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Saša Vlaisavljević: Sedište menadžmenta i operative Aerodroma u Sava Centru

Beogradski aerodrom Nikola Tesla ponudio je gradu Beogradu učešće u Sava centru u manjinskom iznosu od 49 odsto. Izgradili bi hotel, šoping centar i druge komercijalne sadržaje.

Banke i finansije 0 Comments

“Citigroup” nakon Brexita premešta poslovanje u Frankfurt

Američka Citigroup Inc banka je najavila da će ove nedelje izabrati Frankfurt kao svoj finansijski centar na tržištu Evropske unije, u okviru konačnih priprema za Brexit. 

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Igor Sechin: SAD će nas udaviti naftom

Direktor Rosnefta Igor Sechin rekao je da će povećanje proizvodnje nafte iz škriljaca u SAD neutralisati efekte smanjenja proizvodnje koje je dogovorio OPEC. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply