Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Japanska tehnološka kompanija Softbank grupa objavila je pad dobiti od 98 posto u periodu april-jun, zbog gubitaka proisteklih od ulaganja u kinesku Alibabu.

Softbank je saopštila da je kvartalna neto dobit iznosila 5,5 milijardi jena (50 miliona dolara) u odnosu na 254 milijarde jena u istom periodu prošle godine, prenosi agencija AP.

Kvartalna prodaja je porasla za 3 procenta na 2,19 hiljada milijardi jena (20 milijardi dolara).

Operativna dobit kompanije iz Tokija zabeležila je rast od 50 odsto u poredenju sa prošlogodišnjim uporednim kvartalom, zahvaljujući njenom američkom mobilnom operateru, Sprintu, koji je povećao profitabilnost.

Softbank, koja prodaje robota Peper, nije dala godišnju prognozu, što nije neobično za tu kompaniju koja je prva ponudila iPhone u Japanu.

Ova japanska firma je kupila britanskog proizvođača poluprovodnika, kompaniju Arm, a njeno preuzimanje američkog pionira u robotic, Boston Dynamicsa, čeka odobrenje regulatora, podseća AP. “.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Evropske berze zabeležile manji rast na početku nedelje
Next Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Starbucks sve veći konkurent McDonald’su

Lanac kafeterija Starbucks ulazi u sve veću borbu sa McDonald’som, što je sjajna vest i za potrošače.

Društvo 0 Comments

LinkedIn uskoro dobija konkurenciju u vidu Google Hire

U sklopu svojih ambicija da bude i ostane sveprisutan, tehnološki gigant Google će pokušati da osvoji i deo tržišta poslovnih platformi.

Apple ugrađuje tehnologiju otiska prsta u ekran

Čitači otisaka prstiju su se u vrlo kratkom vremenskom roku odomaćili u našim smartfonima i nisu retkost ni u uređajima nižih cena.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply