Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Japanska tehnološka kompanija Softbank grupa objavila je pad dobiti od 98 posto u periodu april-jun, zbog gubitaka proisteklih od ulaganja u kinesku Alibabu.

Softbank je saopštila da je kvartalna neto dobit iznosila 5,5 milijardi jena (50 miliona dolara) u odnosu na 254 milijarde jena u istom periodu prošle godine, prenosi agencija AP.

Kvartalna prodaja je porasla za 3 procenta na 2,19 hiljada milijardi jena (20 milijardi dolara).

Operativna dobit kompanije iz Tokija zabeležila je rast od 50 odsto u poredenju sa prošlogodišnjim uporednim kvartalom, zahvaljujući njenom američkom mobilnom operateru, Sprintu, koji je povećao profitabilnost.

Softbank, koja prodaje robota Peper, nije dala godišnju prognozu, što nije neobično za tu kompaniju koja je prva ponudila iPhone u Japanu.

Ova japanska firma je kupila britanskog proizvođača poluprovodnika, kompaniju Arm, a njeno preuzimanje američkog pionira u robotic, Boston Dynamicsa, čeka odobrenje regulatora, podseća AP. “.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Evropske berze zabeležile manji rast na početku nedelje
Next Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

You might also like

Kompanije 1Comments

Forbes: Top 100 najvrednijih brendova u 2017.

Na Forbesovoj listi Top 100 najvrednijih brendova, u odnosu na prošlu godinu, situacija na vrhu liste je nepromenjena.

Trgovina 0 Comments

Zoran Đorđević: Ikea gradi još dva objekta u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Kraljevine Švedske Jan Lundin, obišli su robnu kuću Ikea u Beogradu.

Kompanije 0 Comments

Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

U narednih pet godina američki lanac kafića Starbucks širom sveta će zaposliti 10.000 izbeglica, kao odgovor na protivimigracijski ukaz američkog predsednika Donalda Trumpa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply