Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Japanska tehnološka kompanija Softbank grupa objavila je pad dobiti od 98 posto u periodu april-jun, zbog gubitaka proisteklih od ulaganja u kinesku Alibabu.

Softbank je saopštila da je kvartalna neto dobit iznosila 5,5 milijardi jena (50 miliona dolara) u odnosu na 254 milijarde jena u istom periodu prošle godine, prenosi agencija AP.

Kvartalna prodaja je porasla za 3 procenta na 2,19 hiljada milijardi jena (20 milijardi dolara).

Operativna dobit kompanije iz Tokija zabeležila je rast od 50 odsto u poredenju sa prošlogodišnjim uporednim kvartalom, zahvaljujući njenom američkom mobilnom operateru, Sprintu, koji je povećao profitabilnost.

Softbank, koja prodaje robota Peper, nije dala godišnju prognozu, što nije neobično za tu kompaniju koja je prva ponudila iPhone u Japanu.

Ova japanska firma je kupila britanskog proizvođača poluprovodnika, kompaniju Arm, a njeno preuzimanje američkog pionira u robotic, Boston Dynamicsa, čeka odobrenje regulatora, podseća AP. “.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Evropske berze zabeležile manji rast na početku nedelje
Next Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Goša Montaža poništila 4,5 odsto sopstvenih akcija

Montažno preduzeće Goša Montaža (GMON) poništilo je 11.466 sopstvenih akcija (4,5% od ukupnog broja), na teret sopstvenog kapitala, koje je steklo od nesaglasnih akcionara pre više od tri godine.

Kompanije 0 Comments

Don Don 2017. u Srbiji otvara fabriku tosta

U Srbiji će kompanija Don Don 2017. otvoriti fabriku za proizvodnju tosta, u koju će uložiti više od četiri miliona evra i zaposliti oko 20 radnika.

Kompanije 0 Comments

Fond Sapinda preuzima La Perlu

Investicioni fond Sapinda kupuje italijanskog proizvođača donjeg rublja La Perla. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply