Bugarska Sopharma Trading postala većinski vlasnik kompanije Lekovit

Bugarska Sopharma Trading postala većinski vlasnik kompanije Lekovit

Najveća bugarska kompanija u farmaceutskom sektoru po ostvarenim prihodima Sopharma Trading kupila je u petak 70% vlasničkog udela kompanije Lekovit u Srbiji i tako postala njen većinski vlasnik.

Kako navode iz Lekovita, ugovor je zaključen nakon što je Komisija za zaštitu konkurencije Srbije krajem jula bezuslovno odobrila sporazum o kupovini većinskog vlasničkog udela.

Generalni direktor kompanije Lekovit Dragan Petrović je manjinski vlasnik sa 30% vlasničkog udela i on će, kako se navodi, nastaviti da doprinosi daljem razvoju kompanije na toj poziciji.

Kratkoročni cilj novog partnerstva biće očuvanje vrednosti srpske kompanije i razvijanje sinergije uspešnom integracijom.

Izvršni direktor Sopharma Trading JSC Dimitar Dimitrov rekao je da je kupovina Lekovita prvi korak regionalne ekspanzije kompanije i da im je plan da razviju kompletan poslovni model kao u Bugarskoj.

– Uveren sam da će kombinovano iskustvo i sposobnosti oba tima, kao i naš detaljan program integracije, otvoriti nove poslovne mogućnosti, čime će biti ispunjen zajednički cilj – naveo je Dimitrov i dodao da će “oni učiti jedni od drugih i rasti zajedno”.

Kompanija Lekovit osnovana je 1992. godine zajedno sa maloprodajnim lancem apoteka pod nazivom FLOS i u 2016. godini imala je 150 zaposlenih i poslovni prihod više od 50 mil EUR.

Sopharma Trading je deo Sopharma Grupacije i u 2015. godini počela je regionalnu ekspanziju ulaskom na srpsko tržište.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous U selima širom Srbije oko 50.000 napuštenih kuća
Next Azijske berze prasle, dolar stabilan

You might also like

Kineski internet gigant Tencent pretekao Facebook

Berzanska vrednost kineskog internet giganta Tencent dostigla je rekordni nivo čime je pretekao  američki Facebook i ušao u prvih pet najvećih svetskih grupa.

Kompanije 0 Comments

Foxconn ulaže sedam milijardi dolara u fabriku u SAD-u

Najveći svetski proizvođač televizijskih ekrana, tajvanski Foxconn, planira da pokrene fabriku u SAD-u.

Transport 0 Comments

Air Serbia uvela direktnu liniju za Veneciju

Kompanija Air Serbia uvela je novu direktnu liniju između Beograda i Venecije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply