Bugarska Sopharma Trading postala većinski vlasnik kompanije Lekovit

Bugarska Sopharma Trading postala većinski vlasnik kompanije Lekovit

Najveća bugarska kompanija u farmaceutskom sektoru po ostvarenim prihodima Sopharma Trading kupila je u petak 70% vlasničkog udela kompanije Lekovit u Srbiji i tako postala njen većinski vlasnik.

Kako navode iz Lekovita, ugovor je zaključen nakon što je Komisija za zaštitu konkurencije Srbije krajem jula bezuslovno odobrila sporazum o kupovini većinskog vlasničkog udela.

Generalni direktor kompanije Lekovit Dragan Petrović je manjinski vlasnik sa 30% vlasničkog udela i on će, kako se navodi, nastaviti da doprinosi daljem razvoju kompanije na toj poziciji.

Kratkoročni cilj novog partnerstva biće očuvanje vrednosti srpske kompanije i razvijanje sinergije uspešnom integracijom.

Izvršni direktor Sopharma Trading JSC Dimitar Dimitrov rekao je da je kupovina Lekovita prvi korak regionalne ekspanzije kompanije i da im je plan da razviju kompletan poslovni model kao u Bugarskoj.

– Uveren sam da će kombinovano iskustvo i sposobnosti oba tima, kao i naš detaljan program integracije, otvoriti nove poslovne mogućnosti, čime će biti ispunjen zajednički cilj – naveo je Dimitrov i dodao da će “oni učiti jedni od drugih i rasti zajedno”.

Kompanija Lekovit osnovana je 1992. godine zajedno sa maloprodajnim lancem apoteka pod nazivom FLOS i u 2016. godini imala je 150 zaposlenih i poslovni prihod više od 50 mil EUR.

Sopharma Trading je deo Sopharma Grupacije i u 2015. godini počela je regionalnu ekspanziju ulaskom na srpsko tržište.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous U selima širom Srbije oko 50.000 napuštenih kuća
Next Azijske berze prasle, dolar stabilan

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Filipinska kompanija “IMI” gradi pogon za proizvodnju auto delova u Niškoj banji

Filipinska kompanija IMI najavila je da će narednog mececa započeti izgradnju pogona za proizvodnju auto delova na lokaciji “Lozni kalem” u Niškoj banji.

Industrija 0 Comments

Veterinarski zavod: Pad prihoda 25,2 odsto u prvih šest meseci

Subotički proizvođač hrane i vakcina za životinje, Veterinarski zavod, nastavio je trend smanjenja prihoda i negativnog poslovanja usled nestabilnih uslova na tržištu i nedovoljne sigurnosti u naplati potraživanja.

Banke i finansije 0 Comments

American Express: Prihodi smanjeni 2 odsto, neto dobit pala 13 odsto

Prihodi American Expressa iznosili su u proteklom tromesečju 7,9 milijardi dolara, 2 odsto manje nego godinu dana pre, a kako je ta svetska kompanija izvestila da smanjuje troškove u skladu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply