Bitcoin dostigao najvišu vrednost, Bitcoin Cash pao za 67 odsto

Bitcoin dostigao najvišu vrednost, Bitcoin Cash pao za 67 odsto

Najpopularnija kriptovaluta na svetu dostigla je novu najvišu vrednost uprkos inicijalnim zabrinutostima investitora zbog nedavnog raspada i stvaranja nove virtuelne valute Bitcoin Cash.

Cena Bitcoina skočila je za 15 odsto od petka i trenutno je oko 3.230 dolara po tokenu, pokazuju podacima Coin Market Cap-a.

Prošle nedelje, Bitcoin podeljen u dve valute. O rešenju nazvanom SegVit2k već dugo se raspravljalo jer su programeri želeli da zadrže prvobitni blok koji štiti valutu od hakera, dok je suprotni blok želeo da udvostruči veličinu blokova podataka kako bi mreža bila brža.

Dok je bitcoin nastavio rast, Bitcoin Cash je pao za 67 odsto od rekordne visine fiksne prošle nedelje. Vrednost Bitcoin Cash-a je oko 270 dolara po tokenu.

Izvor: GdeInvestirati/N1
Previous U Srbiji do građevinske dozvole za šest, u Beogradu za 14 dana
Next Komercijalna banka: Dobit u prvih šest meseci 36 mil EUR

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Rast indeksa se nastavlja

Na azijskim su berzama u četvrtak cene akcija dostigle najviše nivoe u pet i po meseci, najviše zahvaljujući rastu cena nafte jer se ulagači nadaju smanjenju jaza između ponude i

Najveća vrednost dinara prema evru u ovoj godini

Zvanični srednji kurs u ponedeljak će biti 123,0374, što predstavlja jačanje dinara prema evru 0,1% u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Nedeljni pregled: Dolar ojačao prema većini svetskih valuta

Američki dolar je prošle sedmice blago ojačao u odnosu na većinu svetskih valuta, a dolarov indeks, koji meri vrednost američke u korpi šest najvažnijih valuta, porastao je 0,2 odsto, što je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply