Bitcoin dostigao najvišu vrednost, Bitcoin Cash pao za 67 odsto

Bitcoin dostigao najvišu vrednost, Bitcoin Cash pao za 67 odsto

Najpopularnija kriptovaluta na svetu dostigla je novu najvišu vrednost uprkos inicijalnim zabrinutostima investitora zbog nedavnog raspada i stvaranja nove virtuelne valute Bitcoin Cash.

Cena Bitcoina skočila je za 15 odsto od petka i trenutno je oko 3.230 dolara po tokenu, pokazuju podacima Coin Market Cap-a.

Prošle nedelje, Bitcoin podeljen u dve valute. O rešenju nazvanom SegVit2k već dugo se raspravljalo jer su programeri želeli da zadrže prvobitni blok koji štiti valutu od hakera, dok je suprotni blok želeo da udvostruči veličinu blokova podataka kako bi mreža bila brža.

Dok je bitcoin nastavio rast, Bitcoin Cash je pao za 67 odsto od rekordne visine fiksne prošle nedelje. Vrednost Bitcoin Cash-a je oko 270 dolara po tokenu.

Izvor: GdeInvestirati/N1
Previous U Srbiji do građevinske dozvole za šest, u Beogradu za 14 dana
Next Komercijalna banka: Dobit u prvih šest meseci 36 mil EUR

You might also like

Wall Street: Indeksi slabiji na početku nedelje

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcije pale, najviše u tehnološkom sektoru, a ulagači su bili oprezni zbog rasta napetosti između SAD-a i Severne Koreje.

Wall Street: Dow Jones postigao novi rekord, tehnološi sektor u padu

Na Wall Streetu je u ponedeljak Dow Jones dostigao novi rekordni nivo, treći dan zaredom, dok su S&P 500 i Nasdaq indeks oslabili zbog pada cena akcija u tehnološkom sektoru.

Azijske berze: Oprez ulagača na berzi, dolar stabilan

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija blago porasle, no trguje se oprezno uoči nekoliko političkih i ekonomskih događaja koji bi mogli uticati na smer tržišta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply