Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

Američki Berkshire Hathaway, kojim upravlja Warren Buffett, objavio je pad profita od 15% u drugom kvartalu, s obzirom da su niži dobici od investiranja i gubitak iz poslova preuzimanja rizika u osiguranju (insurance underwriting) neutralisali poboljšane efekte u putarskom biznisu (BNSF).

Operativni profit je takođe neznatno pao u odnosu na predviđanja analitičara, mada je Berkshire većinu pada pripisao kursnim razlikama i računovnodstvenim efektima za glavni ugovor sa osiguravačem AIG.

Neto dobit kompanije je pala na 4,26 milijardi USD u odnosu na pet milijardi USD lani, dok je operativni profit pao 11% na 4,12 milijardi USD odnosno 2.505 USD po akciji klase A.

Analitičari su očekivali operativni profit od 2.791 USD po akciji. Knjigovodstvena vrednost akcije, koju Buffett preferira kao najbolju meru rasta, skočila je 2,7% od kraja marta na 182.816 USD.

Akcije Berkshire Hathaway-a u petak su dostigle novi istorijski maksimum, okončavši trgovanje na nivou od 270.000 USD.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto
Next Srbija do kraja 2017. otvara još tri poglavlja

You might also like

Kompanije 2 Comments

NIS objavio pad profita od 36 odsto u prvoj polovini 2016.

Naftna industrija Srbije (NIS) je objavila neto profit od 3,1 milijarde dinara za prvo polugodište tekuće godine, što je za 36,4 odsto niže nego godinu dana ranije usled nižih prihoda

Kompanije 0 Comments

Ozbiljno ugrožen opstanak japanske Tošibe

Japanski mediji javljaju da će uzdrmana korporacija “Tošiba” (Toshiba) na kraju fiskalne 2016, koja se završava 31. marta ove kalendarske godine, verovatno ponovo zabeležiti gubitak i prestati da bude platežno

Kompanije 0 Comments

Francuski sud: Uber mora da plati kaznu od 800.000 evra

Američku kompaniju Uber Pop sud u Parizu kaznio je sa 800.000 evra za pokretanje “nelegalnog oblika transporta” putnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply