Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

Berkshire Hathaway: Pad profita u drugom kvartalu

Američki Berkshire Hathaway, kojim upravlja Warren Buffett, objavio je pad profita od 15% u drugom kvartalu, s obzirom da su niži dobici od investiranja i gubitak iz poslova preuzimanja rizika u osiguranju (insurance underwriting) neutralisali poboljšane efekte u putarskom biznisu (BNSF).

Operativni profit je takođe neznatno pao u odnosu na predviđanja analitičara, mada je Berkshire većinu pada pripisao kursnim razlikama i računovnodstvenim efektima za glavni ugovor sa osiguravačem AIG.

Neto dobit kompanije je pala na 4,26 milijardi USD u odnosu na pet milijardi USD lani, dok je operativni profit pao 11% na 4,12 milijardi USD odnosno 2.505 USD po akciji klase A.

Analitičari su očekivali operativni profit od 2.791 USD po akciji. Knjigovodstvena vrednost akcije, koju Buffett preferira kao najbolju meru rasta, skočila je 2,7% od kraja marta na 182.816 USD.

Akcije Berkshire Hathaway-a u petak su dostigle novi istorijski maksimum, okončavši trgovanje na nivou od 270.000 USD.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto
Next Srbija do kraja 2017. otvara još tri poglavlja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nissan preuzima trećinu udela u Mitsubishiju

Prema danas objavljenim dokumentima Mitsubishijevih 34 odsto kompanije kupiće japanski proizvođač automobila Nissan za 1,9 milijardi evra.

Kompanije 0 Comments

Indija očekuje rast tražnje zlatnog nakita u 2017. godini

Tražnja zlatnog nakita u Indiji bi u 2017. godini mogla dostići 600 tona, što je u skladu sa petogodišnjim prosekom, navodi se u najnovijoj studiji “India Ratings”, kompanije specijalizirane za

Najvažnije vesti 1Comments

Željko Sertić: 10.000 radnih mesta u auto-industriji

Vlada Srbije obezbedila je otvaranje 10.000 novih radnih mesta u auto-industriji Srbije u naredne dve godine, rekao je ministar privrede Željko Sertić. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply