Rasim Ljajić: I Brisel smatra da Hrvatska taksama krši SSP

Rasim Ljajić: I Brisel smatra da Hrvatska taksama krši SSP

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije povodom mera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, ali na osnovu neformalnih informacija Brisel smatra da se radi o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema rečima Ljajića, to su diskriminatorske mere, uperene protiv svih zemalja u regionu.

Siguran sam da će pritisak iz Brisela biti takav da će Hrvatska morati da modifikuje ili potpuno promeni ovu odluku, rekao je Ljajić i najavio da će se u ponedeljak u Sarajevu održati sastanak ministara zemalja u okruženju sa koga će se uputiti zahtev Vladi Hrvatske.

“Ukoliko ne dođe do promene sve zemlje će preduzeti kontra mere, a to bismo hteli na svaki način da izbegnemo, jer ne želimo trgovinski rat od koga bi najviše štete imali privrednici i potrošači”, naglasio je Ljajić i ocenio da se u ovom slučaju radi isključivo o protekcionizmu i populizmu Hrvatske.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous COSME: Novac za srpska MSP, za modnu industriju i turizam
Next Udruženje naftnih kompanija Srbije: Cene goriva u Srbiji nepromenjene, najskuplje u regionu

You might also like

Društvo 0 Comments

Šarčević: Nećemo da fabrikujemo vukovce, ulaganje u kadrove

Prosveta je prioritet, treba krenuti od najmlađih, a finski model smo mogli uvesti još pre 30 godina, kaže za N1 ministar prosvete Mladen Šarčević, naglasivši da će sindikati učestvovati u

Najvažnije vesti 0 Comments

Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla do sredine 2017.

Prema poslednjim izjavama zvaničnika, može se zaključiti da se Vlada Srbije odlučila za koncesiju kao model komercijalizacije za Aerodrom Nikola Tesla.

Makroekonomija 0 Comments

Predlog zakona o budžetu Srbije pred poslanicima

Poslanici Skupštine Srbije počeće danas razmatranje Predloga zakona o budžetu za 2017. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply