Rasim Ljajić: I Brisel smatra da Hrvatska taksama krši SSP

Rasim Ljajić: I Brisel smatra da Hrvatska taksama krši SSP

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije povodom mera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, ali na osnovu neformalnih informacija Brisel smatra da se radi o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema rečima Ljajića, to su diskriminatorske mere, uperene protiv svih zemalja u regionu.

Siguran sam da će pritisak iz Brisela biti takav da će Hrvatska morati da modifikuje ili potpuno promeni ovu odluku, rekao je Ljajić i najavio da će se u ponedeljak u Sarajevu održati sastanak ministara zemalja u okruženju sa koga će se uputiti zahtev Vladi Hrvatske.

“Ukoliko ne dođe do promene sve zemlje će preduzeti kontra mere, a to bismo hteli na svaki način da izbegnemo, jer ne želimo trgovinski rat od koga bi najviše štete imali privrednici i potrošači”, naglasio je Ljajić i ocenio da se u ovom slučaju radi isključivo o protekcionizmu i populizmu Hrvatske.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous COSME: Novac za srpska MSP, za modnu industriju i turizam
Next Udruženje naftnih kompanija Srbije: Cene goriva u Srbiji nepromenjene, najskuplje u regionu

You might also like

Politika 0 Comments

Predsednik EK odgovorio na pismo Vučića: I članice EU i kandidati da poštuju obaveze

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je za Tanjug da je predsednik EK Žan KLod Junker (Jean-Claude Juncker) odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića i da je u pismu

Makroekonomija 0 Comments

Švajcarski franak precenjen, ekonomija trpi posledice

Precenjenost švajcarskog franka, posebno u odnosu na evro, koji je najvažnija valuta za švajcarski izvoz, ima negativan uticaj na ekonomiju Konfederacije, mišljenje je zvaničnika Švajcarske centralne banke.

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija: Minimalac skače na 130 dinara po satu

Minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara 2017. godne iznosiće 130 dinara po satu, saopšteno je danas nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply