Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta

Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta

U ponudi za preuzimanje akcija Energoprojekt holdinga (ENHL), okončanoj u ponedeljak, Napred razvoj sa povezanim licima je prikupio 1,8 miliona akcija odnosno 16,7% od ukupnog broja, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Nakon okončanja ponude, Napred sa povezanim licima ima 52% akcija te je faktički preuzeo kontrolu nad Energoprojektom. Skoro 2.500 akcionara ove kompanije je pristalo da proda akcije po ceni od 1.501 RSD po akciji, a Napred će im isplatiti iznos od 2,74 milijarde RSD (22,8 miliona EUR).

Izvor: GdeInvestirati/CRHoV, Wisebroker
Previous Više od 600 prijava pristiglo na takmičenje Intesa Farmer 2017
Next Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

You might also like

Kompanije 0 Comments

Skladišta peleta u Beogradu skoro ispražnjena, fabrike ostale bez sirovina

Oštra zima i povećana potražnja na tržištu, glavni su razlozi nestašice peleta u Beogradu. Ne zna se ni kada će ga biti dovoljno jer nedostaje i sirovina za proizvodnju biogoriva

Kompanije 0 Comments

Aerodrom “Nikola Tesla” u plusu gotovo 30 miliona EUR

Aerodrom “Nikola Tesla” će u 2017. godini imati profit između 28 i 29 miliona evra i imaće rekordnih između 5,3 i 5,5 miliona putnika.

Transport 0 Comments

Alitalia dobija od Vlade Italije kredit spasa

Aviokompanija Alitalia dobiće od Vlade Italije kredit za premošćavanje da bi mogla da radi dok joj se traži novi vlasnik, rekao je ministar za ekonomski razvoj Carlo Calenda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply