Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je stabilno poslovanje iz osnovnog biznisa u prvih šest meseci tekuće godine i popravila krajnji rezultat, zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja.

Jubmes je po osnovu kamata zabeležio neto prihod od 175,6 miliona RSD (rast od 1%), dok je neto prihod po osnovu naknada i provizija pao 7% na 42,7 miliona RSD.

Usled činjenice da je ove godine ostvaren prihod po osnovu naplate ranije otpisanih potraživanja od 69,3 miliona RSD (u istom periodu prošle godine zabežen rashod od 45,3 miliona RSD), Jubmes je ostvario dobit od 47,6 miliona RSD, što je 2,7 puta bolji rezultat u odnosu na isti period 2016.

Aktiva Jubmesa, koji je na kraju marta držao oko 0,3% domaćeg tržišta, smanjena je od početka godine za 0,4% na 9,3 milijarde RSD.

Akcije Jubmes banke na Beogradskoj berzi od početka godine beleže veliki skok od oko 55%.

Izvor: GdeInvestirati/Jubmes, Wisebroker
Previous Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta
Next NASA: Postanite "svemirski zaštitnik", plata 187.000 dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Fiat Chrysler i Samsung ulaze u strateško partnerstvo

Na osnovu izveštaja koji su se pojavili pre mesec dana, očekuje se da Samsung kupi odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobili koje nosi naziv Magneti Marelli.

Kompanije 0 Comments

Philip Morris duplirao profit u prvih šest meseci

Duvanska industrija Philip Morris Operations objavila je finansijske izveštaje za prvu polovinu godinu koji pokazuju snažan rast poslovanja ove kompanije, kako po pitanju realizacije tako i profitabilnosti.

Banke i finansije 0 Comments

Banke zaradile na nižim kamatama i otpuštanjima

Banke su prošlu godinu završile sa plusom od 61,2 miliona evra, ali su prihodi od kamata, koje su im uvek donosile najveću dobit, smanjeni za 6,3 odsto, dok im je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply