Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je stabilno poslovanje iz osnovnog biznisa u prvih šest meseci tekuće godine i popravila krajnji rezultat, zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja.

Jubmes je po osnovu kamata zabeležio neto prihod od 175,6 miliona RSD (rast od 1%), dok je neto prihod po osnovu naknada i provizija pao 7% na 42,7 miliona RSD.

Usled činjenice da je ove godine ostvaren prihod po osnovu naplate ranije otpisanih potraživanja od 69,3 miliona RSD (u istom periodu prošle godine zabežen rashod od 45,3 miliona RSD), Jubmes je ostvario dobit od 47,6 miliona RSD, što je 2,7 puta bolji rezultat u odnosu na isti period 2016.

Aktiva Jubmesa, koji je na kraju marta držao oko 0,3% domaćeg tržišta, smanjena je od početka godine za 0,4% na 9,3 milijarde RSD.

Akcije Jubmes banke na Beogradskoj berzi od početka godine beleže veliki skok od oko 55%.

Izvor: GdeInvestirati/Jubmes, Wisebroker
Previous Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta
Next NASA: Postanite "svemirski zaštitnik", plata 187.000 dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Hrvatska: Osam velikih kompanija na prodaju

„Podravka“ i „Croatia Airlines“ samo su neke od osam velikih kompanija koje je hrvatska Vlada skinula sa liste trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa, a za koje je predviđena

Transport 0 Comments

Uberov konkurent FlixBus pokorio Evropu

FlixBus, nemački virtuelni prevoznik i Uberov autobuski konkurent, koji okuplja 250 vlasnika autobusa, već je osvojio Zapadnu Evropu.

Samsung sprema kontratužbu protiv Huawei-a

Kompanija Samsung, zbog uverenja da je kineski proizvođač smartfona, Huawei, navodno povredio šest njihovih patenata, traži odštetu od 24.1 miliona dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply