Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je stabilno poslovanje iz osnovnog biznisa u prvih šest meseci tekuće godine i popravila krajnji rezultat, zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja.

Jubmes je po osnovu kamata zabeležio neto prihod od 175,6 miliona RSD (rast od 1%), dok je neto prihod po osnovu naknada i provizija pao 7% na 42,7 miliona RSD.

Usled činjenice da je ove godine ostvaren prihod po osnovu naplate ranije otpisanih potraživanja od 69,3 miliona RSD (u istom periodu prošle godine zabežen rashod od 45,3 miliona RSD), Jubmes je ostvario dobit od 47,6 miliona RSD, što je 2,7 puta bolji rezultat u odnosu na isti period 2016.

Aktiva Jubmesa, koji je na kraju marta držao oko 0,3% domaćeg tržišta, smanjena je od početka godine za 0,4% na 9,3 milijarde RSD.

Akcije Jubmes banke na Beogradskoj berzi od početka godine beleže veliki skok od oko 55%.

Izvor: GdeInvestirati/Jubmes, Wisebroker
Previous Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta
Next NASA: Postanite "svemirski zaštitnik", plata 187.000 dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Sergio Marchionne novi generalni direktor Ferrarija

Nakon odluke aktuelnog direktora Amedea Felise da se penzioniše, kompanija Ferrari je odlučila da novi generalni generalni direktor bude Sergio Marchionne koji je i predsednik Ferrarija.

Kompanije 0 Comments

Bor: Povećana proizvodnja bakra, cilj: 550.000 tona koncentrata i 100.000 tona katodnog bakra

Metalurzi iz Bora proizveli su u aprilu 7.600 tona anodnog bakra, čime su pokazali da su projektovana prerada 400.000 tona koncentrata i proizvodnja 80.000 tona katoda godišnje u novim metalurškim

Industrija 2 Comments

Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Premijerka Ana Brnabić juče je, na konferenciji za medije u Kragujevcu, rekla da je razgovor sa predstavnicima radnika Fijata bio uspešan i najavila da će sreda biti radni dan u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply