Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je stabilno poslovanje iz osnovnog biznisa u prvih šest meseci tekuće godine i popravila krajnji rezultat, zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja.

Jubmes je po osnovu kamata zabeležio neto prihod od 175,6 miliona RSD (rast od 1%), dok je neto prihod po osnovu naknada i provizija pao 7% na 42,7 miliona RSD.

Usled činjenice da je ove godine ostvaren prihod po osnovu naplate ranije otpisanih potraživanja od 69,3 miliona RSD (u istom periodu prošle godine zabežen rashod od 45,3 miliona RSD), Jubmes je ostvario dobit od 47,6 miliona RSD, što je 2,7 puta bolji rezultat u odnosu na isti period 2016.

Aktiva Jubmesa, koji je na kraju marta držao oko 0,3% domaćeg tržišta, smanjena je od početka godine za 0,4% na 9,3 milijarde RSD.

Akcije Jubmes banke na Beogradskoj berzi od početka godine beleže veliki skok od oko 55%.

Izvor: GdeInvestirati/Jubmes, Wisebroker
Previous Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta
Next NASA: Postanite "svemirski zaštitnik", plata 187.000 dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tesla sa rekordnim kvartalnim gubitkom

Najveći svetski proizvođač električnih vozila Tesla, izvestio je o dosad najvećem kvartalnom gubitku od 675,4 miliona dolara, znatno većem nego u istom razdoblju 2016., kada je iznosio 121,3 miliona dolara.

Kompanije 0 Comments

Pokrenut stečaj u EI Niš

Stečajni postupak pokrenut je od strane Privrednog suda iako u korporaciji tvrde da imaju obaveze samo prema državi, a da radnicima ništa ne duguju.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

E.ON potvrdio očekivanja za 2017, veća dividenda od 2018.

Nemačka energetska kompanija E.ON saopštila je da u periodu april-jun zabeležila prilagođeni neto dobitak od 881 miliona EUR što je u skladu sa očekivanjima tržišta i značajno iznad prošlogodišnjeg rezultata.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply