Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je stabilno poslovanje iz osnovnog biznisa u prvih šest meseci tekuće godine i popravila krajnji rezultat, zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja.

Jubmes je po osnovu kamata zabeležio neto prihod od 175,6 miliona RSD (rast od 1%), dok je neto prihod po osnovu naknada i provizija pao 7% na 42,7 miliona RSD.

Usled činjenice da je ove godine ostvaren prihod po osnovu naplate ranije otpisanih potraživanja od 69,3 miliona RSD (u istom periodu prošle godine zabežen rashod od 45,3 miliona RSD), Jubmes je ostvario dobit od 47,6 miliona RSD, što je 2,7 puta bolji rezultat u odnosu na isti period 2016.

Aktiva Jubmesa, koji je na kraju marta držao oko 0,3% domaćeg tržišta, smanjena je od početka godine za 0,4% na 9,3 milijarde RSD.

Akcije Jubmes banke na Beogradskoj berzi od početka godine beleže veliki skok od oko 55%.

Izvor: GdeInvestirati/Jubmes, Wisebroker
Previous Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta
Next NASA: Postanite "svemirski zaštitnik", plata 187.000 dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Skupština Komercijalne banke zakazana za 24. maj

Upravni odbor Komercijalne banke zakazao je redovnu skupštinu kompanije za 24. maj, a na dnevnom redu je odluka o usvajanju strategije i biznis plana za period 2016-2018. godina, te odluka

Agrobiznis 0 Comments

M.I. Finance kupio Šabačku mlekaru

Mlekara Šabac u stečaju u vlasništvu Farmakoma MB prodata je danas za 950 miliona dinara šabačkoj firmi M.I. Finance, saopštio je Privredni sud u Valjevu.

Kompanije 0 Comments

VOICE: Srbija u otvaranje fabrike u Novom Sadu ulaže tri puta više od korporacije Lear

Srbija će za otvaranje fabrike za proizvodnju električnih kablova za automobilsku industriju američke korporacije Lear u Novom Sadu i zapošljavanje 2.000 ljudi uložiti tri puta više novca od stranog partnera,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply