Wall Street: Dow Jones nastavlja da niže rekorde peti dan zaredom

Wall Street: Dow Jones nastavlja da niže rekorde peti dan zaredom

Na Wall Streetu su u utorak indeksi porasli, pri čemu je Dow Jones dostigao novi rekordni nivo peti dan zaredom, što se najviše zahvaljuje rastu cena akcija u finansijskom sektoru.

Dow Jones ojačao je 0,33 odsto, na 21.963 boda, dok je S&P 500 ojačao 0,24 odsto, na 2.476 bodova, a Nasdaq indeks 0,23 odsto, na 6.362 boda.

Najviše su juče porasle, prosečno 0,8 odsto, cene akcija u finansijskom sektoru, pri čemu su akcije Goldman Sachsa poskupele 0,7, a JPMorgan Chasea 1,3 odsto.

Znatno je, 0,9 odsto, poskupela i akcija Applea, a nakon što je taj tehnološki gigant izvestio o boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima, cena njegove akcije skočila je u nastavku trgovanja nakon zatvaranja Wall Streeta daljih 6 odsto, na rekordnih 159 dolara.

Od početka sezone objava poslovnih izveštaja, o rezultatima je izvestilo oko dve trećine kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, pri čemu je njih 72 dsto premašilo očekivanja.

Stoga sada analitičari u anketi Reutersa procenjuju da su zarade kompanija u drugom tromesečju porasle za gotovo 11 odsto na godišnjem nivou, dok su pre dve nedelje očekivali rast zarada od oko 8 odsto.

Od početka godine Dow Jones porastao je 11 odsto, i to iako ulagači više baš i ne veruju da će predsednik SAD-a Donald Trump u ovoj godini ispuniti izborna obećanja o smanjenju poreza i povećanju državne potrošnje u infrastrukturu.

“To je dostignuće, s obzirom da se sve to dogodilo bez ikakvog napretka u Washingtonu po bilo kom pitanju. Tržište se oslanja na dobre vesti, a loše ostavlja po strani”, kaže Jake Dollarhide, direktor u firmi Longbow Asset Management.

I na evropskim berzama cene akcija juče su porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,70 odsto, na 7.423 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 1,10 odsto, na 12.251 bod, a pariski CAC 0,65 odsto, na 5.127 bodova.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Komercijalna banka: Snažan rast profitabilnosti u drugom kvartalu
Next Španija: Stavljen katanac na najstariju nuklearnu elektranu

You might also like

Produktna berza: Manji obim prometa u odnosu na prošlu nedelju

Nakon nekoliko turbulentnih nedelja došlo je do stagnacije tržišta, kako cenovno tako i količinski na novosadskoj Produktnoj berzi.

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, Aerodrom najprometniji

Izuzetno slaba investiciona aktivnost, uz mešovito kretanje berzanskih indeksa obeležili su u ponedeljak trgovanje na Beogradskoj berzi.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Pad cena nafte zabrinuo ulagače

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno jer ulagači ne žele znatno menjati pozicije uoči odluka američkog Feda o monetarnoj politici, dok su cene nafte skliznule s najviših nivoa u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply