Apple skočio 6 odsto i postavio novi istorijski maksimum

Apple skočio 6 odsto i postavio novi istorijski maksimum

Američki tehnološki gigant, Apple, objavio je rezultate poslovanja za fiskalni treći kvartal koji su potukli očekivanja tržišta u pogledu prihoda i dobiti, te broja prodatih jedinca iPhone-a.

U periodu april-jun Apple je zabeležio prihod od 45,4 milijarde USD (rast od 7,2%) u odnosu očekivanja od 44,89 milijardi USD, u prvom redu usled prodaje 41 milion iPhone-a u odnosu na prognozu od 40,7 miliona.

Prema strukturi prihoda, najveći rast su zabeležili drugi proizvodi (+23%) i usluge (+22%), dok je prihod od prodaje iPhone-a skočio 3% na 24,8 milijardi USD. Regionalno posmatrano, Amerika je donela rast prihoda od 13%, Evropa 11%, dok je nastavljen silazni trend u Kini koji je doneo prodaju slabiju za 10%.

Prilagođena dobit po akciji dostigla je 1,67 USD po akciji (rast od 17,6%) u odnosu na očekivanja od 1,57 USD po akciji.

Za naredno tromesečje, kada bi trebalo da startuje iPhone 8, Apple očekuje bruto marginu u rasponu 37,5-38% u odnosu na prognozu od 38,3%.

U istom periodu, uprava očekuje prihod u rasponu 49-52 milijarde USD, u odnosu na prognozu analitičara od 49,21 milijardu USD.

Akcije Apple nakon objave rezultata skočile su 6% na novi istorijski maksimum od 159 USD.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous BusPlus servis od jutros poskupeo i to za čak 50 odsto
Next Komercijalna banka: Snažan rast profitabilnosti u drugom kvartalu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Javna preduzeća do marta dobijaju 700 direktora

Većina opština su raspisale konkurse za izbor direktora javnih preduzeća kojima su osnivači, ili će to učiniti ovih dana, jer je rok do kada sva javna preduzeća, bilo na lokalnom bilo

Kompanije 0 Comments

NBS i China UnionPay potpisuju memorandum o razumevanju

Narodna banka Srbije (NBS) i kompanija China UnionPay potpisaće u ponedeljak, 27. novembra, memorandum o razumevanju.

Industrija 0 Comments

Nemačkog proizvođača čipova Aixtron preuzima kineski investicioni fond

Nemački proizvođač prihvatio je ponudu za preuzimanje lokalnog ogranka kineskog investicionog fonda Fujian Grand Chip koji za akciju Aixtrona nudi 6 evra po akciji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply