Apple skočio 6 odsto i postavio novi istorijski maksimum

Apple skočio 6 odsto i postavio novi istorijski maksimum

Američki tehnološki gigant, Apple, objavio je rezultate poslovanja za fiskalni treći kvartal koji su potukli očekivanja tržišta u pogledu prihoda i dobiti, te broja prodatih jedinca iPhone-a.

U periodu april-jun Apple je zabeležio prihod od 45,4 milijarde USD (rast od 7,2%) u odnosu očekivanja od 44,89 milijardi USD, u prvom redu usled prodaje 41 milion iPhone-a u odnosu na prognozu od 40,7 miliona.

Prema strukturi prihoda, najveći rast su zabeležili drugi proizvodi (+23%) i usluge (+22%), dok je prihod od prodaje iPhone-a skočio 3% na 24,8 milijardi USD. Regionalno posmatrano, Amerika je donela rast prihoda od 13%, Evropa 11%, dok je nastavljen silazni trend u Kini koji je doneo prodaju slabiju za 10%.

Prilagođena dobit po akciji dostigla je 1,67 USD po akciji (rast od 17,6%) u odnosu na očekivanja od 1,57 USD po akciji.

Za naredno tromesečje, kada bi trebalo da startuje iPhone 8, Apple očekuje bruto marginu u rasponu 37,5-38% u odnosu na prognozu od 38,3%.

U istom periodu, uprava očekuje prihod u rasponu 49-52 milijarde USD, u odnosu na prognozu analitičara od 49,21 milijardu USD.

Akcije Apple nakon objave rezultata skočile su 6% na novi istorijski maksimum od 159 USD.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous BusPlus servis od jutros poskupeo i to za čak 50 odsto
Next Komercijalna banka: Snažan rast profitabilnosti u drugom kvartalu

You might also like

Transport 0 Comments

Etihad: Robin Kamark novi direktor divizije za nove partnerske avio-kompanije

Etihad Aviation Group je danas objavila imenovanje Robina Kamarka (Robin Kamark) za direktora divizije za odnose sa partnerskim avio-kompanijama u kojima ova grupa ima vlasnički udeo (Airline Equity Partners).

Kompanije 0 Comments

Više od 100 privrednika iz Srbije na Poslovnom forumu u Minsku

Više od 100 privrednika i poljoprivrednih proizvodača -predstavnika oko 40 firmi iz Srbije doputovalo je danas u Minsk gde će naredna dva dana učestvovati na Poslovnom forumu i bilateralnim razgovorima

Apple kupio kompaniju Turi za 200 miliona dolara

Apple je kupio AI startup kompaniju Turi sa sedištem u Sijetlu, koja je specijalizovana za mašinsko učenje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply