Apple skočio 6 odsto i postavio novi istorijski maksimum

Apple skočio 6 odsto i postavio novi istorijski maksimum

Američki tehnološki gigant, Apple, objavio je rezultate poslovanja za fiskalni treći kvartal koji su potukli očekivanja tržišta u pogledu prihoda i dobiti, te broja prodatih jedinca iPhone-a.

U periodu april-jun Apple je zabeležio prihod od 45,4 milijarde USD (rast od 7,2%) u odnosu očekivanja od 44,89 milijardi USD, u prvom redu usled prodaje 41 milion iPhone-a u odnosu na prognozu od 40,7 miliona.

Prema strukturi prihoda, najveći rast su zabeležili drugi proizvodi (+23%) i usluge (+22%), dok je prihod od prodaje iPhone-a skočio 3% na 24,8 milijardi USD. Regionalno posmatrano, Amerika je donela rast prihoda od 13%, Evropa 11%, dok je nastavljen silazni trend u Kini koji je doneo prodaju slabiju za 10%.

Prilagođena dobit po akciji dostigla je 1,67 USD po akciji (rast od 17,6%) u odnosu na očekivanja od 1,57 USD po akciji.

Za naredno tromesečje, kada bi trebalo da startuje iPhone 8, Apple očekuje bruto marginu u rasponu 37,5-38% u odnosu na prognozu od 38,3%.

U istom periodu, uprava očekuje prihod u rasponu 49-52 milijarde USD, u odnosu na prognozu analitičara od 49,21 milijardu USD.

Akcije Apple nakon objave rezultata skočile su 6% na novi istorijski maksimum od 159 USD.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous BusPlus servis od jutros poskupeo i to za čak 50 odsto
Next Komercijalna banka: Snažan rast profitabilnosti u drugom kvartalu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ruski milijarder kupio najveći britanski lanac zdrave hrane Holland & Barrett

Ruski milijarder Mikhail Fridman kupio je za 1,8 milijardi funti (dve milijarde evra) britanski lanac zdrave hrane Holland & Barrett od matične kompanije Nature’s Bounty, koja je u vlasništvu američke firme Carlyle

Kompanije 0 Comments

Fiat Chrysler i Samsung ulaze u strateško partnerstvo

Na osnovu izveštaja koji su se pojavili pre mesec dana, očekuje se da Samsung kupi odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobili koje nosi naziv Magneti Marelli.

Najvažnije vesti 0 Comments

Drašković: U naredna dva meseca posao za još 500 ljudi u Vršačkim vinogradima

Firma “Vršački vinogradi” je posle potpisivanja ugovora i uplate licitarnog iznosa od 575 miliona dinara i zvanično postala vlasništvo Rodoljuba Draškovića, odnosno koncerna “Swisslion Takovo”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply