Južna Koreja: Predstavljen novi petogodišnji ekonomski plan

Južna Koreja: Predstavljen novi petogodišnji ekonomski plan

Južna Koreja predstavila je novi petogodišnji ekonomski plan koji predviđa povećanje plata i poboljšanje socijalne bezbednosti građana. 

Plan je donet u nastojanju da pomogne onima koji su ostali u zaostatku dok se zemlja razvijala.

Ekonomski plan, prilagođen potrebama radnika, predstavlja odgovor na sve veću zabrinutost zbog rastuće nejednakosti u zemlji.

Među merama koje je predstavilo ministarstvo finansija su povećanje minimalne zarade i naknade za nezaposlene, kao i povećanje kazni za nepravedne poslovne prakse.

Plan, takođe, predviđa veću transparentnost i upravljanje u velikim porodičnim preduzećima i rešavanje problema nepravednih poslovnih dogovora velikih kompanija i malih preduzimača.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Evropske berze zabeležile blagi rast
Next HSBC banka: Rast profita pre oporezivanja 12 odsto

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Kina i Indija do 2050. godine prestižu ekonomiju SAD-a

Jedna od najvećih konsultantskih kuća, PricewaterhouseCoopers, prognozirala je da će se svetska privreda do 2050. udvostručiti uz pretpostavku opštih podsticajnih mera i izostanka većih globalnih katastrofa.

Makroekonomija 0 Comments

Američka ekonomija usporila u prvom tromesečju 2016.

Američka ekonomija rasla je u prvom tromesečju 2016. po godišnoj stopi od 0,5 odsto, što je oštar pad u poređenju sa stopom rasta od 1,4 odsto u poslednjem kvartalu prošle

Najvažnije vesti 0 Comments

Vladimir Gligorov: Vlada menja strategiju privrednog rasta

Vlada Srbije Predlogom budžeta za 2018. godinu menja strategiju privrednog rasta povećanjem potrošnje i ulaganja, ocenio je Vladimir Gligorov.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply