Južna Koreja: Predstavljen novi petogodišnji ekonomski plan

Južna Koreja: Predstavljen novi petogodišnji ekonomski plan

Južna Koreja predstavila je novi petogodišnji ekonomski plan koji predviđa povećanje plata i poboljšanje socijalne bezbednosti građana. 

Plan je donet u nastojanju da pomogne onima koji su ostali u zaostatku dok se zemlja razvijala.

Ekonomski plan, prilagođen potrebama radnika, predstavlja odgovor na sve veću zabrinutost zbog rastuće nejednakosti u zemlji.

Među merama koje je predstavilo ministarstvo finansija su povećanje minimalne zarade i naknade za nezaposlene, kao i povećanje kazni za nepravedne poslovne prakse.

Plan, takođe, predviđa veću transparentnost i upravljanje u velikim porodičnim preduzećima i rešavanje problema nepravednih poslovnih dogovora velikih kompanija i malih preduzimača.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Evropske berze zabeležile blagi rast
Next HSBC banka: Rast profita pre oporezivanja 12 odsto

You might also like

Makroekonomija 1Comments

Bank of England snizila kamatu, funta pala više od 1 odsto

Britanska centralna banka, Bank of England, danas je snizila referntnu kamatu, nagoveštavajući da bi kamata mogla biti još niža ako se stanje u ekonomiji pogorša.

Najvažnije vesti 0 Comments

Standard & Poor’s zadržala ocenu kreditnog rejtinga Srbije na nivou BB-

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Standard & Poor’s (S&P) zadržala je ocenu kreditnog rejtinga Srbije na nivou BB-, uz stabilne izglede za unapređenje kreditnog rejtinga.

Makroekonomija 0 Comments

Američki trgovinski deficit najviši od 2012.

Trgovinski deficit SAD porastao je na  50,5 milijardi dolara u  novembru, što predstavlja najviši finansijski debalans u gotovo šest godina, dok i uvoz i izvoz beleže rekorde.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply