Halkbank: Dobit u prvih šest meseci 202 miliona dinara

Halkbank: Dobit u prvih šest meseci 202 miliona dinara

Beogradski Halkbank (CCNB) objavio je šestomesečne rezultate poslovanja koji su doneli rast profitabilnosti u osnovnom biznisu, istina, u velikoj meri zahvaljujući prvom tromesečju.

Dobit po osnovu kamata Halkbanka u period januar-jun porasla je 22,8% na 715,8 miliona RSD, dok je dobit po osnovu naknada i provizija skočila 6,1% na 279,9 miliona RSD.

Ipak, zbog činjenice da je u prvih šest meseci prošle godine Halkbank ostvario značajne prihode po osnovu prethodno otpisanih plasmana, ovogodišnja dobit je pala skoro 50% u odnosu na prvih šest meseci prošle na 202,7 miliona RSD.

Na kraju juna aktiva Halkbanka dostigla je 37,4 milijarde RSD što predstavlja rast od početka godine od 7%.

Na poslednjoj ceni običnih akcija od 9.000 RSD tržišna kapitalizacija Halkbanka (računajući i prioritetne akcije) iznosi 3,1 milijardu RSD (25,4 miliona EUR).

Izvor: GdeInvestirati/Halkbank, Wisebroker
Previous Napred postao većinski vlasnik Energoprojekt holdinga
Next Wall Street: Dow Jones postigao novi rekord, tehnološi sektor u padu

You might also like

Uber odlazi i iz Italije

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa “nelojalnoj konkurenciji” sa kojom se suočila lokalna taksi industrija.

Transport 0 Comments

Germania Flug uvodi liniju između Ciriha i Niša od juna 2017. godine

Niški aerodrom Konstantin Veliki saopštio je da će od juna naredne godine avio-kompanija Germania Flug uspostaviti redovnu liniju između Ciriha i Niša .

Kompanije 0 Comments

Saša Vlaisavljević: Sedište menadžmenta i operative Aerodroma u Sava Centru

Beogradski aerodrom Nikola Tesla ponudio je gradu Beogradu učešće u Sava centru u manjinskom iznosu od 49 odsto. Izgradili bi hotel, šoping centar i druge komercijalne sadržaje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply