Zlatibor Lončar: Građani podignite knjižice do 15. septembra

Zlatibor Lončar: Građani podignite knjižice do 15. septembra

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je građane da podignu zdravstvene kartice u svojim filijalama do 15. septembra.

On je takođe izjavio i da je država u protekle tri godine poslala oko 1.500 dece u inostranstvo na lečenje istakavši da je za to izdvojeno 14 miliona evra.

Lončar je za Radio-televiziju Srbije rekao da će se raditi prekovremeno, ukoliko bude bilo potrebno, kako bi svi građani do polovine septembra podigli zdravstvene kartice.

“Izvinjavam se građanima na onome što se desilo. Nisam taj koji će reći – odgovorni su građani, krivi su neki drugi. Ispitaćemo to do kraja, jer od tih stvari zavise nam druge poput E-recepta i drugih stvari u medicini”, rekao je Lončar

On je podsetio da je iz Zavoda za izradu novčanica dobio obaveštenje da su 13. jula sve knjižice isporučene i da ne postoji više nijedan zahtev za izradu.

Govoreći o izgradnji Kliničkog centra u Nišu, Lončar je kazao da je najbitnije da će taj zdravstveni centar primiti pacijente do kraja godine.

“Ja sam nisam i ne bih uspeo da završim taj posao i da ga realizujem. Kod nas nemamo još uvek to da se podrazumeva da kada imate ugovor – da se posao završi na vreme. Bilo je neophodno da se uključi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov autoritet”, rekao je Lončar.

Vučić je nedavno rekao da su radovi na izgradnji i opremanju novog Kliničkog centra u Nišu vredni oko 50 miliona evra, kao i da bi trebalo da budu završeni do 15. oktobra, a prve pacijente ta zdravstvena ustanova mogla bi da primi krajem godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Kompanija Apple Nokiji isplatila manje od 2 milijarde evra
Next Nedimović: Stranci će moći da kupe do dva hektara zemljišta

You might also like

Društvo 0 Comments

Svetska banka: Cene internet usluga u Srbiji među najvišim u Evropi

Stanovnici Srbije plaćaju internet usluge po cenama koje su među najvišima u Evropi, navodi se u izveštaju Svetske banke  o internetu u u službi razvoja Evrope i centralne Azije, koji

Lifestyle 0 Comments

Eksplozija u blizini klupskog autobusa Borusije, odložena utakmica sa Monakom u Ligi šampiona

Utakmica Borusije i Monaka koja je večeras trebalo da se igra u Dortmundu u četvrtfinalu Lige šampiona, odložena je zbog eksplozije koja se dogodila pored kluskog autobusa nemačke ekipe.

Društvo 1Comments

Žrtve modernog ropstva u svetu čine preko 45 miliona ljudi

Preko 45 miliona ljudi svih uzrasta u svetu su žrtve modernog robovlasništva, što je daleko više u odnosu na dosadašnje procene, dok ih najviše ima u regionu Azije i Pacifika, pokazuju danas objavljeni

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply