Zlatibor Lončar: Građani podignite knjižice do 15. septembra

Zlatibor Lončar: Građani podignite knjižice do 15. septembra

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je građane da podignu zdravstvene kartice u svojim filijalama do 15. septembra.

On je takođe izjavio i da je država u protekle tri godine poslala oko 1.500 dece u inostranstvo na lečenje istakavši da je za to izdvojeno 14 miliona evra.

Lončar je za Radio-televiziju Srbije rekao da će se raditi prekovremeno, ukoliko bude bilo potrebno, kako bi svi građani do polovine septembra podigli zdravstvene kartice.

“Izvinjavam se građanima na onome što se desilo. Nisam taj koji će reći – odgovorni su građani, krivi su neki drugi. Ispitaćemo to do kraja, jer od tih stvari zavise nam druge poput E-recepta i drugih stvari u medicini”, rekao je Lončar

On je podsetio da je iz Zavoda za izradu novčanica dobio obaveštenje da su 13. jula sve knjižice isporučene i da ne postoji više nijedan zahtev za izradu.

Govoreći o izgradnji Kliničkog centra u Nišu, Lončar je kazao da je najbitnije da će taj zdravstveni centar primiti pacijente do kraja godine.

“Ja sam nisam i ne bih uspeo da završim taj posao i da ga realizujem. Kod nas nemamo još uvek to da se podrazumeva da kada imate ugovor – da se posao završi na vreme. Bilo je neophodno da se uključi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov autoritet”, rekao je Lončar.

Vučić je nedavno rekao da su radovi na izgradnji i opremanju novog Kliničkog centra u Nišu vredni oko 50 miliona evra, kao i da bi trebalo da budu završeni do 15. oktobra, a prve pacijente ta zdravstvena ustanova mogla bi da primi krajem godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Kompanija Apple Nokiji isplatila manje od 2 milijarde evra
Next Nedimović: Stranci će moći da kupe do dva hektara zemljišta

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Vlada Srbije odobrila 3 milijarde dinara za isplatu otpremnina železničarima

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja za 2016. godinu za Železnice Srbije ad, Infrastrukturu železnice Srbije i Srbija Kargo,

Najvažnije vesti 0 Comments

Vozačke dozvole iz Srbije priznate u Austriji

U Austriji je stupila na snagu izmena Uredbe o sprovođenju zakona o vozačkim dozvolama, kojom se priznaju vozačke dozvole izdate u Srbiji.

Lifestyle 0 Comments

Nezaposlenost, loš životni standard i korupcija najveći problemi građana Srbije

Najveći problemi građana Srbije su nezaposlenost, loš životni standard, ali i korupcija pokazalo je poslednje istraživanje koje, u saradnji sa Centrom za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), sprovodi B92.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply